Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Greseli in dieta

Cercetătorii americani au aflat că dacă mănânci noaptea târziu, fie că e vorba de o gustare sau de o cină târzie, rezultă într-o foame intensă în dimineaţa următoare.

Pofta ta de mâncare este determinată şi influenţată de o multitudine de factori. Semnalele hormonale, psihologice, neurologice şi mecanice îi transmit creierului tău că ţi-e foame. Cercetătorii americani au aflat că dacă mănânci noaptea târziu, fie că e vorba de o gustare sau de o cină târzie, va rezulta o foame intensă în dimineaţa următoare.

Atunci când consumi o cantitate mare de mâncare înainte de culcare, mai ales la ore târzii, organismul tău produce o cantitate mare de insulină pentru a arde combustibilul din carbohidraţi.

În clipa în care organismul a consumat acea cantitate mare de combustibil, se va trimite către creier cerinţa pentru o nouă masă. Astfel, dacă nu te trezeşti să mănânci din nou în miez de noapte, te vei trezi dimineaţa cu o foame teribilă.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Unica.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Capcana lichidelor este una dintre cele mai periculoase intr-o cura de slabire si, din pacate, multe persoane cad in ea. Citește mai mult...

***

Incercati doar sa mirositi unele alimente, precum marul, banana sau menta.  Găsește-ți motivația!

Minim 5 portii de fructe si legume consumate zilnic ofera organismului o cantitate corespunzatoare de nutrienti.

Care sunt beneficiile consumului regulat de fructe si legume?

Medicul Seban Damian: Minim 5 portii de fructe si legume consumate zilnic ofera organismului o cantitate corespunzatoare de nutrienti pentru prevenirea bolilor grave si a carentelor nutritionale. Organismul uman nu inmagazineaza vitaminele hidrosolubile, iar cele 5 portii asigura minimul necesar de vitamine. In general, fructele si legumele au o valoare calorica redusa.

Urmareste-l pe Seban Damian pe pagina personala, Facebook, Linkedin si YouTube.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Ca să te menţii la o greutate normală ai nevoie de un aport caloric care se situează în jurul valorii de 2500 kilocalorii pe zi.  Citește mai mult...

Ambitia, vointa, perseverenta, increderea si optimismul sunt cele mai importante secrete ale reusitei. Găsește-ți motivația!

Slabeste cu paine si paste!

Slabeste cu paine si paste!


Publicat în Eva.ro

Carbohidratii pe care trebuie sa-i alegi sunt cei cu un indice glicemic de 55 sau mai mic.

Retine ca nu toti carbohidratii te ingrasa si nici nu trebuie sa reduci consumul lor la 20-50 de grame zilnic, daca stii sa-i alegi pe cei care sunt utili pentru o functionare metabolica perfecta. Ba mai mult, aceste alegeri te pot ajuta sa slabesti si sa-ti mentii greutatea corporala. Specialista in nutritie, Maggie Greenwood Robinson recomanda in cartea ei "Hrana buna vs. hrana rea", o lista cu cei mai buni carbohidrati care te ajuta sa slabesti. Potrivit specialistei, carbohidratii pe care trebuie sa-i alegi sunt cei cu un indice glicemic de 55 sau mai mic. Printre recomandarile ei gasim si painea neagra integrala, spaghetele din grau integral, painea neagra de secara si cerealele nedecorticate.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Carbohidraţii sunt esenţiali pentru creier şi digestie, deoarece ne îmbunătăţesc starea de spirit şi tranzitul intestinal. Însă, trebuie să ştii că nu toţi carbohidraţii sunt la fel. Cei buni trebuie să aibă un conţinut ridicat de fibre. Citește mai mult...

Ca sa slabesti si sa te mentii, specialistii recomanda sa urmezi regulile urmatoarelor diete: Dash, mediteraneana si TLC. Găsește-ți motivația!