Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Alimentatie echilibrata

Produsele alimentare ne pot fi medicament, contribuind la starea noastră de sănătate sau ne pot îmbolnăvi.

Dr. farmacist Ovidiu Bojor a studiat medicina indiană traditională, care recomandă o dietă echilibrată, în care alimentele să se îmbine armonios, combinând cele şase gusturi de bază: dulce, acru, sărat, astringent, picant şi amar.

Gustul dulce (90% din volumul meselor zilnice) - Alimente considerate dulci nu sunt doar zahărul, mierea şi fructoza, ci şi carnea, fasolea, grâul, orezul, porumbul, meiul, ovăzul, cartoful, laptele şi derivatele sale, ouăle. Rol: mentin apa în organism, stimulează sistemul nervos şi aparatul circulator, favorizează vindecarea rănilor. Excesul de alimente dulci duce la obezitate, pierderea poftei de mâncare, dezvoltarea unor boli metabolice (cum ar fi diabetul) şi endocrine, scade imunitatea. O alimentatie săracă în glucide duce la pierderea greutătii corporale şi la instalarea unei stări de astenie.

Urmareste-l pe Ovidiu Bojor pe Wikipedia.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Unica. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Daca alimentele care contin aceste gusturi (dulce, acru, sarat, amar, picant si astringent) sunt folosite corect, ele vor hrani bine corpul. Citește mai mult...

***

Dr. Oz recomanda ca masa de seara sa fie servita cu trei ore inainte de somn si, in general, sa nu depasesti ora 19:30. Găsește-ți motivația!

Sunt periculoase fibrele in exces?

Sunt periculoase fibrele in exces?


Publicat în Ziare.com

Fibrele sunt continute in mod special de nuci, cereale, fructe si legume.

Expertii in alimentatie si nutritie ne sfatuiesc sa nu neglijam fibrele, rolul acestora in organism fiind foarte bine stabilit. Fibrele dau senzatia de satietate pentru mai multa vreme, ajutandu-te sa slabesti si sa-ti pastrezi greutatea. Fibrele sunt continute in mod special de nuci, cereale, fructe si legume, ele ajutand la o buna functionare a intestinelor si chiar pastrand sanatatea inimii. Daca vei consuma mai mult de 50 - 60 de grame de fibre pe zi, organismul nu va fi capabil sa absoarba indeajuns de multe minerale vitale si nutrienti inainte ca mancarea nedigerata sa paraseasca organismul.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Trebuie avut grija ca nicio masa sa nu depaseasca 430 de calorii. Citește mai mult...

Poti slabi pana la opt kilograme intr-o luna cu ajutorul verdeturilor.  Găsește-ți motivația!

Somonul, tonul si codul sunt pesti buni pentru consum, intrucat stimuleaza metabolismul.

Grepfrutul - Consumat inainte de masa, grepfrutul face minuni pentru silueta ta. Pe langa faptul ca este bogat in vitamina C, grepfrutul contine enzime care contribuie la arderea grasimilor. De asemenea, un consum regulat de grepfrut poate reduce cantitatea de insulina din corp, incetinind astfel depozitarea grasimilor.

Merele - Si ele contribuie la accelerarea metabolismului, insa mai ales atunci cand sunt consumate cu tot cu coaja. Merele contin o substanta numita pectina care are rolul de a limita cantitatea de grasime pe care o asimileaza corpul.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Indiferent de soiul lor, ardeii iuti ajuta la cresterea ritmului metabolismului si a circulatiei, reducand si poftele alimentare. Citește mai mult...

Pentru a asigura energie organismului este esential sa consumi in fiecare zi un pumn mic de diverse nuci si seminte crude.  Găsește-ți motivația!