Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Alimentatie echilibrata

Cum revenim după post la o alimentaţie echilibrată

Publicat în Ce se intampla doctore?
Cum revenim după post la o alimentaţie echilibrată

Atunci când sistemul nostru digestiv "amorţit" revine la activitatea obişnuită, dorinţa de a mânca va fi intensă.

La modul ideal, ar trebui să păstrăm cât mai mult din bunele efecte acumulate. Atunci când sistemul nostru digestiv "amorţit" revine la activitatea obişnuită, dorinţa de a mânca va fi intensă. Aici trebuie să intervină voinţa, disciplina şi autocontrolul dobândite în perioada postului.

În prima săptămână, pe lângă cantităţile de legume, cereale şi fructe crude, se vor adăuga proteine mai uşoare, precum lactatele degresate, iar o dată la 2 zile, preferabil dimineaţa, 1 ou. Iaurtul, kefirul şi sana reprezintă alimente sănătoase care pot fi reintroduse fără grijă în alimentaţia zilnică. În ceea ce priveşte carnea, aceasta nu trebuie consumată zilnic imediat după post, ci alternată cu peştele, ciupercile, lintea, fasolea, năutul sau mazărea. Dacă în perioada de revenire din post apar tulburări, reluăm 1-2 zile postul, după care revenim la regimul alimentar specific perioadei de revenire.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Ce se intampla doctore? Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Hidratarea insuficienta poate duce la intoxicarea cu propriile toxine metabolice. Citește mai mult...

***

Iată câteva din cele mai importante reguli de conduită socială stipulate în manualul de bună purtare, pe care orice femeie trebuie să le ştie. Găsește-ți motivația!

O să vă prezentam câteva dintre legumele-prietene cu tot cu beneficiile pe care le aduc în viaţa consumatorului.

O să vă prezint mai jos câteva dintre legumele-prietene cu tot cu beneficiile pe care le aduc în viaţa consumatorului.

Roşiile – o roşie are mult mai multe substanţe nutritive decât un măr, aşa că vorba aceea cu un măr pe zi care ţine doctorul departe ar trebui poate modificată. Calorii puţine – 18/100 g – colesterol zero, antioxidanţi, minerale şi fibre cât cuprinde. Punctul lor forte sunt, desigur, antioxidanţii (licopenul, de pildă) care – a fost dovedit ştiinţific – protejează împotriva cancerelor de colon, prostată, sân, endometru, plămân, pancreas.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Proprietatile se pastreaza indiferent de felul in care sunt consumate. Citește mai mult...

Încerci să slăbeşti dar nu obţii niciun rezultat? Iată care sunt factorii care stopează scăderea în greutate. Găsește-ți motivația!

O bucătărie sau o cămară plină de dulciuri, snacks-uri sau alte alimente nesănătoase îţi vor îngreuna viaţa dacă ţi-ai propus să mănânci mai sănătos.

Iată câteva alimente care nu ar trebui să-ţi lipsească dacă vrei să mănânci sănătos:

1. Verdeţuri proaspete în frigider (spanac, pătrunjel, mărar, rucola, salată, valeriană, busuioc)

Cumpără săptămânal câteva legături de pătrunjel şi mărar pe care să le ai la îndemână în timpul săptămânii. Ele se păstrează foarte bine în frigider, după ce le speli, le scurgi şi le închizi într-o pungă care se închide ermetic. De asemenea, poţi să iei o o caserolă cu rucola, spanac sau valeriană pe care să le ţii în frigider pentru a consuma mai multe salate proaspete care conţin verdeţuri. 

 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Conservele simple şi cu cât mai puţină sare te vor scoate din impas de fiecare dată când ajungi târziu acasă şi nu ai timp să găteşti ceva sofisticat. Citește mai mult...

Ceaiul alb previne absorbtia si stocarea grasimilor in interiorul celulelor adipoase. Găsește-ți motivația!