Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Alimentatie echilibrata

Obiceiurile alimentare se învață încă din copilărie și se dezvață greu

Mâncatul sănătos nu este atât de complicat pe cât pare. Studiile științifice sunt rareori revoluționare, iar cele mai multe confirmă regulile bine-cunoscute despre nutriție.

Un studiu publicat anul trecut arată că oamenii sănătoși au un regim alimentar bogat în legume, leguminoase, semințe, cereale integrale, fructe, și sărac în carbohidrați rafinați și zahăr.

Un alt studiu publicat recent arată că slăbitul depinde de calitatea, nu de cantitatea alimentelor pe care le mâncăm.

De asemenea, devine tot mai clar că nu confuzia în privința studiilor științifice ne împiedică să mâncăm sănătos, ci faptul că nu respectăm acele reguli simple și plictisitoare pe care le cunoaștem prea bine :)

Motivul pentru care tindem să mâncăm nesănătos este că obiceiurile alimentare se învață încă din copilărie și se dezvață greu.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Pressone.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay.com

Îți mai recomandăm:

Iată câteva sfaturi utile pentru o digestie mai bună!  Citește mai mult...

***

Mihaela Radulescu a apelat la ajutorul medicului nutritionist Mihaela Bilic pentru a slabi 32 de kilograme. Găsește-ți motivația!

Cum a slăbit Gabriela Cristea 10 kilograme

Cum a slăbit Gabriela Cristea 10 kilograme


Publicat în Ce se intampla doctore?

Gabriela Cristea a dezvăluit recent care este reţeta prin care a dat jos zece kilograme.

Având o alimentaţie deloc strictă, fosta prezentatoare TV a slăbit zece kilograme pe parcursul a şapte luni. Vedeta a afirmat că a pierdut în greutate urmând sfatul nutriţionistului şi mâncând de cinci ori pe zi, fără a renunţa la dulciuri.

“Mănânc de cinci ori pe zi, asta e şi secretul, am trei mese principale şi două gustări. Mănânc absolut orice fel de carne, nutriţionistul nu mi-a interzis să mănânc grăsimi, însă eu am renunţat la ele şi mă simt bine. Am renunţat şi la ulei, salata mi-o dreg cu iaurt. Cam de 3 ori pe lună mănânc prăjiturile care îmi plac”, a spus Gabriela Cristea.

Urmareste-o pe Gabriela Cristea pe Facebook.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Gabi merge la sala de 5 ori pe saptamana si este supravegheata de un antrenor personal. Citește mai mult...

Nutritionistii scot in evidenta beneficiile pe care le au ciupercile asupra siluetei noastre, atat in timpul curei de slabire, cat si in perioada Postului Pastelui. Găsește-ți motivația!

Untul, laptele integral si carnea rosie sunt alimente care au valori nutritionale ridicate, astfel ca ar trebui sa nu fie evitate.

In cadrul unui studiu, doua grupuri de pacienti au beneficiat de diete diferite: una bogata in grasime si alta bogata in carbohidrati. Dupa un timp, cei care au avut o alimentatie de circa 2.000 de calorii pe zi, bazata pe carbohidrati, s-au ingrasat, iar cei care au avut o dieta mai permisiva, de circa 2.600 de calorii, bazata insa pe grasime, au slabit chiar.

Acest lucru nu inseamna insa ca este recomandata excluderea carbohidratilor, deoarece acestia ofera glucoza, care alimenteaza creierul cu energie. Dar cantitatea de paine, spre exemplu, poate fi limitata sau chiar eliminata.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Nutritionistii, prietenii, revistele si ziarele repeta obsesiv o idee: alimentatia sanatoasa. Citește mai mult...

Dr. Bilic: Painea alba are un indice glicemic ridicat si este realizata din faina rafinata, de aceea trebuie evitata. Găsește-ți motivația!