Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Greseli in dieta

Să fii corporatist presupune să petreci 8-10 ore de lucru la birou, plus cel puţin alte două în mijloacele de transport. Mulţi dintre cei care desfăşoară muncă de birou au pauză de masă, dar, de cele de mai multe ori, aleg să mănânce "pe tastatură".

Gustările şi mesele principale sunt nesănătoase, din ele nelipsind "ceva dulce" bomboane cu lapte,cu fructe, sau chiar biscuiţi. Şi să nu uităm de celebrii covrigi calzi care, deşi delicioşi, sunt dovediţi a fi total nesănătoşi.
 
"Ce ziceţi de un mix de nuci, alune, migdale în miere? Sau de un măr copt cu puţină dulceaţă în mijloc. Sau de un shake de banane, măr, lapte şi miere? Vreţi să oferiţi ceva de ziua voastră? Puneţi mâna şi faceţi o salată de fructe, o puneţi în caserole micişi.gata! Vreţi să fie mai consistent? Faceţi sushi acasă. Uşor şi ieftin, sănătos şi gustos. Foame mare? Faceţi nişte sandwichiuri mici cu pâine integrală, caşcaval, roşii şi ardei", spune Raul Toma.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Libertatea. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Dieta Weight Watchers are ca si scop sa iti schimbe obiceiurile alimentare in timp. Citește mai mult...

***

Cine se aseamana se aduna, iar zicala e valabila si in cazul greutatii corporale. Găsește-ți motivația!

Codurile PLU arata daca un produs este ecologic sau modificat genetic.

Codul de bare pe autocolant este pentru identificarea pretului. Etichetele de pe fructe si legume vor avea, de asemenea, un cod de 4 sau 5 cifre. In cazul in care productia dumneavoastra are 4 cifre, aceasta inseamna ca a fost „crescut conventional, dar nu ecologic”. In cazul in care are 5 cifre, si incepe cu un 9, aceasta inseamna ca productia a fost cultivata ecologic. Un cod de 5 cifre care incepe cu un 8 indica faptul ca productia a fost modificata genetic.

De exemplu, daca un mar are codul “6584″, marul a fost crescut dintr-un rasad nealterat cu posibila utilizare a fertilizantilor si a pesticidelor. Un alt mar care are codul “96584″ a fost crescut ecologic. Un mar avand codul “86584″ a fost modificat genetic.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Nicio companie din TOP 10 retaileri prezenti in tara nu vinde fructe sau legume romanesti. Citește mai mult...

Femeile slabe care reusesc sa se mentina aproximativ la aceeasi greutate nu fac excese culinare foarte des. Găsește-ți motivația!

Ghid practic de estimare a portiilor

Ghid practic de estimare a portiilor


Publicat în SfatulMedicului.ro

Un bun control al portiilor de mancare este foarte important pentru gestionarea corecta a greutatii corpului, care depinde de numarul de calorii ingerate prin hrana.

Un bun control al portiilor de mancare este foarte important pentru gestionarea corecta a greutatii corpului, care depinde de numarul de calorii ingerate prin hrana. A intelege exact ce inseamna o portie normala si sanatoasa de mancare face diferenta dintre mentinerea unei greutati ideale si supraponderalitate, respectiv obezitate.

Iata cateva exemple de alimente, cu portiile lor recomandate:

- 1 portie de broccoli crud = 90 grame = un pumn strans;
- 1 portie de spanac proaspat = 55 grame = un bec clasic;
- 1 mar rosu = 115 grame = o minge de baseball;
- 1 portie suc de portocale = 150 ml = o ceasca de ceai;
- 1 portie de stafide = 25 de grame = un ou mediu;
- 1 portie de cascaval = 28 de grame = doua zaruri mari;
- 1 portie ton in suc propriu = 12 cutie = o minge de tenis;

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Farfuriile şi tacâmurile de mari dimensiuni aduc şi un consum mai mare de alimente şi pot fi responsabile de acumularea de kilograme nedorite. Citește mai mult...

Mihaela Bilic, Gheorghe Mencinicopschi, Serban Damian, Lygia Alexandrescu si Ovidiu Bojor va spun ce mananca.  Găsește-ți motivația!