Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Fructe

Știai că fructele cu un conținut scăzut de zahăr au de fapt cea mai mare valoarea nutrițională?

Merele - Pe lângă faptul că abundă în vitamina C și fibre (dacă sunt consumate cu coajă), merele au un conținut slab de calorii și carbohidrați, mai exact 52 de calorii la 100 de grame și 14 grame de carbohidrați. Coaja furnizează fibre necesare unei bune digestii, dar și antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi și previn îmbătrânirea prematură. 

Perele - Perele au indice glicemic scăzut, iar din acest motiv zahărul din ele este absorbit mai lent de organism, așadar nu vei mai pofti la fel de des la alte dulciuri sau la gustări nesănătoase. O pară de mărime medie are aproximativ 100 de calorii.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în bzi.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay

Îți mai recomandăm:

Fructele, atunci când le consumi în cantităţi exagerate, pot să favorizeze acumularea kilogramelor în plus. Citește mai mult...

***

Dacă vrei să fii într-o formă mai bună în 2013, află cum să te apuci de sport şi să te ţii tot anul. Găsește-ți motivația!

Daca vrei sa iti mentii greutatea sau sa scapi de kilograme fara a te infometa, alimentele bogate in fibre sunt solutia ideala.

Chiar daca nu au valoare nutritionala, fibrele sunt substante indispensabile organismului, deoarece controleaza intreaga activitate a sistemului digestiv, regland astfel procesele metabolice ale acestuia.

Daca vrei sa iti mentii greutatea sau sa scapi de kilograme fara a te infometa, alimentele bogate in fibre sunt solutia ideala. Cu un aport caloric redus si cu proprietatea unica de a absorbi lichide si a-si mari volumul, alimentele bogate in fibre iti vor potoli pentru mai mult timp senzatia de foame si, in acelasi timp, vor face minuni pentru tranzitul intestinal. In acest fel vei manca sanatos, slab caloric, iar abdomenul tau va fi plat, deoarece vei reusi sa scapi de balonare.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

O dieta bogată în fibre alimentare aduce numeroase beneficii organismului. Citește mai mult...

Pentru a-ti da seama care e tipul siluetei tale, exista doua indicii: greutatea la nastere si... felul cum plutesti in apa. Găsește-ți motivația!

Spanacul ar trebui să se regăsească în dieta ta cel puţin o dată pe săptămână.

Este bogat în fier, potasiu, calciu, vitaminele A, C, E şi K şi în acid folic. De aceea, spanacul ar trebui să se regăsească în dieta ta cel puţin o dată pe săptămână. Datorită potasiului, spanacul este recomandat pentru protecţia inimii. Iar conţinutul de calciu şi de vitamina K asigură sănătatea oaselor, ceea ce face din această legumă un aliat al femeilor predispuse la osteoporoză.

O altă substanţă prezentă în spanac, luteina, întârzie tulburările vederii cauzate de înaintarea în vârstă (cataractă, degenerescenţă maculară). În sezon, îl poţi mânca crud, în salate sau fiert în baie de aburi, cu puţin ulei de măsline. În acest sezon, îl găseşti congelat, în supermarketuri, iar calităţile nutritive sunt bine păstrate. De asemenea, poţi prepara un suc de spanac, care este un remediu excelent în cazurile de anemie, dar şi în combaterea asteniei.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Dacă tot e la îndemână, profită de post şi consumă spanac cât mai des. Citește mai mult...

A dat jos jumătate din greutate si a devenit regina unui concurs mondial de slabit. Găsește-ți motivația!