Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Greseli in dieta

Teoriile despre grăsimi şi bolile cardiovasculare sau alte boli asociate obezităţii şi colesterolului crescut sunt pe toate drumurile.

Mit # 1: Dieta săracă în grăsimi şi bogată în carbohidraţi este sănătoasă

Acest mit a început în Statele Unite, la mijlocul anilor 70 şi presupune că orice grăsime este rea, creşte colesterolul şi riscul de boli cardiovasculare. Câteva studii comandate de grupuri de interese şi câteva decenii mai târziu, cercetătorii se plâng că nu s-a găsit nicio dovadă că o dietă de produse degresate şi cu mai mutle zaharuri este în vreun fel sănătoasă, ba chiar dimpotrivă.

Mit #2: Grăsimile vegetale sunt sănătoase, grăsimile animale sunt rele

Uleiul de măsline, uleiul de palmier, uleiul de floarea soarelui, uleiul de porumb, soia sau seminţe de diverse plante apar în tot felul de studii recente despre beneficiile lor, în detrimentul "demonilor": unt, untură, etc.

Ceea ce nu ştie lumea este că celebrele grăsimi polinesaturate omega 6 în exces pot cauza inflamarea ţesuturilor şi multe studii susţin că uleiurile vegetale cresc riscul de boli cardiovasculare.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Unica.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Untul este format in proportie de 60-80% din lipide, motiv pentru care este si o sursa importanta de calorii. Citește mai mult...

***

Zaharul ocupa numarul 1 in clasamentul alimentelor extrem de daunatoare pentru organism.  Găsește-ți motivația!

Ce primesc copiii in pachetelul de la scoala? Sendvis cu sunca. E gustos si usor de transportat. Atentie, insa, parinti!

Sunca, slanina sau alte tipuri de carne procesata cresc riscul de cancer intestinal, iar copiii sunt cei mai expusi la acest tip de afectiune, spun specialistii.

Un sendvis in fiecare zi inseamna formarea unui obicei de a manca mezeluri si alte tipuri de carne din comert.

Aceste obiceiuri ar putea duce, in timp, la aparitia cancerului. Alternative sanatoase la aceste gustari sunt carnea de peste, branza fara grasimi sau carnea slaba de pui.

Nu uitati de fructele si legumele care nu trebuie sa lipseasca din meniul zilnic al copilului.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Potrivit unui studiu recent, consumul semnificativ de cârnaţi, şuncă, slănină şi alte produse din carne procesată pot fi extrem de daunatori organismului. Citește mai mult...

Ti-ai propus sa dai jos macar cateva kilograme pana la sarbatori? Afla trucurile recomandate de Dr. Oz, dar si de nutritionistii Gheorghe Mencinicopschi si Mihaela Bilic! Găsește-ți motivația!

Porumbul fiert sau copt este o gustare de vara ideala, intrucat face parte din categoria alimentelor cu indice glicemic mic.

Datorita fibrelor pe care le contine, porumbul contribuie la mentinerea bacteriilor sanatoase in intestin, avand un rol important in formarea lantului de acizi grasi din colon, care s-au dovedit a fi esentiali in prevenirea cancerului de colon.

Pe langa faptul ca abunda in fibre, porumbul contine o serie de minerale si vitamine, precum magneziu si vitamina C, nutrienti cu proprietati antioxidante care lupta impotriva radicalilor liberi.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Porumbul dulce (sau porumbul zaharat) este o varietate a porumbului si este cultivat pentru consumul ca leguma, nu pentru ca boabele sa-i fie macinate in faina sau procesate.  Citește mai mult...

Peste 70% din romani renunta la masa de seara atunci cand vor sa slabeasca, arata un studiu recent derulat pe 802 repondenti. Găsește-ți motivația!