Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Alimentatie echilibrata

Prin consumul de pește se previne cancerul și bolile cardiovasculare

Potrivit cercetatorilor prin consumul de peste de 2 ori pe saptamana se reduce riscul de accident vascular cerebral deoarece majoritatea speciilor contin acizi grasi nesaturati si alti nutrienti importanti pentru mentinerea sanatatii si cresterea longevitatii.

Prin consumul de peste se previne cancerul si bolile cardiovasculare. De asemenea prin introducerea acestui aliment in dieta scade riscul de a dezvolta boala Alzheimer, creste rezistenta organismului si este imbunatatita vederea.

Pestele creste imunitatea organisului, ajuta la dezvoltarea fizica si mentala, protejeaza inima si ofera organismului numeroase vitamine din grupul B. Pestele contine forfor – un mineral foarte important pentru dezvoltarea celulara, pentru oase si dinti, pentru normalizarea functiei renale, a ritmului cadiac si a contractiilor muschiului inimii. Alti nutrienti din carnea de peste sunt: magneziu, potasiu, iod, sulf, cupru, fluor, mangan, sodiu. Acestia sunt foarte importanti pentru mentinerea sanatatii organismului si pentru cresterea sperantei de viata.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în BodyGeek. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay.com

Îți mai recomandăm:

Introdus in alimentatie, in special pe perioada iernii, broccoli ajuta la eliminarea grasimilor acumulate. Citește mai mult...

***

În trei minute afli şapte trucuri "light" care îţi arată că poţi scăpa de kilogramele în plus fără a fi nevoită să ţii o dietă drastică. Găsește-ți motivația!

Sucurile trebuie integrate intr-o dieta care sa contina si celelalte ingrediente, precum proteinele slabe sau carbohidratii integrali.

Este foarte posibil sa scazi in greutate in timpul unei cure de detoxifiere, dar mare parte din aceasta greutate este reprezentata de apa. Atunci cand mananci alimente integrale, in special carbohidrati, precum painea sau cerealele, corpul are nevoie de apa sa le digere.

Scotand aceste alimente din dieta, apa dispare si astfel vei cantari mai putin, dar cand vei consuma mancare solida din nou, kilogramele se vor intoarce. In plus, este posibil ca la sfarsitul unei cure sa ramai cu o pofta foarte mare de carbohidrati si zahar.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Odata cu venirea primaverii, fiecare dintre noi ar trebui sa urmeze cure de detoxifiere pentru a isi ajuta organismul sa faca fata schimbarilor de temperatura care au loc. Citește mai mult...

Pentru inceput ca sa te motivezi, fa o fotografie cu tine in costum de baie si incearca sa analizezi obiectiv care sunt schimbarile care pot fi facute.  Găsește-ți motivația!

Medicul nutriţionist Şerban Damian ne spune cum trebuie să mâncăm în perioada Sărbătorilor Pascale astfel încât să nu se îmbolnăvim.

„După o perioadă de post în care organismul a fost liniştit, nu i-am dat proteină animală, nu i-am dat grăsime, vii apoi cu o avalanţă de nutrienţi mai ales de origine animală care presupune o digestie mai elaborată, acest lucru nu face altceva decât să îngroaşe rândurile pacienţilor care ajuns la spital”, a afirmat medicul Damian Şerban.

„Poţi să mănânci, dar câte puţin din fiecare. De exemplu, poţi mânca 150 de grame de friptură de miel, mai ales dacă nu este prăjită, ci făcută la cuptor. La asta adaugi alături o salată mare, ca să te saturi. Totul ţine de cantităţi.”

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet. Credit foto Flickr

Îți mai recomandăm:

Medicul Şerban Damian explică tot ce trebuie să conţină meniul în perioada rece pentru a nu te îngrăşa. Citește mai mult...

O persoana adulta, sanatoasa, nu trebuie sa consume mai mult de 3 pahare de lapte pe saptamana. Găsește-ți motivația!