Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Aditivi alimentari

Riscul de cancer crește mai ales pentru cancerul de sân, colorectal şi de prostată

Până acum alimentele supraprocesate au fost puse în legătură cu creşterea cazurilor de obezitate. Un studiu făcut de specialiştii de la Sorbona pe 105.000 de persoane a arătat că mărirea cu 10% a consumului de mâncare procesată creşte cu 12% riscul de cancer, mai ales de sân, colorectal şi de prostată.

Mâncarea foarte procesată include tăiţei, mese gata preparate, prăjituri şi, în general, tot ce e preparat din ingrediente inexistente (!) în bucătăria tradiţională – aditivi, coloranţi, potenţatori de gust şi alte chimicale, cu cantităţi mari de sare, zahăr şi grăsimi.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Adevarul.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay.com

Îți mai recomandăm:

Consumul de apa te ajuta sa slabesti. De fapt apa poate reduce cantitatea de mancare consumata la o masa. Citește mai mult...

***

Conform unor psihologi, femeile mananca mai putin daca sunt barbati in apropiere. Găsește-ți motivația!

Postul se aseamana mult cu o dieta de detoxifiere si este important sa respecti cele cinci mese ale zilei.

Pentru a-ti asigura vitaminele si fibrele de care ai nevoie, nutritionistul Claudia Ionescu te indeamna sa consumi multe legume si fructe cat mai aproape de starea lor naturala. Cateva nuci, migdale, caju sau alune iti sporesc absorbtia de vitamine si de proteine. Alege alunele si migdalele neprajite si nesarate!

Chiar daca leguminoasele precum fasolea sau mazarea iti aduc aportul de proteine, nu le consuma in exces. „Fasolea batuta, dar si varza calita se digera mai greu“, avertizeaza nutritionistul Claudia Ionescu. De aceea, ar fi bine sa le mananci cu masura.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Un prim aspect de care trebuie sa tinem cont este echilibrul nutritional.  Citește mai mult...

Apartenenta la o retea de socializare stimuleaza moral oamenii si ii incurajeaza sa faca eforturi pentru a-si mentine o dieta corespunzatoare. Găsește-ți motivația!

O dieta sanatoasa reduce inclusiv riscul de mortalitate din cauza bolilor cardiovasculare

O dieta cu mici imbunatatiri, bazata pe consumul mai multor fructe, legume si peste, poate creste in mod semnificativ speranta de viata, arata un studiu publicat in revista New England Journal of Medicine.

Acesta este primul care arata ca o dieta mai sanatoasa timp de cel putin doisprezece ani, reduce inclusiv riscul de mortalitate din cauza bolilor cardiovasculare, spun cercetatorii de la Universitatea Harvard.

Studiul arata ca o dieta imbunatatita pentru o perioada de doisprezece ani are ca rezultat un risc redus de a muri in urmatorii doisprezece ani.

Tipurile de alimente care au contribuit cel mai mult la o imbunatatire a regimului erau cereale integrale, fructe, legume si peste sau acizi grasi (omega-3).

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet. Credit foto Unsplash.com

Îți mai recomandăm:

Iata ce sa mananci si sa bei pentru a putea sa iti prelungesti viata cu ani pretiosi. Citește mai mult...

Ce atatea trucuri? Lucrurile de calitate cer efort si ambitie.  Găsește-ți motivația!