Radio spacer line
Pornim Happy Radio...
Login

Alimentatie » Alimentatie echilibrata

Puţini dintre noi se gândesc la faptul că un produs rafinat a fost secat de toţi nutrienţii.

Alimentele de bază, adică făina, zahărul şi uleiul, trec prin numeroase procese chimice înainte de a ajunge pe masa noastră. Puţini dintre noi se gândesc însă că un produs rafinat a fost secat de toţi nutrienţii. Iar pe lângă faptul că acestea nu ne mai hrănesc, ne pot face mult rău.

Începem cu pâinea. Este nelipsită de la orice masă, iar majoritatea românilor o aleg pe cea albă. Că să înţelegeţi de ce nu este sănătoasă trebuie să ştiţi care este procesul prin care bobul de grâu este transformat în făină albă.

Dr. Cristina Niţă, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice: „Procesul de rafinare presupune îndepărtarea părţii celei mai sănătoase din bobul de grâu sau din orice cereală şi rămâne doar partea care conţine cele mai puţine substanţe nutritive. Deci practic prin procesul de rafinare se îndepărtează fibrele, se îndepărtează cea mai mare cantitate de vitamine.”

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Digi24.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay.com

~
~

Îți mai recomandăm:

Eliminand aceste 5 pseudoalimente elimini practic cele mai importante surse de toxine, calorii goale si chiar cheltuieli inutile. Citește mai mult...

***

Scrie-ti scopurile iar succesul va veni garantat! In realitate, scrisul pe hartie te ajuta doar la caligrafie. Găsește-ți motivația!

Fructele şi legumele crude scad riscul genetic de maladii cardiace.

Oamenii care sunt susceptibili din punct de vedere genetic sa dezvolte maladii cardiace pot scadea acest risc printr-un consum mare de fructe si legume crude, potrivit unui studiu publicat in PLOS Medicine.

Autorii acestui studiu spun ca cinci portii de fructe si legume crude consumate zilnic pot reduce actiunea negativa a variantelor unei gene de pe cromozomul 9 - care ar fi prezenta in organismul a circa o cincime dintre oamenii cu stramosi europeni - vinovata de aparitia maladiilor cardiace.Potrivit acestora, dietele alimentare sanatoase scad efectele acestei gene.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Limitati-va, in medie, la 28 de grame de ciocolata neagra sau cacao saraca in zahar pe zi. Citește mai mult...

Foloseste o masa sau o fata de masa neagra. In practica Feng Shui negrul actioneaza ca un inhibator al poftei de mancare. Găsește-ți motivația!

Diete de slabire pentru mamici

Diete de slabire pentru mamici


Publicat în Garbo.ro

Dieta Dukan este o dieta hiperproteica si hipocalorica potrivita pentru a elimina kilogramele in plus.

Dieta Dukan este o dieta de slabire alcatuita de doctorul francez Pierre Dukan, care s-a bucurat de un mare success in Franta, dar si in restul Europei si Statele Unite. Este o dieta hiperproteica si hipocalorica. Dieta Dukan cuprinde 4 trepte.

Dieta Dukan-primul pas: In aceasta etapa se pot consuma alimente proteice, in orice cantitate si la orice ora. Carbohidratii se limiteaza doar la o lingura de fulgi de ovaz/zi. Bineinteles, e obligatorie hidratarea, minim 1,5l/zi.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Te-ai intrebat mereu de ce frantuzoaicele sunt slabe si arata bine la orice varsta fara sa faca eforturi?  Citește mai mult...

În mod paradoxal, o furculiţă mai mare îţi păcăleşte creierul că a mâncat foarte mult. Găsește-ți motivația!