Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Fructe

Principala diferenta dintre sucul de fructe si fructul, ca atare, este ca sucul nu contine fibra, care este mai greu digerata.

De ce sa mananci un morcov cand poti face un suc de mar si morcov? Prin consumarea unui astfel de amestec, stomacul tau nu va mai munci din greu la digestie, iar vitaminele vor ajunge imediat in sange.

Principala diferenta dintre sucul de fructe si fructul, ca atare, este ca sucul nu contine fibra, care este mai greu digerata si asimilata de organism. O mare parte din apa, zahar si substante nutritive raman in sucul de fructe. Substantele nutritive trec imediat in sange, fiind asimilate.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Mayra.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Într-un mediu alcalin, nu se dezvoltă nicio celulă canceroasă, ele având nevoie de aciditate pentru a crește.  Citește mai mult...

***

Fa-ti un ritual ca in fiecare dimineata sa faci sport. O sa te simti minunat.  Găsește-ți motivația!

Iată ce variante de mese cu buget redus ne recomandă dr. Luminiţa Florea.

Mic dejun sănătos şi ieftin: Varianta 1: un iaurt de băut 330 ml, max 3% grăsime cu 1 baton de cereale integrale cu/ fără fructe uscate.

Varianta 2: un pumn de oleaginoase (nuci, alune, migdale, fistic - la alegere sau amestecate = 25-30 grame) şi un fruct de sezon (o piersică mare/ 2 nectarine/ 3-4 caise/ 1 castronel mic( tip bol de cereale) de căpşuni, cireşe, zmeură sau vişine.

Varianta 3: o felie de pâine integrală sau cu seminţe - 25-30 grame cu o cutie de brânză de casă/ cottage cheese - 175-200 grame de max 5-6% grăsime sau un ou fiert.
 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Doua retete reusite cu mure proaspete, realizate in august. Citește mai mult...

Haina ridica un om, dar il poate si cobori, oricat am spune noi ca aparentele nu conteaza. Mai ales atunci cand nu ai dimensiunile unui topmodel. Găsește-ți motivația!

Beneficiile uleiului de palmier

Beneficiile uleiului de palmier


Publicat în Amelie.ro

Uleiul de palmier permite prajirea mai rapida a produselor, ceea ce duce la o absortie mai mica de ulei.

Uleiul de palmier este un ulei 100% natural, bogat in vitamine, fara gust sau miros, ideal pentru prajit.

Uleiul de palmier rezista la temperaturi ridicate si ramane stabil chiar si la 230°C, in comparatie cu celelalte uleiuri care devin instabile la temperaturi de peste 170°C. Este una dintre cele mai importante caracteristici ale uleiului de palmier pentru ca permite prajirea mai rapida a produselor, ceea ce duce la o absortie mai mica de ulei.

In plus, uleiul de palmier nu se arde, nu face fum si nu se descompune in substante toxice.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Uleiul de palmier se digera usor, este bogat in vitamina E si in carotenoizi, precursorii vitaminei A. Citește mai mult...

In locul zaharului incerca extractele de lemn dulce sau stevia, care sunt naturale si au multe beneficii. Găsește-ți motivația!