Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Fructe

Fructele şi legumele răcoritoare specifice aceste perioade ne aduce aportul necesar de vitamine şi proteine.

"Huffington Post" a întocmit o listă cu câteva dintre cele mai sănătoase fructe şi legume specifice anotimpului cald, care constituie o parte importantă a unei alimentaţii echilibrate. Este necesar ca cel puţin unul dintre aceste alimente să fie consumat în această perioadă.

Piersicile Originare din zona Asiei, mai precis din China, piersicile sunt un simbol al longevităţii, datorită multitudinii de beneficii aduse sănătăţii. Răspândirea lor în lume se datorează însă altei ţări, Persiei. Piersicile sunt o sursă excelentă de potasiu, vitamina A (necesară sănătăţii pielii), dar şi de fibre. De asemenea, conţin vitamina C şi magneziu, care este benefic în combaterea ridurilor şi a stresului, dar şi pentru protecţia sistemului imunitar. Piersicile pot servi şi ca desert răcoros, tăiate felii, în combinaţie cu îngheţata de vanilie şi scorţişoară.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Adevarul. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Cartofii, dovlecii, morcovii sau pepenele galben si piersicile pot fi consumate pentru a asigura doza necesara de vitamina A. Citește mai mult...

***

De noua ori pe saptamana ne laudam ca mancam portii mai mici, facem sport si tinem diete Găsește-ți motivația!

Un mar pe zi este excelent pentru sanatatea cardiovasculara si ajuta la scaderea in greutate.

Un studiu realizat de cercetatori de la Universitatea Florida arata ca un mar pe zi contribuie la scaderea colesterolului "rau" si la cresterea usoara a colesterolului "bun", relateaza passionsante.be.

Aceste beneficii s-ar datora - cum au aratat experimentele efectuate pe animale - proprietatilor pectinei si polifenolilor din mere, care actioneaza favorabil asupra metabolismului lipidelor.

Studiul a implicat un grup de 160 de femei, cu varste cuprinse intre 45 si 65 de ani: jumatate au mancat zilnic, timp de un an, 75 g de mere uscate si cealalta jumatate, 75 g de prune, tot un an. Li s-a luat sange la trei, sase si 12 luni. Caloriile suplimentare aduse de mere n-au dus la o crestere a greutatii. Dimpotriva, femeile au slabit, in medie, cu peste 3 kg pe an, ceea ce constituie un avantaj in plus, sustine Arjmandi.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Otetul de mere faciliteaza digestia, te ajuta sa slabesti si combate hipertensiunea. Citește mai mult...

Principalele 5 motivari atunci cand vine vorba de pierderea kilogramelor. Găsește-ți motivația!

Desi contin un numar mare de calorii, prezenta fructelor oleaginoase in alimentatia echilibrata si chiar intr-o dieta pentru slabit este benefica.

Desi contin un numar mare de calorii, prezenta fructelor oleaginoase in alimentatia echilibrata si chiar intr-o dieta pentru slabit este benefica, pentru ca aduc organismului nutrienti de cea mai buna calitate: proteine vegetale, fibre alimentare, toate vitaminele din complexul B-urilor, calciu, minerale, vitamina E si grasimi nesaturate.

Cele mai recomandate fructe oleaginoase sunt: migdalele, alunele, arahidele, castanele, fisticul, nucile, caju-ul, nucile pecan, macadamias.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Un pumn de migdale contine: 5 g de proteine vegetale, 14 grame de grasimi nesaturate si 4 grame de fibre alimentare. Citește mai mult...

Sfatul nutriţioniştilor este să alegeţi alimente cât mai naturale, precum fructele şi legumele.  Găsește-ți motivația!