Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Alimentatie echilibrata

Importanţa grăsimilor

Publicat în Unica.ro
Importanţa grăsimilor

Grăsimile sunt asociate, în ultima vreme, cu ceva negativ în alimentaţie. Dar nu toate grăsimile consumate sunt rele.

Grăsimile sunt asociate, în ultima vreme, cu ceva negativ în alimentaţie. Dar nu toate grăsimile consumate sunt rele. 

Grăsimile bune cresc nivelul colesterolului bun, reduc colesterolul rău şi asigură o bună funcţionare a organismului tău. Potrivit ultimelor studii în domeniu, consumul de grăsimi bune ajută la reducerea şi prevenirii acumulării stratului adipos în jurul burţii. Adică dacă mănânci gras, poţi să scapi de burtă. Grasimile bune se găsesc în ulei de măsline, migdale, caju, susan, sau avocado.

Grăsimile rele, sau grăsimile saturate sunt cele care îţi cresc nivelul colesterolului rău, crescând riscul de boli cardiovasculare. Deşi nu trebuie neapărat eliminate din alimentaţie, grăsimile rele trebuie evitate, sau consumate în cantităţi mai mici decât grăsimile bune, pentru a nu avea probleme de sănătate.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Unica.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Uleiul de nuca de cocos, uleiul Enova si cel de nuca accelereaza arderile. Citește mai mult...

***

Astazi la sala Cara Dans din Grozavesti Bucuresti, Monica Ramirez povesteste cum a reusit sa slabeasca 70 de kg. Găsește-ți motivația!

Regula de baza este consumul a cel putin cinci fructe si legume diferite in fiecare zi.

O greutate constanta. Greutatea ta depinde de o serie de factori, printre care varsta si sexul. Exista valori normale pentru fiecare raport.

Portii controlate. Portiile medii si mici iti aduc avantaje. In primul rand poti manca mai mult tipuri de alimente. O masa rezonabila inseamna 100 de grame de carne, o cana de paste, un fruct, minim 200 de mililitri de lichid si 50 de grame de desert. Orice depaseste aceste limite trebuie lasat pentru masa viitoare sau impartit cu un prieten.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Dieta Dash a fost experimentata de nutritonisti demonstrandu-si eficienta. Citește mai mult...

Medicii îţi spun de ce e bine să notezi absolut tot ce mănânci într-o zi. Găsește-ți motivația!

Cel mai sănătos pește

Cel mai sănătos pește


Publicat în ampress.ro

Specialiștii sunt de părere că dieta cu această specie de pește este de 1.500 de ori mai eficientă în prevenirea infarctului, decât un tratament medicamentos.

Pentru conținutul său caloric și de minerale, se recomandă și în dieta diabeticilor pentru că subțiază sângele, favorizând circulația. 

Este vorba de scrumbie care mai conține vitaminele A, C, D, E, K, dar și B6 și B12. Este bogată în magneziu și seleniu, cu importante beneficii în tratarea chiar anumitor tipuri de cancer.

Pe lângă acestea, o scrumbie la masa de prânz semnifică și aportul de calciu, fier, fosfor, potasiu, zinc și sodiu necesare unui organism sănătos.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet. Credit foto Pixabay.com

Îți mai recomandăm:

Dieta cu peste este eficienta in special in sezonul rece, cand ai tendinta de a consuma mai multe alimente grele si pline de grasimi nesanatoase.  Citește mai mult...

Lipsa timpului si nestiinta de a face exercitii fizice in casa sunt principalele motive sau scuze a celor care nu fac suficienta miscare atunci cand vor sa piarda in greutate sau pur si simplu sa se mentina in forma. Găsește-ți motivația!