Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Greseli in dieta

Una dintre greșelile clasice și frecvent întâlnite atunci când vine vorba de scădere în greutate este înfometarea.

Iată câteva argumente fiziologice pentru a vă convinge să evitați dietele cu restricție calorică mare, prin aceasta înțelegând un aport caloric mai mic de 800 kcal/zi:

Dietele cu restricție calorică mare produc iniţial rezultate bune, însă acestea sunt de scurtă durată. După acest răspuns inițial bun, în organism se declanșează o cascadă de mecanisme de protecție, care blochează scăderea în greutate.

Dietele cu restricție calorică mare favorizează proasta funcționare a unor organe. Organismul folosește puținele calorii pe care le primește pentru funcțiile esențiale ale corpului.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Sfatulparintilor.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto freedigitalphotos.net

Îți mai recomandăm:

Nu urma diete care propun un consum mai mic de 1.000 de calorii pe zi! Citește mai mult...

***

În aproximativ trei săptămâni, prin decizii, un obicei negativ poate fi eliminat Găsește-ți motivația!

De ce nu ne satisface micul dejun?

De ce nu ne satisface micul dejun?


Publicat în Romania Libera

Keri Gans: "Orice mic dejun este mai bun decât niciun mic dejun".

Proteine insuficiente - Mulţi dintre oameni consumă un bol de cereale cu lapte dimineaţa, considerând că este suficient. Totuşi, se pare că nu este de ajuns. Proteinele se digeră mai lent decât carbohidraţii, iar foamea intervine rapid după ce mănânci cereale. Un ou fiert adăugat la masă oferă proteine suficiente pentru dimineaţă. Şi untul de arahide este de ajuns pentru un mic dejun copios sau oleaginoasele.

Prea puţine fibre - Zahărul conţinut în cereale se digeră rapid şi foamea intervine şi mai rapid. Regula este să mănânci cât mai puţin zahăr, în schimb mai multe fibre care vin din seminţe de in sau de chia, iar acestea să fie pisate, pentru a fi absorbite eficient.

Urmareste-o pe Dr. Keri Gans online, Facebook, Twitter si Linkedin.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Multi oameni sar peste micul dejun pentru ca, mai tarziu, se simt mai flamanzi decat atunci cand n-au mancat nimic dimineata. Insa, potrivit nutritionistilor, oamenii se simt flamanzi pentru ca au consumat micul dejun gresit.  Citește mai mult...

Ceaiul de patrunjel este un antioxidant puternic si are efect diuretic, adica elimina apa din tesuturi.  Găsește-ți motivația!

6 superalimente pentru sanatatea ta

6 superalimente pentru sanatatea ta


Publicat în Ce se intampla doctore?

Azi iti propunem o lista cu cele mai noi alimente-minune care te vor ajuta sa lupti impotriva imbatranirii.

Chefir - Are mai multe proteine si mai putin zahar decat iaurtul, dar cu aceeasi textura cremoasa si cu aproape acelasi gust si cu un continut bogat de probiotice. Il poti folosi in salate sau piureuri sau pentru prepararea deserturilor, in loc de iaurt.

Jicama (de forma unei ridichi negre, foarte asemanatoare la gust cu gulia dulce). Aceasta radacina vegetariana usor dulce si crocanta actioneaza ca un prebiotic de promovare a bacteriilor folositoare in intestin.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

O dieta bogată în fibre alimentare aduce numeroase beneficii organismului. Citește mai mult...

Unele persoane se chinuiesc sa dea jos cinci kilograme in timp ce altele reusesc sa dea jos zeci.  Găsește-ți motivația!