Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Reteta

Rețete gustoase pentru un plus de sănătate

Publicat în ClickPentruFemei.ro
Rețete gustoase pentru un plus de sănătate

Există alimente care, combinate între ele, aduc un aport mai mare de vitamine organismului decât dacă ar fi consumate separat.

Există alimente care, combinate între ele, aduc un aport mai mare de vitamine organismului decât dacă ar fi consumate separat.

Paste cu oţet de vin roşu

Oţetul obţinut din vinul roşu conţine, ca şi celelalte tipuri de oţet, acid acetic. Acesta este benefic în reducerea zahărului din sânge, care apare după consumul de alimente bogate în carbohidraţi, cum ar fi pastele, orezul şi pâinea.

Încearcă reţeta de salată de paste asezonată cu oţet din vin roşu pentru un prânz sănătos. Într-un castron mic amestecă 3 linguri ce ulei de măsline, 2 linguri cu oţet din vin roşu, o linguriţă cu boabe de muştar, sare şi piper după gust. Într-o cratiţă fierbe 450 de grame de paste conform indicaţiilor de pe pachet. După ce le-ai scurs de apă, adaugă felii de somon afumat, roşii cherry şi sosul de oţet preparat. Vei obţine 4 porţii de paste sănătoase.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în ClickPentruFemei.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

După vârsta de 20 de ani corpul tău produce tot mai puţină coenzima Q10, un antioxidant cu multiple beneficii pentru sănătate. Citește mai mult...

***

Cercetarile arata ca persoanele care consuma aceeasi mancare in fiecare zi, la o masa principala, vor slabi mai repede.  Găsește-ți motivația!

Fosta componenta a trupei Class a tinut 3 luni cura de detoxifiere si a mers zilnic la sala.

Micul dejun al cantaretei consta intr-un iaurt cu 0,1% grasimi amestecat cu tarate de ovaz neprocesate. "Masa de pranz o iau in jurul orei 14.00, cand prefer o salata pe baza de rosii, castraveti, salata verde, doua albusuri de ou fiert, migdale, avocado, prune uscate, lamaie, cateva picaturi de ulei de masline si ton alb sau piept de pui la gratar", mentionează interpreta. "Nu mananc niciodata ceva consistent dupa ora 16.00 - 17.00, deoarece, dupa aceasta ora, metabolismul isi incetineste ritmul.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Are o siluetă de invidiat, dar a obţinut rezultate în timp şi nu prin înfometare. Ileana Badiu a topit zece kilograme printr-un program susţinut la sala de fitness.  Citește mai mult...

Potrivit specialistului există cinci astfel de alimente care îţi pot da peste cap metabolismul, astfel încât sunt o piedică în lupta cu kilogramele.  Găsește-ți motivația!

Hrana românilor acum o sută de ani era diferită faţă de cea de acum.

Mămăliga era un produs de bază în alimentaţia românului, iar carne se mânca ocazional. Pâinea a început să apară tot mai des pe mesele românilor abia de la jumătatea anilor '50 după ce, până atunci, fusese un aliment mai rar folosit. 

Verdeţurile erau omniprezente. Practic, primăvara, cam de când ieşeau urzicile, loboda, ştirul, păstăile, de atunci nu se mai mânca carne decât duminica; în rest, românii, indiferent de zonă, mâncau doar legume, lactate - brânză, cam o dată pe săptămână - unt cu mămăligă.

Bulzul la grătar era foarte des consumat şi apreciat totodată, la care se adăuga tocăniţa de ciuperci, cartofi, fasole iahnie sau “făcăluită”, zacuscă de vinete sau ciuperci.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet. Credit foto Flickr.com

Îți mai recomandăm:

Una dintre cele mai importante carente in alimentatia romanilor este reprezentata de legume si fructe. Citește mai mult...

Cand limitam cantitatea de mancare, organismul ne "convinge" sa mancam. Găsește-ți motivația!