Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Alimentatie echilibrata

Cum mâncăm corect salata verde

Publicat în dcnews.ro
Cum mâncăm corect salata verde

Primăvara, atunci când începem să consumăm din nou legume şi fructe proaspete, putem resimţi un disconfort abdominal.

Acest lucru poate fi cauzat de consumul incorect al legumelor verzi, a declarat dr.Donka Baikova, preşedintele Societăţii Bulgare pentru Nutriţie şi Dietetică.

Aceasta a recomandat îndepărtarea frunzelor exterioare ale salatei, precum şi a celor îngălbenite, deoarece acestea conţin cea mai mare cantitate de nitraţi.

De asemenea, după ce a fost cumpărată, salata nu trebuie păstrată în pungi din plastic la temperatură mare, deoarece atunci nitraţii se transformă în nitriţi. În afară de aceasta, specialistul bulgar recomandă ca salata să fie spălată cu apă rece, care apoi să fie aruncată!

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în dcnews.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay.com

Îți mai recomandăm:

Nitratii si nitritii sunt componenti naturali ai solului si fac parte din ciclul azotului. Citește mai mult...

***

O cură de detoxifiere nu înseamnă înfometare şi este binevenită pentru corpul tău, atâta vreme cât nu-ţi privezi organismul de nutrienţi esenţiali. Găsește-ți motivația!

Florin Neby, maestru emerit în sport, îţi propune trei reţete delicioase, reinterpretate în aşa fel încât să fie şi sănătoase şi să nu îngraşe!

Florin Neby, maestru emerit în sport, îţi propune trei reţete delicioase, reinterpretate în aşa fel încât să fie şi sănătoase şi să nu îngraşe!

Chifteluţe sănătoase

Ingredientele şi modul de preparare pentru acest fel de mâncare sunt următoarele:

- puiul îl lăsăm să fiarbă, iar după acest proces de fierbere, alături de bucăţi de usturoi, se pune în maşina de tocat.

- ardeiul, dovlecelul, ceapa verde se taie în bucăţi mici, iar toate aceste alimente (inclusiv puiul şi usturoiul tocat) le punem într-un bol şi adăugăm peste ele două ouă crude pentru a crea o compoziţie, pe care înainte să o pun la cuptor folosesc ulei de măsline pentru a reuşi să fac formele.Se lasă în cuptor aproximativ o oră la o temperatură de 120-130 de grade.

Urmareste-l pe Florin Neby online, Facebook si YouTube.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Florin Neby vă propune 3 reţete delicioase, slab calorice, pe care le puteţi introduce în alimentaţia voastră.  Citește mai mult...

Iubirea de sine are legătură cu acceptarea propriei persoane!  Găsește-ți motivația!

Untul, laptele integral si carnea rosie sunt alimente care au valori nutritionale ridicate, astfel ca ar trebui sa nu fie evitate.

In cadrul unui studiu, doua grupuri de pacienti au beneficiat de diete diferite: una bogata in grasime si alta bogata in carbohidrati. Dupa un timp, cei care au avut o alimentatie de circa 2.000 de calorii pe zi, bazata pe carbohidrati, s-au ingrasat, iar cei care au avut o dieta mai permisiva, de circa 2.600 de calorii, bazata insa pe grasime, au slabit chiar.

Acest lucru nu inseamna insa ca este recomandata excluderea carbohidratilor, deoarece acestia ofera glucoza, care alimenteaza creierul cu energie. Dar cantitatea de paine, spre exemplu, poate fi limitata sau chiar eliminata.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Nutritionistii, prietenii, revistele si ziarele repeta obsesiv o idee: alimentatia sanatoasa. Citește mai mult...

Exista oameni ale caror povesti dovedesc ca pentru a reusi nu ai nevoie decat de un strop de vointa.  Găsește-ți motivația!