Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Alimentatie echilibrata

Cum revenim după post la o alimentaţie echilibrată

Publicat în Ce se intampla doctore?
Cum revenim după post la o alimentaţie echilibrată

Atunci când sistemul nostru digestiv "amorţit" revine la activitatea obişnuită, dorinţa de a mânca va fi intensă.

La modul ideal, ar trebui să păstrăm cât mai mult din bunele efecte acumulate. Atunci când sistemul nostru digestiv "amorţit" revine la activitatea obişnuită, dorinţa de a mânca va fi intensă. Aici trebuie să intervină voinţa, disciplina şi autocontrolul dobândite în perioada postului.

În prima săptămână, pe lângă cantităţile de legume, cereale şi fructe crude, se vor adăuga proteine mai uşoare, precum lactatele degresate, iar o dată la 2 zile, preferabil dimineaţa, 1 ou. Iaurtul, kefirul şi sana reprezintă alimente sănătoase care pot fi reintroduse fără grijă în alimentaţia zilnică. În ceea ce priveşte carnea, aceasta nu trebuie consumată zilnic imediat după post, ci alternată cu peştele, ciupercile, lintea, fasolea, năutul sau mazărea. Dacă în perioada de revenire din post apar tulburări, reluăm 1-2 zile postul, după care revenim la regimul alimentar specific perioadei de revenire.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Ce se intampla doctore? Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Hidratarea insuficienta poate duce la intoxicarea cu propriile toxine metabolice. Citește mai mult...

***

O singura sesiune pe banda de alergat poate avea un impact foarte important asupra creierului. Găsește-ți motivația!

Jamie Oliver a fost invitat în emisiunea The Dr. Oz Show pentru a te învăţa să faci 4 schimbări în alimentaţie ca să mănânci sănătos şi să slăbeşti.

Iată care sunt cele mai importante schimbări pe care trebuie să le faci, după cum recomandă Jamie Oliver: Nu mai arunca banii pe dressing-urile din comert - Este mult mai usor şi mai sigur să faci acasă sosurile pentru salate. Evită să cumperi acele dressing-uri ambalate din comert, deoarece acestea contin aditivi, dar si o cantitate exagerată de sare si zahăr. Este foarte simplu să prepari acasa un dressing, amestecand ulei de măsline, zeamă de lămâie si sare de mare.

Trucuri folosite de Jamie în bucătărie: ca să scurgi salata de apă, pune frunzele într-un prosop de bucătărie curat si scutură-l bine în toate părtile. Astfel, frunzele se vor scurge bine de apă si le vei putea folosi imediat pentru o salată proaspătă.

Urmareste-l pe Jamie Oliver online, Facebook, Twitter, YouTube si Wikipedia.

Urmareste-l pe Dr. Oz online, Facebook, Twitter, YouTube si Wikipedia.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Dr. Oz spune că există anumite simptome care pot să anunţe o intoleranţă la gluten, cum ar fi: balonarea. Citește mai mult...

Renuntati la fast-food, la dulciuri si includeti in dieta cat mai multe legume si fructe. Găsește-ți motivația!

Pentru sarmalele dietetice trebuie sa folosesti carne slaba (de vită sau de pui).

Chiar daca este mare sarbatoare si toata lumea mananca friptura de porc, sarmale, toba, carnati, asta nu inseamna ca trebuie sa faci la fel. Mai ales daca esti la dieta sau, din alte motive, nu ai voie sa mananci gras. De altfel, nici nu este sanatos sa ai pe masa doar alimente grele, care iti obosesc organismul.

Totusi, pentru ca este sarbatoare, ai putea incerca sa gatesti ceva deosebit, dar fara colesterol.

Trebuie sa folosesti carne slaba (de vita sau de pui), orez, ciuperci, mirodenii, un ou, un morcov, un ardei, piper, foi de dafin, varza murata (desarata). E destul de simplu de preparat si nu dureaza decat 40 de minute. Dupa ce toci carnea, adaugi in ea o lingura de smantana dietetica, un ou, un morcov ras, un ardei taiat bine, cateva ciuperci taiate marunt, trei linguri de orez, cimbru, busuioc si piper. Presari apoi printre sarmale cimbru, foi de dafin, boabe de piper, boia dulce si o lingura de ulei. Atunci cand sarmalele sunt aproape fierte, adauga un paharel de vin si putin suc de rosii.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Cronodieta a fost inventată în 1992 de către doi italini specialişti în nutriţie şi se bazează pe principiul ca alimentele sunt asimilate diferit in anumite momente ale zilei. Citește mai mult...

Iata cinci semne clare ca dieta aleasa nu-i pe placul corpului tau. Găsește-ți motivația!