Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Fructe

Consumul unuia sau a mai multor mere pe zi este benefic pentru sănătate, însă coaja nu trebuie curăţată. Se recomandă apa caldă pentru o mai bună spălare a lor.

Un măr de mărime medie cu tot cu coajă conține 4,4 grame de fibre. Fără coajă, obțineți doar 2,1 grame de fibre.

Coaja conține, de asemenea și majoritatea vitaminelor. Un măr mediu cu coajă conține 8,4 miligrame de vitamina C și 98 UI (Unități Internaționale) de vitamina A. dacă îl decojiți, același măr va conține doar 6,4 miligrame de vitamina C și 61 de UI de vitamina A.

Coaja merelor conține, de asemenea acid ursolic, un compus important care combate obezitatea. Acidul ursolic crește masa musculară și ajută la dezvoltarea grăsimii brune care ajută la arderea caloriilor, potrivit unui studiu din 2012.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în DoctorulZilei.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Un mar, cu o greutate medie, are 78 de calorii. Din cele 150 de grame ale fructului, 125 sunt apa.  Citește mai mult...

***

Iata 4 păreri pro şi 4 păreri contra cu referire la subiectul care este tot mai mult în discuţie: este bine sau nu să consumăm cu regularitate lactate. Găsește-ți motivația!

Poate că nu ne mai punem atât de mult zahăr în cafea şi am renunţat la sucurile acidulate, însă există alimente care conţin mai mult zahăr decât credem.

Stafidele

Procesul de deshidratare conferă fiecărui fruct mai multe zaharuri per volum. Anumite fructe devin fade în procesul de deshidratare, aşa că producătorii vor adăuga zahăr pentru a le face mai dulci. O singură ceşcuţă de stafide (100 de grame) poate conţine mai mult decât doza zilnică recomandată de OMS – 97,66 grame zaharuri.

Salata de varză de la fast-food

Zahărul dă dependenţă, aşa că lanţurile de restaurante fast-food vor adăuga zahăr în produse pentru determina clienţii să revină. Aveţi grijă la salata de varză cu maioneză, aşa numita „coleslaw“. La suta de grame poate conţine aproape 26 de grame de zahăr.  

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Caseina se gaseste in produsele lactate. Poate fi insa folosita si pentru burgeri, milkshake-uri, iaurturi, french fries. Citește mai mult...

Sandviciul perfect trebuie sa contina o cantitate moderata de carne sau branzeturi. Găsește-ți motivația!

Daca trisezi in timpul dietei cu gustari la ore tarzii sau cu excese in weekend, stii foarte bine motivele pentru care nu slabesti.

Metabolismul tau este prea eficient - Poate ai auzit multe lucruri despre metabolismul incetinit, dar uneori eficienta lui lucreaza impotriva ta. Rata metabolismului este diferita de la o persoana la alta, iar unele consuma mult mai putina energie pe timpul noptii. Un metabolism foarte eficient inseamna si mai putine calorii consumate cand faci miscare.

Astfel de "probleme" metabolice nu pot fi rezolvate si pot fi uneori responsabile de o greutate in exces de pana la 10 kilograme.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Ți-ai dori să slăbești dar nu poți renunța la dulciuri? Încearcă să înlocuiești ciocolata cu un fruct!  Citește mai mult...

Un somn profund şi de durată pe timpul nopţii te ajută să slăbeşti mult mai sănătos şi mai uşor.  Găsește-ți motivația!