Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Alimentatie echilibrata

Lupta anticancer este un subiect care, din păcate, este din ce în ce mai actual.

Lygia Alexandrescu a arătat că fibrele alimentare sunt esențiale pentru sănătatea colonului și, în același timp, ajută la scăderea nivelului colesterolului și stabilizează valoarea glicemiei. Ele se găsesc în fructele proaspete, în tărâțe și în legumele cu frunze verzi, iar un aport zilnic de 30-40 g ar fi suficient.

Evitarea zahărului rafinat și a produselor zaharoase (prăjituri, bomboane, pâine albă) — marea problemă a consumului crescut de zahăr este că se înlocuiesc alimentele încărcate cu nutrienți, adică este aleasă o bomboană (care nu conține nici minerale, nici vitamine, nici fibre), în loc să fie ales un măr.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în agerpres.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay.com

Îți mai recomandăm:

Este important ca alimentele din dieta de vară să fie nu numai răcoroase, ci și ușoare și să aibă acțiune calmantă. Citește mai mult...

***

Daca esti supraponderala pe masura ce slabesti, reduci si presiunea pe care o pui pe incheieturi. Găsește-ți motivația!

Ouale sunt de preferat oricaror alimente la prima ora, cand organismul este vlaguit.

Ouale contin nutrenti si minerale dintre cele mai sanatoase, inclusiv vitamina D, colina si carotenoide (care sunt tot antioxidanti). Abunda in proteine care asigura o stare de satietate de durata (6 grame la un ou mare), acesta fiind de altfel motivul pentru care ouale sunt de preferat oricaror alimente la prima ora, cand organismul este vlaguit.

Deloc de neglijat este si faptul ca doua galbenusuri au de doua ori mai multi antioxidanti decat un mar.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Nutritionistii sustin, faptul ca ouale, sub orice forma merita din plin statutul de cel mai bun mic-dejun.  Citește mai mult...

Pentru a asigura energie organismului este esential sa consumi in fiecare zi un pumn mic de diverse nuci si seminte crude.  Găsește-ți motivația!

Ce mancam dupa ce trecem de 30 de ani

Ce mancam dupa ce trecem de 30 de ani


Publicat în Romania Libera

Uleiul de soia si de canola ar trebui sa intre in dieta voastra deoarece sunt surse bune de vitamina E si K.

Pe masura ce organismul imbatraneste, regulile de dieta se schimba sau devin mai stricte. Spre exemplu, unele vitamine, precum B 12, capata o importanta mai mare decat in prima tinerete. Vitamina B 12 este necesara pentru sanatatea celulelor din sange, precum si pentru imbunatatirea memoriei, iar sursele cele mai bune din care o puteti lua sunt carnea si ouale.

In cazul persoanelor care nu sunt vegetariene, vitamina B 12 ajunge usor in dieta, dar pentru ca organismul sa o utilizeze trebuie sa se separe de proteine. Acest fenomen se produce mai greu o data cu varsta, din cauza ca acizii din stomac se imputineaza. Incepand cu varsta de 50 de ani, consumati cereale fortifiate cu vitamina B12 si suplimente care sunt usor de absorbit de catre organism.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Pentru ca metabolismul incetineste, reduceti drastic din grasimi si dulciuri, hidratati-va si consumati fibre. Citește mai mult...

Descoperă cele mai frecvente greşeli pe care le poţi face fără să bănuieşti, dar care nu te lasă să slăbeşti! Găsește-ți motivația!