Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Greseli in dieta

Diabet şi obezitate de la "carbogazoase"

Publicat în Jurnalul National
Diabet şi obezitate de la "carbogazoase"

Zahărul din compoziţia unor băuturi carbogazoase reprezintă principala cauză a "epidemiei" de diabet şi obezitate înregistrată la nivel global

Zahărul din compoziţia unor băuturi carbogazoase reprezintă principala cauză a "epidemiei" de  diabet şi obezitate înregistrată la nivel global. Este un fenomen demonstrat de mult timp de către nutriţionişti. Ei au adus argumente solide potrivit cărora persoanele care consumă constant aceste tip de băuturi sunt predispuse la obezitate şi diabet. De altfel, este un obicei mai ales printre tinerii din ţările occidentale, fiind o explicaţie a exploziei obezităţii şi diabetului la persoanele din această categorie de vârstă. La carbogazoasele dulci responsabile de cele două boli sunt frucoza şi glucoza.  

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Jurnalul National. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Stilul de viata occidental este considerat a fi principala cauza a epidemiei de obezitate.  Citește mai mult...

***

Mergi la sala, urmeaza un curs de dans, aerobic, inot sau tae-bo.  Găsește-ți motivația!

Multi dintre noi asociaza cura de slabire cu o permanenta senzatie de foame, multi nervi si nemultumire, dar si cu obsesia pentru alimentele sarace in calorii. Nutritionistii sunt insa de alta parere.

Care sunt motivele pentru care infometarea trebuie evitata in curele de slabire?

1. Incetineste metabolismul. Senzatia de foame nu este un semn ca incepi sa slabesti, ci ca organismul intra in alerta si arde mai greu caloriile. 

2. Duce la stagnare in pierderea kilogramelor

3. Te determina sa mananci alimente nesanatoase

4. Iti afecteaza puterea de concentrare

5. Iti fura toata energia

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Cura de slabire este o perioada destul de stresanta pentru oricine, insa ea poate deveni si mai stresanta daca kilogramele in plus nu vor sa se topeasca. Citește mai mult...

O ora de gimnastica, o tura de alergat sau mese mai controlate inseamna fara doar si poate sanatate curata.  Găsește-ți motivația!

"De struguri", "de portocale" etc. sunt băuturile care n-au văzut în viaţa lor fructul.

Cea mai tare aberaţie în materie de alimentaţie: pe eticheta unui cunoscut suc vândut în România scrie cuvântul "STRUGURI", iar pe partea cealaltă a sticlei, la ingrediente, lipseşte cu desăvârşire elementul esenţial - strugurii.

Legea spune că trebuie să pui minim 4% concentrat din fructul respectiv la 2 litri de suc pentru a-l putea numi "de portocale", "de kiwi" etc. Dacă nu pui nici măcar acele câteva linguriţe, scapi dacă scrii pe etichetă: "cu gust de portocale, lămâie etc". Sunt sucurile care n-au văzut în viaţa lor fructul, iar studiile arată că 50% din populaţie (adică în primul rând copiii) consumă numai aceste produse.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Te-a cuprins oboseala şi nu mai ai pic de vlagă în tine? Băuturile recomandate de natură energizează pe loc pentru că nu fac altceva decât să ajute organismul stresat şi slăbit, în perioada de primăvară. Citește mai mult...

Ciupercile proaspete sunt sarace in calorii (10 cal./100 g) si bogate in proteine. Găsește-ți motivația!