Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Gustari

O pungă medie de chipsuri, pe care o găsim la orice automat şi în orice magazin alimentar, reprezintă pentru noi cel mult o gustare satisfăcătoare.

O pungă medie de chipsuri, pe care o găsim la orice automat şi în orice magazin alimentar, reprezintă pentru noi cel mult o gustare satisfăcătoare. În realitate însă, o astfel de pungă conţine cu jumătate mai mult decât cantitatea recomandată de nutriţionişti. Aceştia spun că 11 chipsuri sunt suficiente pentru a forma o porţie care să respecte standardele nutriţionale.

Acelaşi lucru se întâmplă în cazul porţiilor de paste sau tăiţei (noodles - engl.) şi al celor de pizza - mai ales când este vorba despre pizza medie personalizată. Astfel, pentru a nu reprezenta bombe calorice, nutriţioniştii recomandă înjumătăţirea porţiilor.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Libertatea. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Pentru a evita sa iti cumperi la masa de pranz tot felul de sandvisuri cu maioneza, pizza si alte alimente de tip fast-food, nutritionistii recomanda sa incerci sa iti iei la pachet mancarea pentru pranz.  Citește mai mult...

***

Adelina Pestritu are un regim alimentar format doar din banane si iaurt. Găsește-ți motivația!

Cura DASH promite un abdomen mai plat în aproximativ două săptămâni fără să fie nevoie să ţii seama de calorii.

Votată recent de către doctori cea mai sănătoasă dietă din Statele Unite, cura DASH promite un abdomen mai plat în aproximativ două săptămâni fără să fie nevoie să ţii seama de calorii, să petreci ore întregi pe banda de alergare sau să recurgi la un regim excentric şi nesănătos.

Pentru primele 14 zile, trebuie să incluzi in fiecare masă principală (mic dejun, prânz şi cină) porţii moderate din următoarele trei grupe de mâncare. Ca reper, o porţie de carne, peşte şi pasăre ar trebui să fie de dimensiunea palmei. O mână plină de boabe de fasole, de nuci, de linte şi de mâncare din soia e măsura potrivită. Iar o porţie de brânză ar trebui să aibă mărimea unei cutii mici de chibrituri.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Dieta Dash garanteaza un abdomen plat in numai 2 saptamani. Citește mai mult...

Dr. Oz este de parere ca pentru a scapa de kilogramele in plus este nevoie mai degraba de o schimbare a stilului de viata. Găsește-ți motivația!

Desi pareau solutia ideala pentru cele care nu puteau sa renunte la sucurile carbogazoase, dar care nu aveau voie sa consume zahar, s-a descoperit ca bauturile dietetice nu reprezinta o varianta prea sanatoasa.

Sucurile dietetice au aparut ca urmare a necesitatilor femeilor aflate in permanenta la dieta. Aceste bauturi pareau sa fie solutia salvatoare pentru cele care nu puteau sa renunte la sucurile carbogazoase, dar care nu aveau voie sa consume zahar. Intr-un final s-a descoperit ca bauturile dietetice nu reprezinta o varianta prea sanatoasa.

Sucurile carbogazoase, dietetice par sa fie responsabile de o serie de boli precum sindromul metabolic, boli cardiovasculare, obezitate si diabet.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Glutamatul este o substanţă care, adăugată în alimente, ne poate face să mâncăm mai mult, cu poftă şi la intervale mai scurte de timp. Citește mai mult...

Iată ce te-ar putea ajuta să-ți dezvolți capacitatea de a te motiva să ieși la o nouă alergare.  Găsește-ți motivația!