Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Fructe

Nutriţioniştii ne reproşează că, atunci când ne gândim la o masă pe cinste, vedem înaintea ochilor fripturi şi iar fripturi.

Te îmbie de pe tarabe atâtea legume şi fructe - sănătate condensată! Schimbă formula, când îţi îmbii familia sau oaspeţii: nu le mai spune "Mâncaţi măcar friptura!", ci "Măcar legumele nu le lăsaţi!".

Dovlecelul şi vânăta ajută digestia. Secretul lor? Sunt unele din cele mai bogate alimente în fibre şi unele din cele mai sărace în calorii.

Broccoli curăţă organismul de toxine. La fel ca rudele sale - varza albă şi varza de Bruxelles -, broccoli e bogat în flavonoide, rezine, sulfat şi nitrat de potasiu, sulf, fier şi vitamine, cu rol anticancerigen şi detoxifiant.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Unica.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Fasolea verde este ideală dacă nu mai stii ce să mănânci pentru a mai da jos câteva kilograme. Citește mai mult...

***

Începe cu o activitate pe care îţi place să o faci! Ca regulă generală, când faci exerciţii fizice, trebuie să simţi efortul, dar nu într-o asemenea măsură încât să nu mai ai suflu deloc. Găsește-ți motivația!

Gatitul la aburi este una dintre cele mai sanatoase si mai eficiente moduri de a gati in special legumele, carnea de pui si pestele.

Cand gatesti la aburi alimentele nu vin in contact cu apa si nu-si pierd vitaminele si mineralele. Nu ai nevoie de ulei, alte grasimi sau de sare. Te gandesti probabil la acele vase speciale de fiert pe aburi, care sunt mai scumpe. Nu ai neaparat nevoie de ele ca sa gatesti astfel.

Iti trebuie pur si simplu o oala cu capac si o sita. Pui legumele sau carnea in sita, pe care o asezi intr-o oala cu putina apa. Ai grija ca sita sa nu fie in apa, ci deasupra ei. Acoperi oala cu un capac, o pui pe foc si lasi alimentele pana se patrund.

Dupa gatitul la aburi, fierberea ar fi urmatoarea optiune. Eviti astfel sa folosesti multe grasimi si sare in prepararea legumelor si a carnii, pe de o parte, si conservi o mare cantitate din vitaminele, sarurile minerale si proteinele din alimente, pe de alta parte. Daca fierbi legumele in putina apa, doar cat sa le acopere, si le tii pe foc un timp scurt, ele isi vor pastra o mai mare cantitate de calciu, fier si magneziu.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Este important sa cunosti tehnicile de gatit care nu adauga grasimi si calorii inutile. Citește mai mult...

Daca doriti sa pierdeti rapid in greutate, cea mai buna metoda este sa alergati.  Găsește-ți motivația!

Acest regim de slabit se tine in etape de cate 3 saptamani cu pauze de 20 de zile.

Incredibil dar adevarat, se pare ca ardeiul gras contine niste alcaloizi (descoperiti in 2004 de catre medical Donwelt) care au un rol esential in metabolismul grasimilor. O astfel de descoperire nu avea cum sa nu fie valorificata in domeniul nutritiei si iata asa a aparut cura de slabire cu ardei gras.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Reducerea carbohidratilor consumati obliga organismul la arderea grasimilor. Citește mai mult...

Semintele de chia au devenit niste "vedete" ale nutritiei datorita continutului lor ridicat de acizi grasi omega 3 si fibre. Găsește-ți motivația!