Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Carbohidrati

Germenii de grau sunt o sursa foarte buna de vitamine si nutrienti esentiali.

Germenii de grau sunt o sursa foarte buna de vitamine si nutrienti esentiali, ei fiind sursa de “hrana” a viitoarei plante. Bogati in fibre, magneziu, fosfor, zinc, mangan, seleniu, proteine si complexul de vitamine B, germenii de grau iti imbogatesc dieta cu minerale si vitamine fara sa depui prea mult efort!

Proprietatile lor terapeutice au dus la aparitia a numeroase produse pe baza de germeni de grau, de la ulei presat la rece până la suplimente alimentare. Poti prepara si tu acasa germeni de grau in doar cateva zile, aceasta fiind o alternativa ieftina si eficienta.

Fiind o sursa excelenta de carbohidrati care se digera lent, germenii de grau iti confera energie pe parcursul intregii zile, de aceea multe persoane, in special adeptii unui stil de viata natural, ii consuma de dimineata.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în SlabsauGras.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto TraiestiNatural.ro

Îți mai recomandăm:

Sucul de grau verde este cea mai importanta sursa de detoxifiere. Citește mai mult...

***

Dacă ești pofticioasă, nu scapi de mama, soacra, mătușa și bunica, ține minte sfaturile nutriționistului Mihaela Bilic. Găsește-ți motivația!

Cum mancam fructele in mod corect

Cum mancam fructele in mod corect


Publicat în Dietetik.ro

Fructele sunt pline de vitamine si minerale, de aceea ele aduc beneficii considerabile sanatatii.

Fructele sunt pline de vitamine si minerale, de aceea ele aduc beneficii considerabile sanatatii. O dieta bogata in fructe te ajuta sa pierzi kilogramele in plus, sa iti mentii colesterolul in limite normale, sa ai o inima sanatoasa, un ficat curat si iti asigura o hidratare optima a organismului.

Cum este recomandat sa mananci fructele?

1. Consuma fructele numai pe stomacul gol, in acest fel vei beneficia de toti nutrientii din ele. Cel mai bine este sa le consumi cu o jumatate de ora inainte de masa.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Iata mai jos ce fructe te asteapta luna asta si de ce nu e bine sa le ratezi. Citește mai mult...

Pentru a-ti da seama care e tipul siluetei tale, exista doua indicii: greutatea la nastere si... felul cum plutesti in apa. Găsește-ți motivația!

Unt sau margarina, ce alegi?

Unt sau margarina, ce alegi?


Publicat în Adevarul

Untul este format in proportie de 60-80% din lipide, motiv pentru care este si o sursa importanta de calorii.

"Mai nou, margarina este disponibila intr-o formula non-hidrogenata sau „light", mai „blanda" fata de margarinele de prima generatie si continand o cantitate minima de acizi grasi de tip trans. Untul este un produs natural, o sursa naturala de grasimi (82-85%), de vitamine, de proteine si de calciu, precum si de seleniu si de iod. Argumentul care sustine consumul de margarina este lipsa colesterolului din compozitia acesteia. Totusi, avand in vedere prioritatea consumului de alimente cat mai putin modificate biochimic, este recomandabil consumul de unt in cantitati moderate, in locul consumului de margarina", precizeaza specialistul Livia Nena.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Grăsimile sănătoase sunt esenţiale pentru organism şi nici nu îngraşă dacă sunt consumate în cantităţi moderate Citește mai mult...

In prima saptamana de dieta trebuie sa renunti la carbohidrati, adica paine, paste fainoase si dulciuri. Găsește-ți motivația!