Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Alimentatie echilibrata

Mituri despre mâncatul sănătos

Publicat în gandul.info
Mituri despre mâncatul sănătos

Iată o listă cu mituri demascate despre mâncatul sănătos!

Mâncatul după şase seara îţi face răuAdevărul este că nu ar trebui să mâncăm cu trei ore înainte de a ne culca, iar mâncărurile de la cină ar trebui să fie cât mai uşoare.

Grăsimea este dăunătoareLipsa grăsimii rezultă şi în îmbătrânirea mai rapidă a pielii. Cea mai bună idee ar fi să mănânci mai puţine alimente care conţin grăsimi nesănătoase, precum cârnaţii, maioneza, prăjiturile sau torturile, însă nu să le elimini cu totul.

Gustările sunt nesănătoaseAcest mit nu se aplică oricărui fel de gustare. Sigur, să mănânci ciocolată sau alte dulciuri nu este o idee bună, însă dacă le înlocuieşti cu alune sau fructe, obţii o gustare sănătoasă.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în gandul.info. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay.com

Îți mai recomandăm:

Când vine vorba de slăbit, de cele mai multe ori pornim la drum cu informaţii greşite. Citește mai mult...

***

Dr. Serban Damian, iti vine in ajutor cu cateva idei simple, dar eficiente. Găsește-ți motivația!

Alimentaţia proastă, somnul insuficient, lipsa de mişcare şi de contact social real, toate sunt greşeli care se acumulează în celule, cu consecinţe în şapte ani sau chiar peste patru generaţii.

Pe principiul "Dumnezeu iartă, dar nu uită", alimentaţia proastă, somnul insuficient, lipsa de mişcare şi de contact social real, toate sunt greşeli care se acumulează în celule, cu consecinţe în şapte ani, în medie, sau chiar peste patru generaţii, spune prof. dr. Natalia Cucu.

Prof. dr. Natalia Cucu susține că, deopotrivă, tinerii şi oamenii în toată firea de astăzi fug de ştiinţă, se încăpăţânează să creadă tot ce li se bagă pe gât – de industriile alimentară, cosmetică şi de orice fel – şi să nu cerceteze. Şi, pe bună dreptate, când auzi termeni ca "epigenetică", "funcţii genice" şi "metaboliţi", mai că-ţi fuge gândul pe fereastră. 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Numărul de E-uri dintr-un aliment întâlnit aproape zi de zi pe mesele românilor ajunge până la 10 în unele produse de acest tip. Citește mai mult...

Atunci cand ne apucam de slabit este foarte important sa fim motivate.  Găsește-ți motivația!

Persoanele atrase de hrana bogata in proteine vor alege diete precum Atkins sau Dukan.

In functie de preferintele fiecaruia, trebuie adoptata o anumita tactica. Iata cele mai intalnite tipuri de personalitati si modul in care poti slabi: Celor care mananca structurat le place sa consume trei mese de-a lungul zilei. Probabil au crescut intr-o familie mare, cu reguli stricte, unde toti membrii se intalneau pentru a lua masa impreuna.

Acestia se bucura de o dieta echilibrata, cu multe fibre, calciu, fier si grasimi mai putin saturate. Persoanele care sufera de bulimie pot adopta un asemenea regim, fiind foarte bine daca gasesc alte persoane care sa stea cu ele in timpul mesei. Astfel vor evita excesul de mancare.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

O pierdere lenta in greutate este una din cele mai bune solutii, iar o persoana e bine sa slabeasca intre 1 si 3 kilograme pe luna. Citește mai mult...

Un prim pas foarte important este ca la fiecare masa sa se consume alimentul cu cea mai mica incarcatura calorica.  Găsește-ți motivația!