Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Alimentatie echilibrata

Soarele îşi face tot mai puţin simţită prezenţa, iar scăderea vitalităţii este direct proporţională cu scurtarea zilei.

Toamna oferă o varietate de fructe şi legume menite să întărească sistemul imunitar şi să ne furnizeze mai multă energie, şi implicit, mai multă căldură corpului.

De exemplu, gutuile ne feresc de răceli şi de inflamaţiile gâtului, iar nelipsitul dovleac este un bun remediu pentru durerile articulare.

Mărul, vedeta-sezonului, îmbunătăţeşte circulaţia sangvină şi ajută inima, întărind totodată imunitatea (poate că nu întâmplător mărul aduce cu forma inimii umane). Bogat în acid folic, broccoli creşte energia şi este indicat celor ce suferă de oboseală cronică.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în cariereonline.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay

Îți mai recomandăm:

Salatele trebuie inlocuite toamna cu supe calde sau cu legume gatite in aburi. Citește mai mult...

***

Ceaiurile indulcite cu putina miere de albine naturala si gheata pot sa te ajute la slabit, daca stii ce sortimente sa alegi.  Găsește-ți motivația!

Slabeste band apa de cocos

Slabeste band apa de cocos


Publicat în Ziare.com

Cercetatorii indieni au descoperit ca apa de cocos intinereste organismul si te ajuta sa scapi de kilogramele in exces.

O cupa de apa de cocos are 46 de calorii, pe cand una de lapte de cocos are 550.

Potrivit Genius Beauty, apa de cocos hidrateaza foarte bine organismul si substituie lichidul pierdut in urma antrenamentelor fizice, in special datorita electrolitilor pe care ii contine. Acest lichid este precum plasma, in cazuri extreme putand fi folosit si pe post de solutie salina.

Cercetatorii spun ca apa de cocos este foarte buna si pentru slabit, gustul sau dulce facandu-te sa uiti de prajituri si alte dulciuri care ar contine mii de calorii. Apa de cocos nu are grasimi, ci doar cateva minerale si zahar natural. Este bogata si in magneziu, potasiu si fibre.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Din punct de vedere nutritional, laptele vegetal nu este chiar… lapte.  Citește mai mult...

Sfatul nutriţioniştilor este să alegeţi alimente cât mai naturale, precum fructele şi legumele.  Găsește-ți motivația!

Fructele şi legumele răcoritoare specifice aceste perioade ne aduce aportul necesar de vitamine şi proteine.

"Huffington Post" a întocmit o listă cu câteva dintre cele mai sănătoase fructe şi legume specifice anotimpului cald, care constituie o parte importantă a unei alimentaţii echilibrate. Este necesar ca cel puţin unul dintre aceste alimente să fie consumat în această perioadă.

Piersicile Originare din zona Asiei, mai precis din China, piersicile sunt un simbol al longevităţii, datorită multitudinii de beneficii aduse sănătăţii. Răspândirea lor în lume se datorează însă altei ţări, Persiei. Piersicile sunt o sursă excelentă de potasiu, vitamina A (necesară sănătăţii pielii), dar şi de fibre. De asemenea, conţin vitamina C şi magneziu, care este benefic în combaterea ridurilor şi a stresului, dar şi pentru protecţia sistemului imunitar. Piersicile pot servi şi ca desert răcoros, tăiate felii, în combinaţie cu îngheţata de vanilie şi scorţişoară.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Cartofii, dovlecii, morcovii sau pepenele galben si piersicile pot fi consumate pentru a asigura doza necesara de vitamina A. Citește mai mult...

În cazul cartofilor prăjiţi cumpăraţi la fast food, aproape jumătate din valoarea nutriţională completă provine din grăsimile absorbite în timpul prăjirii.  Găsește-ți motivația!