Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Micul Dejun

Nu uita de micul dejun

Publicat în Femeia
Nu uita de micul dejun

Micul dejun ajuta la cresterea aportului de substante nutritive importante şi la mentinerea greutatii.

Micul dejun ajuta la cresterea aportului de substante nutritive importante şi la mentinerea greutatii. Alimentele consumate de obicei la micul dejun sunt painea, cerealele, laptele si iaurtul, care determina aportul de fibre, proteine, carbohidrati si calciu. In plus, cele mai multe cereale sunt imbogatite cu vitamine si minerale importante, care te ajuta sa-ti satisfaci nevoile nutritive ale intregii zile.

De cele mai multe ori, cei care sar peste micul dejun nu au un aport nutritiv adecvat şi tind sa cantareasca mai mult decat cei care isi fac timp sa manance dimineata. Alimentele bogate in fibre si proteine te vor ajuta sa te simti satul mai mult timp si sa eviti gustarile de mai tarziu. Acestea contin zahar şi grasimi, pe care esti tentat sa le consumi datorita glicemiei scazute, organismul tau cautand astfel sa restabileasca nivelul de zahar din sange.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Femeia. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Micul dejun este prima şi cea mai importantă masă şi ar trebui să ofere suficientă energie şi nutrienţii necesari pe durata întregii zile. Citește mai mult...

***

Invătati să înlocuiti proteinele din carne, care sunt esentiale pentru organism, cu proteine din surse vegetale. Găsește-ți motivația!

Stafidele sunt printre putinele fructe dulci care, in cantitate rezonabila, sunt premise in curele de slabire datorita aportului lor energetic.

Stafidele au rolul de a taia pofta de mancare reducand, in acelasi timp, si riscul aparitiei bolilor cardiovasculare. De aceea, este recomandat ca femeile care au trecut de 50 de ani sa le consume zilnic.

Consumul regulat de stafide combate oboseala si previne depresia, fiind un tonic excelent si un energizant puternic al organismului. Se recomanda, mai ales sportivilor, persoanelor in varsta, convalescentilor, tinerilor, celor care lucreaza ori invata si depun efort deosebit, fizic ori intelectual.

Caisele uscate sunt o sursa bogata de magneziu, potasiu, betacaroten, calciu, fier si vitaminele A, C si B. Consumul lor se recomanda in anemie si infectie cu diferite virusuri. De asemenea, grabesc vindecarea ranilor, stimuleaza activitatea ficatului si a inimii si sunt un aliat in lupta impotriva cancerului. Consumate inainte de masa te ajuta sa ai o digestie mai usoara.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

In lipsa fructelor proaspete, fructele uscate aduc mari beneficii sanatatii. Citește mai mult...

Toxinele pot fi eliminate în timp record. Învaţă cum de la dr. Mihaela Bilic.  Găsește-ți motivația!

In noua ei carte, “The Manhatten Diet”, Eileen Daspin recunoaste ca “gust din toate, dar nu mananc aproape nimic”.

Iata cateva dintre regulile dietei Manhattan, care te vor aduce mai aproape de silueta visata:

Mananca cu betisoare chinezesti – vei inghiti portii mai mici si te vei simti plina mult mai repede.

Nu manca sosuri decat la ocazii cu adevarat speciale.

Nu tine niciodata in casa gustari grase, cum ar fi untul de arahide.

Toarna apa peste resturile ramase in ajun – astfel nu vei mai putea sa le mananci a doua zi sau peste noapte.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Inainte de a urma o cura de slabire trebuie sa renuntati sa va stabiliti standarde greu de atins. Citește mai mult...

În trei minute afli şapte trucuri "light" care îţi arată că poţi scăpa de kilogramele în plus fără a fi nevoită să ţii o dietă drastică. Găsește-ți motivația!