Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Alimentatie echilibrata

Cum alegi uleiul de masline?

Publicat în Femeia
Cum alegi uleiul de masline?

Superioritatea uleiului este data de aciditate, determinata de acidul oleic.

Dupa clasificarea oficiala, exista doua categorii: ulei de masline virgin si ulei obtinut prin alte procedee. Superioritatea uleiului este data de aciditate, determinata de acidul oleic. Cu cat uleiul este mai prelucrat, cu atat este „mai putin virgin“ si mai acid.

Dupa cantitatea de acid oleic la 100 de grame de ulei, exista: ulei de masline extravirgin (aciditate sub 1%) – in general, are pana in 0,8% aciditate si este cel mai bun. Provine din prima presare, la rece, cu mijloace exclusiv mecanice. Are gust delicat, pastreaza savoarea si proprietatile maslinelor.

Ulei de masline virgin (aciditate sub 2%) – este obtinut tot prin presare la rece, fara amestecuri adaugate. Este inferior celui extravirgin, avand maximum 2% aciditate. Nu are un gust la fel de fin, dar este mai ieftin.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Femeia. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Mai mult de o duzina de alimente ajuta la reducerea dependentei de dulce. Citește mai mult...

***

Momente în care ne simțim lipsite de energie sau în care buna dispoziție lipsește cu există în viața fiecăreia dintre noi. Iată cum le depășim! Găsește-ți motivația!

Dacă mănânci numai salate nu înseamnă nici că ai o dietă echilibrată, nici că vei slăbi, mai ales dacă le îneci în sosuri sau le adaugi cartofi prăjiţi.

1. Îi adaugi prea multe fructe uscate

Fructele uscate fac salata mai gustoasă, îi adaugă textură şi un plus de fibre alimentare, dar în multe cazuri, conţin tot atât de multe calorii ca bomboanele. Numai un pumn de merişoare uscate pot să conţină până la 29 de grame de zaharuri. 

2. O îneci în dressing

Aceasta este una dintre cele mai la îndemână metode de a face salata mai apetisantă pentru cei care nu iubesc „iarba“ şi, de asemenea, de a o transforma, practic, în junk food. A nu se înţelege să nu pui niciun fel de dressing în salată, niciun pic de ulei de măsline. 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Legumele si fructele sunt extrem de benefice atunci cand tii o cura de slabire. Renunta insa la dressing-uri si consuma legumele asa cum sunt. Citește mai mult...

Se intampla uneori sa te duci la sala de trei ori pe saptamana si in alte dati sa nu reusesti sa ajungi nici macar o data? Da, stim, nu e ca si cum tu nu ti-ai dori, ci pur si simplu apar alte prioritati. Găsește-ți motivația!

Dieta rapida de 3 zile

Dieta rapida de 3 zile


Publicat în Buna Ziua Iasi

Dieta de trei zile este un plan de slabire strict, de la care nu trebuie sa te abati.

Prima zi - Micul dejun: cafea neagra sau ceai cu indulcitor, o jumatate de grepfrut sau sucul de la un grepfrut si o felie de paine prajita cu o lingurita de unt de arahide.Pranz: o jumatate de conserva de ton, o felie de paine prajita, cafea neagra sau ceai cu indulcitor.Cina: 100 de grame de carne alba, trei linguri de mazare, trei linguri de morcovi rasi, un mar si o portie normala de inghetata de vanilie.

A doua zi - Micul dejun: cafea neagra sau ceai, cu indulcitor, un ou fiert, o jumatate de banana, o felie de paine prajita.Pranz: Un pahar de branza cottage sau o jumatate de conserva de ton cu opt biscuitei sarati.Cina: doua felii de carne de vita, 100 de grame de broccoli sau de varza, doua linguri de morcovi cruzi rasi, o jumatate de banana, o jumatate de portie de inghetata de vanilie.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Este de preferat sa beti 4 pahare de apa pe zi, sau bauturi fara calorii.  Citește mai mult...

Iată câteva semne care îți arată că și tu trebuie să te apuci de operațiunea dieta pe loc! Găsește-ți motivația!