Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Fructe

Mărarul, recomandat în curele de slăbire

Publicat în Ce se intampla doctore?
Mărarul, recomandat în curele de slăbire

Mărarul reduce balonarea, diminuează tulburările digestive, stările de nervozitate şi chiar vindecă insomniile.

Renumit pentru întrebuintarea sa culinară (condiment verde), mărarul are şi cateva beneficii medicale inestimabile, dar insuficient cunoscute. Mărarul sau “Anethum graveoles” detine un rol echilibrator in ceea ce priveşte digestia: reduce balonarea, diminuează tulburările digestive, stările de nervozitate si chiar vindecă insomniile. Toate aceste efecte benefice asupra organismului au fost cunoscute incă din timpuri străvechi. In plus, mărarul are efect diuretic şi, de aceea, este recomandat în curele de slăbire.

După o masă bogată - pentru obtinerea echilibrului digestiv – prepară o infuzie din seminte de mărar, opărite timp de 1 minut cu circa 250 ml de apă.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Ce se intampla doctore? Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Renumit pentru întrebuinţarea sa culinară, mărarul are şi câteva beneficii medicale inestimabile, dar insuficient cunoscute. Citește mai mult...

***

Medicii îţi spun de ce e bine să notezi absolut tot ce mănânci într-o zi. Găsește-ți motivația!

Dulciuri sănătoase

Dulciuri sănătoase


Publicat în Ce se intampla doctore?

Ai fi crezut că acest lucru poate fi posibil? Ei bine, da! Aceste bunătăţi sunt vegetale, nu sunt preparate la temperaturi mari şi aduc multe beneficii sănătăţii tale.

Fudge cu migdale - Ingrediente: 200 g migdale, 25 g cacao, 1 lingură de miere, 75 g unt de cocos sau cacao, 60 g merişor deshidratat, 60 g caise deshidratate, 50 g stafide, 50 g nuci, 1 baton de vanilie si 1 vârf de sare himalaya.

Mod de preparare: Untul de cocos/cacao se pune la topit în bain-marie (apa să aibă o temperatură de maxim 40° Celsius). Migdalele se mixează până se transformă în făină, apoi se adaugă untul de cacao şi mierea. Fructele deshidratate se spală, se scurg bine şi se mixează. Nucile se taie în bucăţi mari.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Exista si deserturi delicioase, care nu lasa in urma lor nici semne asupra siluetei. Citește mai mult...

Dieta ketogenică promite rezultate care se menţin o perioadă lungă de timp.  Găsește-ți motivația!

Porumbul ofera o senzatie de satietate extrem de rapida, datorita fibrelor alimentare din compozitia sa.

Studiile de specialitate au aratat ca la persoanele care consuma regulat porumb, anumite probleme generate de hipotiroidie, cum ar fi ingrasarea, somnolenta, lipsa de tonus fizic si mental, sunt reduse considerabil.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Una dintre sursele bune de cereale este orezul cu legume, mancare pe care o puteti consuma saptamanal.  Citește mai mult...

Interviu cu Mihaela Stroe, expert în inteligenţa nonverbală şi în analiză comportamentală Găsește-ți motivația!