Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Fructe

De ce ne balonam? Cauze si remedii

Publicat în Libertatea
De ce ne balonam? Cauze si remedii

Acestea sunt alimentele care fermenteaza in stomac si induc senzatia de balonare: fasolea, nautul, lintea, varza, ceapa, prunele, smochinele, curmalele.

Lactatele in sine nu au acest efect, dar daca le consumi intr-o cantitate mai mare nu vor mai fi atat de prietenoase.

In general, cu cat inaintezi in varsta, organismul tolereaza mai putin lactoza, pentru ca scade secretia unei enzime care ajuta la digestia produselor lactate. Daca stii ca ai probleme cu balonarea, evita produsele lactate bazate pe lapte integral si branzeturile grase. Sunt de preferat iaurtul si cascavalul. Totodata, bauturile carbogazoase blocheaza tubul digestiv, provocand o dilatare a peretilor stomacului si a intestinelor. Ca urmare, ai o senzatie de tensiune in zona abdomenului.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Libertatea. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

In cazul in care balonarea a devenit ceva obisnuit, este cazul sa-ti faci un jurnal al alimentelor pe care le consumi. Iata o lista a alimentelor care te baloneaza si iti creeaza disconfort abdominal. Citește mai mult...

***

Printre alimentele periculoase pentru silueta se numara sosurile fara grasime (fat-free) si dulciurile fara zahar (sugar-free). Găsește-ți motivația!

Profesorul doctor Pavel Chirila ne sfatuieste ca, in fiecare dimineata, sa bem 300-500 ml de apa pe stomacul gol.

Cerealele si fructele. Profesorul Chirila le considera "cele mai valoroase” pentru alimentatia omului cu conditia sa fie consumate dupa "un tratament termic usor”.

Leguminaceele: fasole, mazare, bobul, lintea, soia, preparate termic.

Zarzavaturile, condimentele, fructele este indicat sa le folosim crude, fiind exceptati suferinzii de diaree, colopatii sau afectiuni gastrice.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

"Nu hrani cancerul”. Prof. dr. Pavel Chirila: O treime dintre cancere pot fi evitate printr-o alimentatie sanatoasa. Citește mai mult...

Aceste băuturi delicioase recomandate de doi specialişti, dr. Mehmet Oz şi Jillian Michaels te ajută să te hidratezi şi în acelaşi timp reduc şi previn balonarea. Găsește-ți motivația!

Pe lângă medicamentele care scad colesterolul, există și alimente care contribuie la îndepărtarea plăcii și scăderea trigliceridelor. Iată câteva exemple!

Mărul conține pectină, o fibră care previne colesterul să se depună pe vasele de sânge. în plus, acesta conține flavonoide, adică antioxidanți care pot reduce riscul de boli cardiovasculare cu până la 50%. 

Usturoiul scade presiunea arterială, reduce nivelul colesterolului rău și previne formarea cheagurilor de sânge. 

Peștele este bogat în acizi grași Omega 3, previne apariția atacului de cord și a accidentelor vasculare cerebrale. Introdus în alimentație, somonul dar și alte feluri de peste mai gras (sardine, hering) ajută la reducerea colsterolului ,,rau” cu 4%.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet. Credit foto Pixabay

Îți mai recomandăm:

Pâinea cu adaos de stanoli, semintele, pestele gras si produsele pe bază de soia ajută la scăderea colesterolului într-un timp destul de scurt.  Citește mai mult...

Startul a fost “vioi”, in conditiile in care oamenii au cam inghetat asteptandu-l. Găsește-ți motivația!