Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Fructe

Dieta cu ananas este o dietă destul de răspândită pe la Hollywood și asta pentru că promite o slăbire considerabilă într-o perioadă scurtă de timp.

Ananasul este recomandat în curele de slăbire deoarece ajută stomacul să digere mai bine alimentele, scăzând riscul de inflamare sau de balonare. 

Deloc de neglijat este și conținutul caloric redus, la 100 de grame de ananas proaspăt avem 52 de calorii, iar la 100 de grame de ananas compot avem 83 de calorii, ceea ce îl face ideal în curele de slăbire.

Care sunt regulile dietei cu ananas?

1. Bea în fiecare dimineață apă cu lămâie.

2. Consumă ananas proaspăt sau la conservă ca aliment principal timp de 5 zile. 

3. Nu depăși 1000 de calorii pe zi.

4. Consumă multă apă.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Dietetik.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Pregateste-ti corpul pentru primavara: tine dieta Hollywood si scapa rapid de kilograme. Citește mai mult...

***

De ce apare pofta de dulce, cât de periculoasă e şi cum o poţi combate ne spune Alin Popescu, medic primar medicină sportivă.  Găsește-ți motivația!

"Eşti ceea ce mănânci" este o sintagmă des utilizată de medicii nutriţionişti şi nu greşesc deloc.

Dacă ţi-ai propus să nu mai mănânci porcării în noul an, iată câteva reguli de bază:

1. Găteşte acasă şi pune-ţi mâncare la serviciu

Obiceiul de a găti acasă diverse preparate pe gustul tău este una dintre cele mai bune soluţii pentru a mânca sănătos şi fără să cheltui mulţi bani. Alt truc util este acela de a găti mai multe feluri de mâncare în weekend, astfel încât să ai un meniu variat toată săptămâna. 

2. Limitează consumul de zahăr rafinat şi dulciuri din comerţ

S-a demonstrat ştiinţific faptul că zahărul rafinat este implicat în dezvoltarea şi răspândirea cancerului. De asemenea, zahărul modifică instinctul alimentar şi te face să consumi cantităţi din ce în ce mai mari de dulciuri. Acest efect apare în special din cauza faptului că zahărul nu este un aliment natural, iar organismul nu reuşeşte să facă faţă cantităţilor excesive ingerate.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Te incomodează kilogramele în plus? Iată un program complet de nutriţie şi sport ca să scapi rapid de ele şi să ai un corp tonifiat! Citește mai mult...

Daca ii asiguri organismului nutrientii de care are nevoie, cu siguranta iti vei incepe ziua cu mai multa energie. Găsește-ți motivația!

Fructele si legumele ne pot pune sanatatea in pericol, din cauza substantelor cu care sunt tratate.

Aproximativ 80% din fructele cultivate in mod conventional si peste 55% din legume contin pesticide, arata un studiu efectuat anul acesta de organizatia ecologista Greenpeace. Aceasta concluzie a reiesit in urma testarii de catre specialistii germani a 22.000 de mostre de fructe si de legume din productia proprie si a alimentelor din import.

Potrivit lor, sunt periculoase produsele din Brazilia, Chile, Africa de Sud, Thailanda, Turcia, India, Kenya si Columbia. In cazul unor produse s-a constatat ca a fost depasita concentratia maxima admisa de pesticide folosite, in valoare de 0,01 mg/kg.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Coaja contine de doua ori mai multe vitamine si minerale decat pulpa. Citește mai mult...

Dr. Oz nu recomandă femeilor sănătoase să excludă total din alimentaţie lor alimentele care conţin gluten. Găsește-ți motivația!