Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Alimentatie echilibrata

Medicul specialist în nutriţie Mihaela Bilic, cea care a ajutat o mulţime de vedete să slăbească ne sfătuieşte să cumpărăm alimente în cunoştinţă de cauză.

În ediţia de mai a revistei Unica, în cadrul unui amplu articol despre alimentaţie sănătoasă şi sport, medicul specialist în nutriţie Mihaela Bilic, cea care a ajutat o mulţime de vedete să slăbească, ne sfătuieşte să cumpărăm alimente în cunoştinţă de cauză, să gătim cu atenţie şi să mâncăm cu plăcere. Astfel, estimează dr Bilic, gradul nostru de satisfacţie ar creşte cu cel puţin 50%.

Ce găsim în coşul dumneavoastră? Tot ce înseamnă produse lactate: de la lapte fermentat în toate formele până la brânză de orice fel, cu orice ierburi… Nu-mi mai plac dulciurile de vreo zece ani, dar am făcut o pasiune pentru gustul sărat. Caut să gust din covrigi, pâine cu diverse seminţe sau cu ierburi aromate… Deci nu-m lipsesc produsele de panificaţie. Şi-mi mai plac foarte mult legumele pe care le poţi găti repede: le tragi un pic la tigaie şi, dacă pui puţin mărar sau usturoi, ţi se pare că mănânci o delicatesă.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Unica. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Dr. Bilic nu neaga ca se poate slabi consumand numai dulciuri.  Citește mai mult...

***

Incercati doar sa mirositi unele alimente, precum marul, banana sau menta.  Găsește-ți motivația!

Cura DASH promite un abdomen mai plat în aproximativ două săptămâni fără să fie nevoie să ţii seama de calorii.

Votată recent de către doctori cea mai sănătoasă dietă din Statele Unite, cura DASH promite un abdomen mai plat în aproximativ două săptămâni fără să fie nevoie să ţii seama de calorii, să petreci ore întregi pe banda de alergare sau să recurgi la un regim excentric şi nesănătos.

Pentru primele 14 zile, trebuie să incluzi in fiecare masă principală (mic dejun, prânz şi cină) porţii moderate din următoarele trei grupe de mâncare. Ca reper, o porţie de carne, peşte şi pasăre ar trebui să fie de dimensiunea palmei. O mână plină de boabe de fasole, de nuci, de linte şi de mâncare din soia e măsura potrivită. Iar o porţie de brânză ar trebui să aibă mărimea unei cutii mici de chibrituri.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Dieta Dash garanteaza un abdomen plat in numai 2 saptamani. Citește mai mult...

Dacă te consideri leneș încearcă să vezi comportamentul că simptom al unei probleme și nu problemă însăși.  Găsește-ți motivația!

Teoriile despre grăsimi şi bolile cardiovasculare sau alte boli asociate obezităţii şi colesterolului crescut sunt pe toate drumurile.

Mit # 1: Dieta săracă în grăsimi şi bogată în carbohidraţi este sănătoasă

Acest mit a început în Statele Unite, la mijlocul anilor 70 şi presupune că orice grăsime este rea, creşte colesterolul şi riscul de boli cardiovasculare. Câteva studii comandate de grupuri de interese şi câteva decenii mai târziu, cercetătorii se plâng că nu s-a găsit nicio dovadă că o dietă de produse degresate şi cu mai mutle zaharuri este în vreun fel sănătoasă, ba chiar dimpotrivă.

Mit #2: Grăsimile vegetale sunt sănătoase, grăsimile animale sunt rele

Uleiul de măsline, uleiul de palmier, uleiul de floarea soarelui, uleiul de porumb, soia sau seminţe de diverse plante apar în tot felul de studii recente despre beneficiile lor, în detrimentul "demonilor": unt, untură, etc.

Ceea ce nu ştie lumea este că celebrele grăsimi polinesaturate omega 6 în exces pot cauza inflamarea ţesuturilor şi multe studii susţin că uleiurile vegetale cresc riscul de boli cardiovasculare.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Untul este format in proportie de 60-80% din lipide, motiv pentru care este si o sursa importanta de calorii. Citește mai mult...

Tuturor ne place sa ne mentinem greutatea ori sa slabim fara dieta. Găsește-ți motivația!