Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Legume

Mazărea este foarte bună în cura de slăbire datorită aportului energetic pe care îl aduce.

Mazărea are un conţinut ridicat de proteine vegetale sănătoase, vitamine şi minerale esenţiale bunei funcţionări a organismului. Mazărea aduce un aport substanţial de vitamina A, B1, B2, B3, B6, C şi K. În plus, mazărea conţine potasiu, fosfor, magneziu, fier, calciu şi zinc, toate foarte importante pentru sănătatea ta pe timpul dietei.

Mazărea este foarte bună în cura de slăbire datorită aportului energetic pe care îl aduce. Toată lumea ştie că o dietă sau cură de slăbire stricte te pot face să te simţi slăbită, dar mazărea te ajută să digeri corect alimentele şi să slăbeşti fără să te simţi mereu obosită şi slăbită.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Unica.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Pentru ca se umfla in intestine, fibrele creeaza repede senzatia de satietate.  Citește mai mult...

***

Minim 5 portii de fructe si legume consumate zilnic ofera organismului o cantitate corespunzatoare de nutrienti. Găsește-ți motivația!

Cum ajută consumul de murături în dietă şi la ce trebuie avut mare grijă, explica nutriţionistul Gabriela Man.

De-a lungul timpului, specialiştii în nutriţie au recomandat murăturile în diverse tipuri de diete, datorită numărului mic de calorii, dar şi pentru că fibrele pe care le conţin ajută la menţinerea unei digestii sănătoase. În acelaşi timp, legumele folosite la prepararea murăturilor, atât în saramură, cât şi în oţet, conţin antioxidanţi, calciu, magneziu şi fier. Totodată, oţetul folosit la prepararea conservelor reduce mult indicele glicemic al alimentelor bogate în carbohidraţi. Iar dacă oţetul de vin a fost înlocuit cu cel de mere, acesta din urmă aduce şi mai multe beneficii deoarece conţine minerale şi aminoacizi, indispensabile unei diete sănătoase.

"La murăturile în oţet trebuie să fim atenţi să nu conţină zahăr. Acesta poate fi înlocuit cu miere naturală sau cu fructoză. Murăturile în saramură sunt aşa-zise «alimente vii» (probiotice), însă trebuie avută mare atenţie la cantitatea de sare şi, de asemenea, la cantitatea consumată", ne previne nutriţionistul Gabriela Man.

Urmareste-o pe Dr. Gabriela Man online si Facebook.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Urda are doar 8% grasime saturata si contine proteine de calitate superioara.  Citește mai mult...

Daca ii asiguri organismului nutrientii de care are nevoie, cu siguranta iti vei incepe ziua cu mai multa energie. Găsește-ți motivația!

Medicul Nicolae Hâncu te învaţă să faci alegerile corecte la micul dejun şi să nu mai mănânci la întâmplare.

Din ce trebuie să fie compus un mic dejun sănătos - Iată care sunt câteva dintre cele mai bune sfaturi recomandate de prof. dr. Nicolae Hâncu, medic primar diabet, nutriţie, boli metabolice şi membru de onoare al Academiei Române în cartea sa recent lansată "Abecedar de nutriţie". În general pentru ca micul dejun să fie o masă echilibrată, sănătoasă şi cu multiple beneficii pentru sănătate trebuie să includă alimente din următoarele categorii:

Cereale integrale - fulgi integrali de ovăz, secară, porumb, biscuiţi integrali tip crackers, pâine din făină integrală.

Proteine cu conţinut redus de grăsimi - şuncă de pui sau curcan, somon afumat, albuş de ou, unt de arahide, seminţe, nuci.

Lactate cu conţinut redus de grăsimi - lapte şi iaurt degresate, brânză de vaci, urdă.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Masa de prânz este a doua ca importanţă pentru energia organismului nostru, după micul dejun.  Citește mai mult...

A manca sanatos nu inseamna ca trebuie sa renunti la felurile preferate de mancare. Găsește-ți motivația!