Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Alimentatie echilibrata

Prin consumul de pește se previne cancerul și bolile cardiovasculare

Potrivit cercetatorilor prin consumul de peste de 2 ori pe saptamana se reduce riscul de accident vascular cerebral deoarece majoritatea speciilor contin acizi grasi nesaturati si alti nutrienti importanti pentru mentinerea sanatatii si cresterea longevitatii.

Prin consumul de peste se previne cancerul si bolile cardiovasculare. De asemenea prin introducerea acestui aliment in dieta scade riscul de a dezvolta boala Alzheimer, creste rezistenta organismului si este imbunatatita vederea.

Pestele creste imunitatea organisului, ajuta la dezvoltarea fizica si mentala, protejeaza inima si ofera organismului numeroase vitamine din grupul B. Pestele contine forfor – un mineral foarte important pentru dezvoltarea celulara, pentru oase si dinti, pentru normalizarea functiei renale, a ritmului cadiac si a contractiilor muschiului inimii. Alti nutrienti din carnea de peste sunt: magneziu, potasiu, iod, sulf, cupru, fluor, mangan, sodiu. Acestia sunt foarte importanti pentru mentinerea sanatatii organismului si pentru cresterea sperantei de viata.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în BodyGeek. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay.com

Îți mai recomandăm:

Introdus in alimentatie, in special pe perioada iernii, broccoli ajuta la eliminarea grasimilor acumulate. Citește mai mult...

***

Dr. Oz explica faptul ca forma corpului este strans legata de metabolismul si inclinatiile noastre alimentare, de aceea atunci cand dorim sa slabim ar trebui sa tinem cont si de acest aspect. Găsește-ți motivația!

Acest plan pentru gustări sănătoase necesită o planificare atentă, pentru a asigura nutrienţii zilnici necesari pe parcursul celor şase sau şapte mese mici permise.

Raţionamentul este acela că, dacă sunt consumate cantităţi mici de alimente în mod regulat, senzaţia de foame poate fi înfrânată prin stabilizarea nivelurilor de zahăr şi insulină din sânge şi prevenirea fluctuaţiilor.

Iată şi câteva exemple de gustări:

2 clătite cu hrişcă, sos de căpşuni, 1/8 pepene galben
Iaurt de fructe fără grăsime, 2 grisine din grâu integral
1 felie de pizza, salată Cezar, sos fără grăsime
2 linguri humus, pâine din grâu integral, cocktail de fructe
Orez cu fructe de mare, vânătă şi zucchini la grătar, salată verde, prune şi piersici
Lasagna cu spanac, salată verde, pâine din grâu integral, unt, pepene galben

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet. Credit foto Flickr

Îți mai recomandăm:

Termenul vegan se referă nu doar la alimentaţie ci şi la un stil de viaţa. Citește mai mult...

O singura sesiune pe banda de alergat poate avea un impact foarte important asupra creierului. Găsește-ți motivația!

Mierea de albine folosita in stare proaspata, neprelucrata termic, reprezinta cel mai bun indulcitor.

Daca ne dorim un regim de viata sanatos, trebuie sa renuntam la gusturile tari si sa ne educam gustul spre alimente pure, cu gustul lor mai putin intens, mai putin agresiv, asa cum au fost ele create de natura.

Prin urmare, este indicat sa alegem, in locul dulciurilor rafinate, fructele dulci, precum bananele, strugurii, stafidele, smochinele, perele, curmalele, dar si unele legume care au gustul predominant dulce, ca morcovii sau sfecla rosie.

De asemenea, ar fi bine sa inlocuiti zaharul cu mierea de albine. Aceasta din urma, folosita in stare proaspata, neprelucrata termic, reprezinta cel mai bun indulcitor.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Unele sortimente pot conţine până la 95% zaharuri adăugate de om şi doar 5% miere Citește mai mult...

Adelina Pestritu are un regim alimentar format doar din banane si iaurt. Găsește-ți motivația!