Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Fructe

Fructele pot fi bune şi in dieta celor care vor să-şi dezvolte masa musculară.

1.Fructele indicate pentru începutul zilei

La micul dejun este recomandat consumul unei felii de pepene roşu sau, la alegere, banană, portocală sau ananas. Toate acestea pot oferi glucoza necesară pentru debutul zilei.

2.Înainte de antrenamente

Cu aproximativ o oră înainte de antrenamente pot fi consumate fructe precum pere, mere, struguri sau căpşuni.   

3.După antrenament

Fructele ulterioare antrenamentului destinate refacerii glicogenului din muşchi şi ficat sunt cireşele, piersicile, portocalele, pepenele sau zmeura.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Adevarul. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Fructele bune au 5% carbohidrati si putine calorii- pepenele verde, grapefruitul, lamaile, ciresele de mai si merele Renete.  Citește mai mult...

***

Mihaela Bilic, Gheorghe Mencinicopschi, Serban Damian, Lygia Alexandrescu si Ovidiu Bojor va spun ce mananca.  Găsește-ți motivația!

Iată semnele intoleranței la gluten pe care majoritatea le ignoră!

Afte și ulcere orale - Știți acele răni mici, rotunde, care, uneori, se dezvoltă în gură? Ei bine, aceste ulcere și afte au cauze variate, de la infecții fungice, stres emoțional și intoleranță la gluten. 

Infertilitate - Atunci când o persoană care are intoleranță la gluten consumă gluten creează o stare de inflamație în corp, iar asta face dificilă concepția. 

Imunitate scăzută - Funcția imunitară scăzută pe fondul malnutriției poate fi periculoasă și poate crește riscul pentru boli cum ar fi răceli și gripe. 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet. Credit foto Pixabay.com

Îți mai recomandăm:

Produsul trebuie sa fie bine dezvoltat, nerupt, nedeformat. Citește mai mult...

Dr. Mihaela Bilic: O dieta echilibrata este regimul de intretinere pe viata.  Găsește-ți motivația!

Mierea de albine folosita in stare proaspata, neprelucrata termic, reprezinta cel mai bun indulcitor.

Daca ne dorim un regim de viata sanatos, trebuie sa renuntam la gusturile tari si sa ne educam gustul spre alimente pure, cu gustul lor mai putin intens, mai putin agresiv, asa cum au fost ele create de natura.

Prin urmare, este indicat sa alegem, in locul dulciurilor rafinate, fructele dulci, precum bananele, strugurii, stafidele, smochinele, perele, curmalele, dar si unele legume care au gustul predominant dulce, ca morcovii sau sfecla rosie.

De asemenea, ar fi bine sa inlocuiti zaharul cu mierea de albine. Aceasta din urma, folosita in stare proaspata, neprelucrata termic, reprezinta cel mai bun indulcitor.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Unele sortimente pot conţine până la 95% zaharuri adăugate de om şi doar 5% miere Citește mai mult...

Iata 4 păreri pro şi 4 păreri contra cu referire la subiectul care este tot mai mult în discuţie: este bine sau nu să consumăm cu regularitate lactate. Găsește-ți motivația!