Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Legume

De ce este bine să consumi vinete

Publicat în Observator.tv
De ce este bine să consumi vinete

În această perioadă vinetele sunt la mare căutare. Pe lângă gustul bun, acestea sunt o minune pentru organism. Vinetele sunt o sursă de vitamine și minerale.

Ele conţin 93% apă, fibre, mangan, molibden, potasiu, acid folic, vitamina K, cupru, vitamina B6, triptofan, vitamina C; magneziu, vitamina B3. În afară de faptul că au în compoziție vitamine și minerale esențiale organismului uman, vinetele mai conțin și fitonutrienți importanți cu efect antioxidant. 

Ele conferă sațietate și reduc setea. Având un conținut mic de calorii sunt recomandate și în pierderea kilogramelor în plus și la reglarea tranzitului gastrointestinal. 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Observator.tv. Sunteți autorul articolului? Credit foto Flickr

Îți mai recomandăm:

Daca nu reusesti sa bei cei doi litri de apa pe zi, nu-ti face probleme. Organismul nostru isi ia apa si din alimente. Citește mai mult...

***

Multi barbati incep un program de exercitii fara sa planuiasca si sa analizeze prea mult. Găsește-ți motivația!

Beneficiile consumului de oua

Beneficiile consumului de oua


Publicat în Acasa.ro

Continutul ridicat de proteine din oua reduce pofta de mancare si senzatia de foame.

Incepe ziua mancand un ou fiert (moale), mai ales daca te pregatesti pentru un examen, un proiect sau o sedinta importanta – aproape toti nutrientii esentiali pentru organism se regasesc intr-un singur ou, asa ca este startul perfect pentru o zi importanta. Colina, un nutrient esential continut de ou, imbunatateste dezvoltarea si activitatea creierului. Din pacate, corpul nostru nu poate produce singur acest nutrient, motiv pentru care el trebuie asimilat din alimente. Colina se mai gaseste de asemenea in cafea si lapte, alte doua alimente care pot fi servite dimineata, la micul dejun.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Cu un conţinut de şase grame de proteine plus aminoacizi, ouăle sunt o alegere perfectă pentru încurajarea dezvoltării musculare. Citește mai mult...

Dr. Oz recomanda ca masa de seara sa fie servita cu trei ore inainte de somn si, in general, sa nu depasesti ora 19:30. Găsește-ți motivația!

Hrana românilor acum o sută de ani era diferită faţă de cea de acum.

Mămăliga era un produs de bază în alimentaţia românului, iar carne se mânca ocazional. Pâinea a început să apară tot mai des pe mesele românilor abia de la jumătatea anilor '50 după ce, până atunci, fusese un aliment mai rar folosit. 

Verdeţurile erau omniprezente. Practic, primăvara, cam de când ieşeau urzicile, loboda, ştirul, păstăile, de atunci nu se mai mânca carne decât duminica; în rest, românii, indiferent de zonă, mâncau doar legume, lactate - brânză, cam o dată pe săptămână - unt cu mămăligă.

Bulzul la grătar era foarte des consumat şi apreciat totodată, la care se adăuga tocăniţa de ciuperci, cartofi, fasole iahnie sau “făcăluită”, zacuscă de vinete sau ciuperci.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet. Credit foto Flickr.com

Îți mai recomandăm:

Una dintre cele mai importante carente in alimentatia romanilor este reprezentata de legume si fructe. Citește mai mult...

Unele persoane se chinuiesc sa dea jos cinci kilograme in timp ce altele reusesc sa dea jos zeci.  Găsește-ți motivația!