Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Alimentatie echilibrata

Prin consumul de pește se previne cancerul și bolile cardiovasculare

Potrivit cercetatorilor prin consumul de peste de 2 ori pe saptamana se reduce riscul de accident vascular cerebral deoarece majoritatea speciilor contin acizi grasi nesaturati si alti nutrienti importanti pentru mentinerea sanatatii si cresterea longevitatii.

Prin consumul de peste se previne cancerul si bolile cardiovasculare. De asemenea prin introducerea acestui aliment in dieta scade riscul de a dezvolta boala Alzheimer, creste rezistenta organismului si este imbunatatita vederea.

Pestele creste imunitatea organisului, ajuta la dezvoltarea fizica si mentala, protejeaza inima si ofera organismului numeroase vitamine din grupul B. Pestele contine forfor – un mineral foarte important pentru dezvoltarea celulara, pentru oase si dinti, pentru normalizarea functiei renale, a ritmului cadiac si a contractiilor muschiului inimii. Alti nutrienti din carnea de peste sunt: magneziu, potasiu, iod, sulf, cupru, fluor, mangan, sodiu. Acestia sunt foarte importanti pentru mentinerea sanatatii organismului si pentru cresterea sperantei de viata.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în BodyGeek. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay.com

Îți mai recomandăm:

Introdus in alimentatie, in special pe perioada iernii, broccoli ajuta la eliminarea grasimilor acumulate. Citește mai mult...

***

Cu fructele si legumele primaverii, bogate in vitamina C, accelerezi procesul de slabire! Găsește-ți motivația!

Cartofii noi nu ingrasa

Cartofii noi nu ingrasa


Publicat în Ziare.com

O suta de grame de cartofi noi au 75 de calorii, 1,7 grame de proteine, 17,1 de grame de carbohidrati, 0,3 grame de grasimi si 1,8 grame de fibre.

Cartofii noi au coaja foarte subtire, de aceea nutritionistii ne sfatuiesc sa-i consumam cu tot cu coaja deoarece aici se afla cele mai mari cantitati de minerale, vitamine si nutrienti atat de necesari organismului in aceasta perioada.

Multe persoane se feresc de cartofii prajiti fiind-le teama ca se ingrasa. Cartofii noi pot fi mancati si prajiti fara probleme deoarece, spre deosebire de cartofii maturi, cei pe care deja ii numim vechi, au mai multa apa si mai multe fibre, mai multe proteine si mai putini carbohidrati.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Consuma cel putin 1 gram de amidon rezistent la fiecare masa si ai grija sa consumi 10 grame in intreaga zi.  Citește mai mult...

Daca doriti sa pierdeti rapid in greutate, cea mai buna metoda este sa alergati.  Găsește-ți motivația!

Dieta cu carbohidrati lenti

Dieta cu carbohidrati lenti


Publicat în Coolinaria.ro

Dieta cu carbohidrati lenti consta in consumul alimentelor cu un index glicemic scazut si in axarea pe proteine din carne slaba, legume si leguminoase.

Ce ai voie sa mananci: carne (de pui, de porc, de vita), sunca de curcan, sunca organica, carnaciori organici, fructe de mare, peste, oua, linte, branza de vaca, fasole, ciuperci, spanac, orez brun, proteine din mazare, proteine din grau, ulei (de masline, de macadamia, de struguri), kefir, apa, ceai.

Condimente permise: sos iute, mustar, sos salsa fara zahar, condimente si ierburi, pudra de cacao neindulcita, esenta de vanilie, dressing fara zahar, nuci si legume, cum sunt mazarea, humusul, nucile pecan, se consuma moderat.

Ce nu ai voie sa mananci: produse prajite, lapte, produse din soia, ketchup, fructe (exceptie fac rosiile si avocado), cartofi, paine, faina de ovaz, quinoa, dressinguri cu miere de albine / zahar / sirop de porumb / sirop de artar / fructoza, porumb, popcorn, bauturi carbogazoase.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Ca să nu te complici cu tot felul de diete, Dr. Oz îţi recomandă să ţii cont de câteva sfaturi practice pentru a avea o alimentaţie sănătoasă. Citește mai mult...

Daca esti supraponderala pe masura ce slabesti, reduci si presiunea pe care o pui pe incheieturi. Găsește-ți motivația!