Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Greseli in dieta

Scenariul pare perfect: ai alcătuit o dietă echilibrată, cu puţine calorii, ai început să faci mişcare... şi totuşi, rezultatele întârzie să apară.

Scenariul pare perfect: ai alcătuit o dietă echilibrată, cu puţine calorii, ai început să faci mişcare... şi totuşi, rezultatele întârzie să apară, cântarul indicând aproape aceeaşi greutate, cu mici variaţii pe parcursul zilei. Care ar putea fi problema?

Reţii apă - Cum, în mod normal, la începutul oricărei cure de slăbire, mai întâi pierzi o cantitate crescută de apă, dacă nu reuşeşti să reduci numărul de kilograme, problema principală ar putea fi faptul că reţii apa. De fapt, foarte multă lume se confruntă cu această problemă, pentru că adaugă prea multă sare în mâncare, ceea ce determină retenţia apei în ţesuturi. Iar pentru că nu bem suficientă apă, ceea ce face ca organismul, atunci când o primeşte, este să o reţină cât mai mult timp în ţesuturi, ca măsură de protecţie antideshidratare.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Adevarul. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Dacă vrei să fii într-o formă mai bună în 2013, află cum să te apuci de sport şi să te ţii tot anul. Citește mai mult...

***

Bodo urmeaza o dieta care a dat roade si in trecut. Este vorba de un regim hiperproteic, bazat pe carne.  Găsește-ți motivația!

O plimbare de doar 15 minute poate injumatati, din punct de vedere al caloriilor, cantitea de ciocolata pe care tocmai ai consumat-o.

,,Gustarile bogate in calorii, cum este si ciocolata, sunt de mare <> in situatiile stresante, fie ca este vorba de serviciu sau cel de acasa. Consideram ca dulciurile ne dau energia necesara sau ne ajuta sa scapam de situatiile stresante. Rezultatele cercetarilor au aratat ca o plimbare de 15 minute te poate ajuta sa pierzi jumatate din caloriile pe care le acumulezi dupa ce ai mancat ciocolata”, a afirmat Adrian Taylor, profesor la Universitatea Exeter, din Marea Britanie.

Profesorul Taylor si echipa sa de cercetatori au aratat ca si exercitiile fizice pot reduce semnificativ din caloriile pe care le acumulezi. Mai mult, participantii la studiu care au facut miscare timp de doua zile nu au mai resimtit la fel de mult nevoia de a savura dulciuri.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Se pare ca femeile sunt mai pofticioase cand vine vorba de ciocolata decat barbatii. Citește mai mult...

Bea mai multa apa. Ai fi suprinsa de diferenta pe care o face apa asupra corpului!  Găsește-ți motivația!

Elaine Magee recomanda 10 perechi de alimente considerate un adevarat "boom" nutritional.

Este ca si cum ai constata ca 1+1 fac 4 in loc de 2, spune dieteticianul Elaine Magee, autoare a lucrarii Sinergia alimentara. De exemplu ceaiul verde si sucul de lamaie consumate impreuna, sunt o importanta sursa de antioxidanti. Un studiu realizat in 2006, la care au participat peste 40.000 de japonezi, arata ca aceia care obisnuiau sa bea cel putin o ceasca de ceai verde in fiecare zi erau mai putin predispusi la boli cardiovasculare decat cei care nu aveau acest obicei.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Combinaţiile de alimente considerate sănătoase ar putea aduce organismului un aport energetic mult mai ridicat decât în cazul în care acestea ar fi consumate separat. Citește mai mult...

Medicii îţi spun de ce e bine să notezi absolut tot ce mănânci într-o zi. Găsește-ți motivația!