Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Alimentatie echilibrata

Soarele îşi face tot mai puţin simţită prezenţa, iar scăderea vitalităţii este direct proporţională cu scurtarea zilei.

Toamna oferă o varietate de fructe şi legume menite să întărească sistemul imunitar şi să ne furnizeze mai multă energie, şi implicit, mai multă căldură corpului.

De exemplu, gutuile ne feresc de răceli şi de inflamaţiile gâtului, iar nelipsitul dovleac este un bun remediu pentru durerile articulare.

Mărul, vedeta-sezonului, îmbunătăţeşte circulaţia sangvină şi ajută inima, întărind totodată imunitatea (poate că nu întâmplător mărul aduce cu forma inimii umane). Bogat în acid folic, broccoli creşte energia şi este indicat celor ce suferă de oboseală cronică.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în cariereonline.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay

Îți mai recomandăm:

Salatele trebuie inlocuite toamna cu supe calde sau cu legume gatite in aburi. Citește mai mult...

***

Senzaţia de balonare este supărătoare şi a devenit o problemă pentru tot mai multe persoane. Ca să eviţi acest lucru, celebrul Dr. Oz îţi propune un plan eficient. Găsește-ți motivația!

Dieta morfologica

Dieta morfologica


Publicat în Dietetik.ro

Un regim corect de slabire ar trebui sa tina cont de formele tale. O astfel de dieta se numeste dieta morfologica.

Kilogramele in plus nu se localizeaza uniform, ci dupa criteri care tin de morfologie, de metabolism, de unele dezechilibre hormonale minore, sau pur si simplu de stilul de viata.

Principiile de baza ale unei diete recomandate acestui tip de morfologie sunt: cat mai putina sare, sodiul fiind responsabil pentru retentia de apa. Consumul de sare trebuie redus drastic. Practic necesarul de sare al organismului este acoperit integral de continutul de sare existent natural in carne, legume, fructe, astfel ca orice plus de sare in alimentatie este inutil.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Fiecare femeie are propria sa morfologie. Prin urmare, avem conformaţii diferite, nu ne îngrăşăm la fel şi nici nu slăbim prin aceleaşi metode.  Citește mai mult...

Folosirea indulcitorilor nu te ajuta sa scapi de kilograme, ci din contra pe termen lung pot avea exact efectul opus. Găsește-ți motivația!

Cum ajută consumul de murături în dietă şi la ce trebuie avut mare grijă, explica nutriţionistul Gabriela Man.

De-a lungul timpului, specialiştii în nutriţie au recomandat murăturile în diverse tipuri de diete, datorită numărului mic de calorii, dar şi pentru că fibrele pe care le conţin ajută la menţinerea unei digestii sănătoase. În acelaşi timp, legumele folosite la prepararea murăturilor, atât în saramură, cât şi în oţet, conţin antioxidanţi, calciu, magneziu şi fier. Totodată, oţetul folosit la prepararea conservelor reduce mult indicele glicemic al alimentelor bogate în carbohidraţi. Iar dacă oţetul de vin a fost înlocuit cu cel de mere, acesta din urmă aduce şi mai multe beneficii deoarece conţine minerale şi aminoacizi, indispensabile unei diete sănătoase.

"La murăturile în oţet trebuie să fim atenţi să nu conţină zahăr. Acesta poate fi înlocuit cu miere naturală sau cu fructoză. Murăturile în saramură sunt aşa-zise «alimente vii» (probiotice), însă trebuie avută mare atenţie la cantitatea de sare şi, de asemenea, la cantitatea consumată", ne previne nutriţionistul Gabriela Man.

Urmareste-o pe Dr. Gabriela Man online si Facebook.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Urda are doar 8% grasime saturata si contine proteine de calitate superioara.  Citește mai mult...

Pe 21 septembrie, Gabi invita amatorii de sport si miscare la o cursa de alergare in padurea Baneasa in cadrul unui eveniment special: Gabriela Szabo Run Fest.  Găsește-ți motivația!