Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Micul Dejun

Dacă ne uităm doar la caloriile consumate la micul dejun, au existat multe încercări de a studia impactul micului dejun asupra greutăţii unei persoane.

Ceea ce se mănâncă la micul dejun variază de la o ţară la alta. În Scandinavia, de exemplu, se consumă peşte afumat, în Germania mezeluri, iar în Marea Britanie cereale, care, de cele mai multe ori, conţin mai mult zahăr şi sare decât ne dăm seama. Grupul "Consensus Action on Salt and Health" spune că unele cereale sunt mai sărate chiar decât apa de mare. Acest lucru face ca impactul consumului micului dejun să fie dificil de evaluat la nivel global, pentru că beneficiile nutriţionale depind de ceea ce este inclus în meniu.

Dacă ne uităm doar la caloriile consumate la micul dejun, au existat multe încercări de a studia impactul micului dejun asupra greutăţii unei persoane. O revizuire a studiilor efectuate înainte de 2004 a arătat că persoanele care sar peste micul dejun nu consumă mai multe calorii pe timpul zilei pentru a compensa. Potrivit acestor studii, persoanele care iau micul dejun tind să aibă o dietă mai echilibrată nutriţional, dar nu neapărat mai calorică.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Adevarul. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Foarte multi obisnuiesc sa “sara” exact peste masa care ingrasa cel mai putin. Citește mai mult...

***

Unele persoane se chinuiesc sa dea jos cinci kilograme in timp ce altele reusesc sa dea jos zeci.  Găsește-ți motivația!

Reteta: Dovlecei umpluti

Reteta: Dovlecei umpluti


Publicat în Dietetik.ro

Dovleceii umpluti, de post este o mancare usoara, placuta, gustoasa si foarte sanatoasa.

Ca sa faci dovlecei umpluti ai nevoie de trei dovlecei mici, o jumatate de ceapa, cateva ciuperci, un morcov mic, o jumatate de ardei gras, o lingura, doua de fasole rosie fiarta, din conserva, patrunjel, o rosie (proaspata sau conservata), putin ulei de masline.

Multe ingrediente, dar toate, impreuna, sunt secretul acestei bunatati! Dovleceii se spala foarte bine si se taie in jumatate.

Cu ajutorul unei lingurite li se inlatura o parte din miez. Ceapa si celelalte legume se taie cubulete sau cat de marunt doriti. Ceapa se caleste in foarte putin ulei de masline, pana se inmoaie. Apoi se adauga si restul legumelor si miezul dovlecelului.

Se mai calesc pentru aproximativ 10 minute, amestecand din cand in cand. La sfarsit adaugam, fasolea uscata fiarta si asezonam totul cu sare si piper. Cu aceasta compozitie, umplem jumatatile de dovlecei pe care la dam la cuptor pentru aproximativ 10 minute, la foc mic.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Ratatouille este o tocana de legume originara din Nisa, Franta. Citește mai mult...

Sfatul nutriţioniştilor este să alegeţi alimente cât mai naturale, precum fructele şi legumele.  Găsește-ți motivația!

Pentru un inceput de saptamana frumos, iata o mancarica delicioasa si sanatoasa care te ajuta sa slabesti mai usor.

Iata aici reteta de ton cu porumb si iaurt numai buna pentru dieta de slabit. Nu aveti nevoie de prea multe ingrediente si puteti sa preparati aceasta reteta simpla chiar si cand sunteti pe fuga. Trebuie sa aveti la indemana ton in suc propriu, porumb fiert si citeva linguri de iaurt.

Pestele este un aliment foarte hranitor si o sursa excelenta de proteine cu putine calorii. Orice carne de peste este usor digerabila, pentru ca nu contine tesut colegen fibros, si contine toti aminoacizii esentiali. Pestele reprezinta, de asemenea, o sursa naturala de vitamine (A, B12, D, E) si minerale (fosfor, iod, potasiu). Mai mult, grasimea de peste, deloc periculoasa, este bogata in acizi grasi esentiali Omega 3 si 6.

Urmareste-o pe Irina Reisler pe Facebook.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Ciupercile nu contin absolut nici un fel de grasime, sare sau zahar. Ele aduc organismului tau fibre si complexul vitaminic B. Citește mai mult...

Cel mai bine ar fi sa mananci proteine (carne, oua, branza, naut, linte, mazare, fasole boabe) dupa antrenament. Găsește-ți motivația!