Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Proteine

În perioadă postului, meniul zilnic este lipsit în totalitate de proteine animale, însă acest lucru nu înseamnă că nu putem beneficia de proteinele necesare unei sănătății de fier.

 1. Legumele verzi 
  
 Știai că o cană cu spanac gătit (circa 250 de grame) îți furnizează aproximativ 7 grame de proteine, iar aceeași cantitate de fasole păstăi îți oferă 13 grame de proteine. Legumele verzi sunt, cu adevărat, suficiențe pentru o dietă echilibrată în post: 
  
 1 avocado - 10 grame proteine 
 1 cană broccoli - 5 grame proteine 
 2 căni de napi - 5 grame proteine 
 1 cană de mazăre fiartă - 9 grame proteine 
  
 2. Cânepă 
  
 Un mod grozav de a-ți suplimenta aportul de proteine în timpul postului este să adaugi 30 de grame de pudra de cânepă în sucurile naturale de fructe sau în smoothie-uri. Câștigi dintr-un foc aproximativ 11 grame de proteine. 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Ele.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Flickr

Îți mai recomandăm:

Seminţele de cânepă, chia sau de dovleac sunt doar câteva dintre alimentele cu multiple beneficii pentru sănătate, dar şi pentru siluetă. Citește mai mult...

***

Ca sa incepi acest proces, este nevoie sa faci cateva mici schimbari in dieta si in rutina ta zilnica pentru a slabi eficient si rapid. Găsește-ți motivația!

Cura de slabit cu griu nefiert

Cura de slabit cu griu nefiert


Publicat în www.reteterapide.com

Griul consumat atit in alimente, dar mai ales neprelucrat si nefiert, aduce beneficii.

Aceasta cura este usor de tinut, regleaza greutatea in sensul ca persoanele supraponderale vor slabi, iar pesoanele prea slabe vor cistiga in greutate.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Acest dejun va ofera o modalitate de a consuma faina integrala fara sa o fierbeti inainte.  Citește mai mult...

Daca vrei sa slabesti si sa fii sanatoasa este esential sa respecti orele de masa. Găsește-ți motivația!

Fruct originar din Asia numit şi „elixirul tinereţii”, mango este unul din alimentele bogate în fibre, vitamina A, vitamina C şi potasiu, fiind recunoscut pentru multiplele sale beneficii.

Mango conţine compuşi antioxidanţi care ajută la prevenirea şi protejarea împotriva cancerului de colon, prostată, sân sau a leucemiei. În acelaşi timp, fructul originar din Asia este o sursă bună de vitamina A, vitamina B6, vitamina C, vitamina E, proteine şi carbohidraţi.

Printre beneficiile fructului de mango amintim:

1.Ajută la digestie

Enzimele digestive ajută la accelerarea funcţionării metabolismului, previne constipaţia şi este bun în combaterea acidităţii gastrice.

2.Scade nivelul de colesterol

Nivelurile mari de fibre, pectină şi vitamina C ajută la scăderea nivelului de colesterol.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Pentru tinerete vesnica trebuie doar să mâncăm cât mai sănătos şi natural, direct de la sursă si să ne punem sângele în mişcare prin exerciţii fizice zilnice. Citește mai mult...

Potrivit medicului nutritionist Mihaela Bilic poti sa consumi carne de maxim 3-5 ori pe saptamana, peste gras de minim 2 ori, iar mezeluri ocazional. Găsește-ți motivația!