Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Alimentatie echilibrata

Lupta anticancer este un subiect care, din păcate, este din ce în ce mai actual.

Lygia Alexandrescu a arătat că fibrele alimentare sunt esențiale pentru sănătatea colonului și, în același timp, ajută la scăderea nivelului colesterolului și stabilizează valoarea glicemiei. Ele se găsesc în fructele proaspete, în tărâțe și în legumele cu frunze verzi, iar un aport zilnic de 30-40 g ar fi suficient.

Evitarea zahărului rafinat și a produselor zaharoase (prăjituri, bomboane, pâine albă) — marea problemă a consumului crescut de zahăr este că se înlocuiesc alimentele încărcate cu nutrienți, adică este aleasă o bomboană (care nu conține nici minerale, nici vitamine, nici fibre), în loc să fie ales un măr.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în agerpres.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay.com

Îți mai recomandăm:

Este important ca alimentele din dieta de vară să fie nu numai răcoroase, ci și ușoare și să aibă acțiune calmantă. Citește mai mult...

***

Celebrul Dr. Oz îţi propune un plan de slăbit sănătos în două săptămâni, consumând doar alimente sănătoase. Găsește-ți motivația!

Descoperă care sunt alimentele pe care trebuie să le eviţi, dar şi cum trebuie să te hidratezi corespunzător atunci când faci sport!

Grăsimile nu trebuie scoase din alimentaţie, ci consumate în cantităţi reduse, spun specialiştii în nutriţie. Când vine vorba de grăsimi, alege-le pe cele nesaturate (peşte gras, fructe de mare, nuci, alune, seminţe, avocado – sănătoase pentru organism), în locul celor nesănătoase (mezeluri, produse de fast-food, de patiserie). 

Carbohidraţii nu trebuie să lipsească din alimentaţia unei persoane care face sport şi care vrea să "câştige" masă musculară. Ei sunt cei care oferă energie organismului, energie care se pierde în urma activităţii fizice. Alimentele care conţin carbohidraţi pot aduce în dietă şi fibre, minerale, vitamine etc. Cele mai bune surse de carbohidraţi sunt cerealele, pâinea, legumele, pastele făinoase, orezul şi fructele. Necesarul de carbohidraţi îl mai poţi obţine şi din sucurile proaspete de fructe, pe care le poţi pregăti şi consuma înainte de programul de mişcare.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Nu toți carbohidrații sunt buni. Doar cei complecși, din cereale integrale, leguminoase, legume și fructe proaspete, care aduc un aport nutrițional organismului.  Citește mai mult...

O persoană în controlul propriilor emoții, înțelege că nu poate controla ce simt sau ce fac cei din jurul ei. Găsește-ți motivația!

Migdalele ca atare nu actioneaza in mod direct contra formarii grasimilor, ci actioneaza indirect, prin blocarea senzatiei de foame.

Studiile au stabilit ca toate tipurile de migdale cunscute aduc o stare treptata de satietate si cresterea foarte lenta in sange a zaharului provenind de la alte alimente, ceea ce impiedica aparitia senzatiei de foame.

Migdalele ca atare nu actioneaza in mod direct contra formarii grasimilor, ci actioneaza indirect, prin blocarea senzatiei de foame despre care am vorbit mai sus si, mai ales, evitand accentuarea acesteia, atunci cand nici macar cei hotarati sa-si impuna un regim alimentar nu mai rezista.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Migdalele reprezinta o sursa importanta de fibre si proteine de buna calitate.  Citește mai mult...

Startul a fost “vioi”, in conditiile in care oamenii au cam inghetat asteptandu-l. Găsește-ți motivația!