Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Jamie Oliver

Alimentele nutritive trebuie să ocupe locul central în dietă, iar ocazional te poţi răsfăţa cu reţete hipercalorice, recomandă cunoscutul bucătar Jamie Oliver.

1. Găteşte acasă! Este prima regulă care te poate ajuta să ai un control absolut asupra ingredientelor pe care le foloseşti într-o reţetă. 

2. Stabileşte un meniu diversificat. Consumă fructe şi legume proaspete, de sezon şi cât mai variate.

3. Citeşte eticheta produselor pe care le cumperi.

4. Nu consuma calorii goale. Dulciurile, prăjelile şi produsele de patiserie nu-ţi vor aduce nutrienţi, ci doar calorii pe care corpul nu va reuşi să le ardă, favorizând astfel depunerea grăsimilor. 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Eva.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Facebook

Îți mai recomandăm:

Jamie Oliver a fost invitat în emisiunea The Dr. Oz Show pentru a te învăţa să faci 4 schimbări în alimentaţie ca să mănânci sănătos şi să slăbeşti. Citește mai mult...

***

Persoanele care incep o dieta duminica sau luni reusesc sa slabeasca. Găsește-ți motivația!

Ştiai că doar 200 de grame de salată de legume acoperă o treime din necesarul zilnic de vitamina C?

Din oferta bogată a toamnei nu lipsesc roşiile şi castraveţii, surse veritabile de vitamine şi de minerale. Ştiai că doar 200 de grame de salată de legume acoperă o treime din necesarul zilnic de vitamina C?

Roşiile şi castraveţii fac parte din legumele care conţin o cantitate mare de apă, dar puţine calorii. Roşiile conţin până la 90% apă, fiind un diuretic şi un depurativ excelent, susţin specialiştii în nutriţie. Pe de altă parte, castraveţii au un indice ridicat al saţietăţii, iar acest lucru se datorează faptului că ei conţin foarte multă apă: aproape (95-96%). 

De exemplu, 100 grame de castraveţi conţin doar 14 calorii. Pentru curele de detoxifiere sau cele de slăbire sunt recomandate roşiile, dar şi castraveţii, mai ales că cele două legume conţin vitaminele şi mineralele de care organismul are nevoie pentru menţinerea stării de sănătate.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Fructele şi legumele răcoritoare specifice aceste perioade ne aduce aportul necesar de vitamine şi proteine. Citește mai mult...

Rodia are un conţinut foarte mare în antioxidanţi care te ajută să arzi grăsimile şi să accelerezi metabolismul. Găsește-ți motivația!

Leguminoasele nu sunt legume, spune specialista Libertăţii, lector dr. Lygia Alexandrescu.

Leguminoasele nu sunt legume, spune specialista Libertătii, lector dr. Lygia Alexandrescu. Ele sunt reprezentate de fasole, linte, mazăre, soia, năut şi alte alimente care inlocuiesc cu succes lactatele. Leguminoasele sunt alimente foarte hranitoare. Desi evitate din diverse motive mai mult sau mai putin obiective, acestea sunt unele dintre alimentele care contin cele mai multe substante nutritive.

Păstăile si boabele leguminoaselor sunt bogate în proteine relativ usor de digerat si de asimilat, care nu incarcă organismul excesiv cu toxine. Lintea, fasolea uscată, mazărea au importante cantităti de zaharuri, fibre alimentare, minerale si vitamine. Soia si năutul contin si grasimi nesaturate, necesare mai ales în perioada de post.

Urmareste-o pe dr. Lygia Alexandrescu pe Facebook.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Masa de seară trebuie să conţină alimente simple, care să nu îngreuneze digestia, dar să confere totuşi saţietate. Citește mai mult...

O parte importanta a alimentatiei de zi cu zi ar trebui sa includa legume, fructe si sucuri naturale, intrucat sunt bogate in numeroase vitamine si minerale. Găsește-ți motivația!