Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Alimentatie echilibrata

Cum ajută consumul de murături în dietă şi la ce trebuie avut mare grijă, explica nutriţionistul Gabriela Man.

De-a lungul timpului, specialiştii în nutriţie au recomandat murăturile în diverse tipuri de diete, datorită numărului mic de calorii, dar şi pentru că fibrele pe care le conţin ajută la menţinerea unei digestii sănătoase. În acelaşi timp, legumele folosite la prepararea murăturilor, atât în saramură, cât şi în oţet, conţin antioxidanţi, calciu, magneziu şi fier. Totodată, oţetul folosit la prepararea conservelor reduce mult indicele glicemic al alimentelor bogate în carbohidraţi. Iar dacă oţetul de vin a fost înlocuit cu cel de mere, acesta din urmă aduce şi mai multe beneficii deoarece conţine minerale şi aminoacizi, indispensabile unei diete sănătoase.

"La murăturile în oţet trebuie să fim atenţi să nu conţină zahăr. Acesta poate fi înlocuit cu miere naturală sau cu fructoză. Murăturile în saramură sunt aşa-zise «alimente vii» (probiotice), însă trebuie avută mare atenţie la cantitatea de sare şi, de asemenea, la cantitatea consumată", ne previne nutriţionistul Gabriela Man.

Urmareste-o pe Dr. Gabriela Man online si Facebook.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Libertatea. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Urda are doar 8% grasime saturata si contine proteine de calitate superioara.  Citește mai mult...

***

Daca ai tot amanat pana acum momentul in care vei incepe sa dai jos kilogramele in plus acumulate in sezonul rece, e timpul sa nu mai stai pe ganduri si sa treci la actiune.  Găsește-ți motivația!

Te-ai săturat de curele de slăbit seci şi fără gust? Poţi încerca dieta bazată pe fructe, gândită astfel încât să scapi de toxine şi să arăţi trăsnet pe plajă.

Te-ai săturat de curele de slăbit seci şi fără gust? Poţi încerca dieta bazată pe fructe, gândită astfel încât să scapi de toxine şi să arăţi trăsnet pe plajă. Şi, dacă o "completezi" cu câteva exerciţii fizice, rezultatele nu vor întârzia să apară.

Ziua 1 - Mic dejun: 100 g fulgi de ovăz cu o lingură de seminţe de floarea-soarelui, 100 ml suc de portocale, un pumn de cireşe.
Gustare: un măr.
Prânz: două felii de pâine cu tărâţe, o bucată de somon, cu salată verde şi suc de lămâie, 100 g iaurt şi o lingură cu miere.
Gustare: o piersică
Cină: o porţie de ficat înăbuşit, câteva ciuperci sotate, un pumn de fructe de pădure, 1 iaurt degresat.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

La micul dejun trebuie sa consumati 200 ml suc natural de mere, o tarta cu fructe si o cafea. Citește mai mult...

Ce atatea trucuri? Lucrurile de calitate cer efort si ambitie.  Găsește-ți motivația!

Vara este anotimpul potrivit pentru eliminarea kilogramelor în plus, pentru că, în această perioadă, organismul nu mai are nevoie de energia unor alimente bogate caloric.

1. Pepenele roșu. Bogat în licopen, un antioxidant cunoscut pentru efectele sale benefice asupra stării de sănătate, și cu un conținut de 90% apă, pepenele roșu, acționează miraculos asupra sistemului digestiv. 

2. Piersicile. Efectul laxativ și detoxifiant le recomandă în dietele de slăbit, dar și în regimul asociat tratamentulului afecțiunilor hepatice, tumorilor, herpesului, a durerilor reumatice, hipertensiunii arteriale și chiar anemiilor.

3. Prunele. Prietenoase cu silueta sunt și prunele de vară, care se coc în iulie-august.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Dacă vrei să scapi de kilogramele în plus pentru totdeauna, nu trebuie să apelezi la diete extreme. Secretul e să mănânci mai puține alimente neăsnătoase și să te bazezi pe cele care ajută la arderea grăsimilor. Citește mai mult...

Tot mai multe persoane aleg în ultima vreme produsele bio. Însă oferă acestea avantajele care se tot vehiculează? Şi îşi merită preţul piperat? Găsește-ți motivația!