Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Alimentatie echilibrata

Sărbătorile de iarnă înseamnă mese îmbelşugate şi kilograme în plus.

Sarmalele, cârnaţii, prăjiturile sunt doar câteva dintre pericolele delicioase care ne dau rotunjimi. Întrebarea este: cum reuşim să trecem de sărbatori fără a lua în greutate? Răspunsul este moderaţia, spun specialiştii. Prin adoptarea unor limite în alimentaţie vei reuşi să scapi cu bine de această perioadă.
 
Iată căteva tipsuri care te vor ajuta să te bucuri de sărbători fără să fii nevoită să plăteşti după. Fără excese. Mănâncă câte puţin din fiecare. Scapă de pofta de prăjiturile pregatite de mama sau de cârnaţii aduşi de bunica gustând din fiecare. Atentie însă! Nu te lăsa purtată de val şi evită excesele. De asemenea, ai grijă cum le combini. Asigură-te că de pe masă nu lipsesc fructele şi legumele. Sărbătoarea de Crăciun nu reprezintă o scuză să le eviti.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Eva.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Evita pe cat posibil excesele, mai ales daca ai tinut post. Citește mai mult...

***

Ceaiul alb previne absorbtia si stocarea grasimilor in interiorul celulelor adipoase. Găsește-ți motivația!

Nutriţionistul Rodica Tenu atrage atenţia asupra celor mai frecvente greşeli pe care le fac cei care adoptă o astfel de alimentaţie.

Persoanele care decid să renunţe la consumul de carne greşesc de multe ori atunci când îşi compun meniul. Iată care sunt cel mai des întâlnite "greşeli"
ale vegetarienilor:

Consumul unei game limitate de produse, mai ales în cazul dietelor strict vegetariene. Reducerea consumului de proteine. Proteinele vegetale au o valoare biologică mai scăzută (au mai puţini aminoacizi), iar pentru a furniza organismului cantitatea necesară este nevoie de consumul unei game cât mai variate de legume şi cereale. Foarte bune ca şi conţinut de proteine sunt: mazărea, lintea, soia sau fasolea.

Urmareste-o pe Rodica Tenu pe Linkedin.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Huffington Post a alcătuit o listă cu obiceiurile la care trebuie să renunţi şi cu ce trebuie să le înlocuieşti. Citește mai mult...

Iata 4 păreri pro şi 4 păreri contra cu referire la subiectul care este tot mai mult în discuţie: este bine sau nu să consumăm cu regularitate lactate. Găsește-ți motivația!

Dudul este recunoscut de fitoterapie pentru multiplele sale beneficii aduse sănătăţii

Ceaiurile preparate din frunzele şi scoarţa dudului au acţiune antibacteriană, hipoglicemiantă şi oftalmică, respectiv antireumatică, antispasmatică, diuretică şi hipotensivă, iar cele din coaja rădăcinii au efect antiasmatic, antitusiv, diuretic, expectorant, hipotensiv şi sedativ.

„În uz intern, ceaiurile din scoarţa dudului (infuzie, decoct) sunt indicate în boli de ficat, scorbut, icter, tenie, dar şi laxative, ori adjuvante în diabet şi constipaţie. Asta, în timp ce infuzia şi decoctul din frunze sunt indicate în tratarea diareei. Pe de altă parte, ceaiurile din coaja rădăcinii şi fructele au indicaţii terapeutice în enterite cronice, gastrită, ulcer, viermi intestinali”, explică, specialistul în ftoterapie Elena Badea.  

În uz extern, aceste ceaiuri au efecte vindecătoare în caz de stomatită, afte, angină, amigdalită (sub formă de infuzie, băi sau spălături locale, gargară).

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet. Credit foto Pixabay.com

Îți mai recomandăm:

Leusteanul are o puternica actiune diuretica, eliminand excesul de apa si toxinele din tesuturi. Citește mai mult...

Proteinele au capacitatea de a induce mai rapid senzatia de satietate.  Găsește-ți motivația!