Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Legume

Denumirea de rucola este din limba italiană, în română fiind cunoscută ca voinicică.

Pe lângă faptul că este foarte sănătoasă, conţine şi puţine calorii. Astfel, jumătate de cană de rucola conţine numai 2 calorii. Iar fibrele fac ca această verdeaţă să fie hrănitoare, putând fi servită cu succes singură la masă sau alături de alte salate sau pizza.

Rucola este recomandată în alimentaţie cu scopul de a elimina toxinele din organism şi radicalii liberi. Mai mult, ea conţine şi fitochimicale care îmbunătăşesc sănătatea pielii şi a ochilor, stimulând, în acelasi timp, sistemul imunitar.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Click. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Pentru tinerete vesnica trebuie doar să mâncăm cât mai sănătos şi natural, direct de la sursă si să ne punem sângele în mişcare prin exerciţii fizice zilnice. Citește mai mult...

***

Vorbeste cu partenerul de viata sau cu prietenele. 70% din reusita unui regim depinde de motivatie. Găsește-ți motivația!

Obiceiurile alimentare se învață încă din copilărie și se dezvață greu

Mâncatul sănătos nu este atât de complicat pe cât pare. Studiile științifice sunt rareori revoluționare, iar cele mai multe confirmă regulile bine-cunoscute despre nutriție.

Un studiu publicat anul trecut arată că oamenii sănătoși au un regim alimentar bogat în legume, leguminoase, semințe, cereale integrale, fructe, și sărac în carbohidrați rafinați și zahăr.

Un alt studiu publicat recent arată că slăbitul depinde de calitatea, nu de cantitatea alimentelor pe care le mâncăm.

De asemenea, devine tot mai clar că nu confuzia în privința studiilor științifice ne împiedică să mâncăm sănătos, ci faptul că nu respectăm acele reguli simple și plictisitoare pe care le cunoaștem prea bine :)

Motivul pentru care tindem să mâncăm nesănătos este că obiceiurile alimentare se învață încă din copilărie și se dezvață greu.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet. Credit foto Pixabay.com

Îți mai recomandăm:

Iată câteva sfaturi utile pentru o digestie mai bună!  Citește mai mult...

Dacă te consideri leneș încearcă să vezi comportamentul că simptom al unei probleme și nu problemă însăși.  Găsește-ți motivația!

Mihaela Bilic: "Cu siguranţă, ne naştem cu o preferinţă pentru gustul dulce".

CSÎD: Ne naştem cu apetitul pentru dulce? Mihaela Bilic: Cu siguranţă, ne naştem cu o preferinţă pentru gustul dulce, pe care natura ne-o dă tocmai pentru a putea distinge între alimentele comestibile şi cele necomestibile. Automat, din instinct, noi ştim că tot ceea ce este dulce, este bun şi ce este amar nu este bun.

CSÎD: Cum a apărut ideea îndulcitorilor? M.B.: Cred că au fost în primul rând inventaţi pentru persoanele care suferă de diabet, o boală apărută mai ales în urma stilului de viaţă dezechilibrat şi a sedentarismului. Iar persoanele care nu mai pot consuma zahăr şi orice fel de glucide cu absorbţie rapidă, au nevoie de un înlocuitor pentru că altfel, viaţa lor ar fi amară şi la propriu şi la figurat. Este foarte greu să nu mai mănânci niciodată zahăr sau s-o faci cu riscul vieţii tale.

Urmareste-o pe Mihaela Bilic online si Facebook.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Mierea este intr-adevar un indulcitor natural, dar care contine un numar crescut de calorii (o lingurita de miere are 20 de calorii)! Citește mai mult...

Se stie ca un procent de peste 60-80% de cruditati ne poate mentine corpul la o greutate normala. Găsește-ți motivația!