Radio spacer line
Pornim Happy Radio...
Login

Alimentatie » Alimentatie echilibrata

Puţini dintre noi se gândesc la faptul că un produs rafinat a fost secat de toţi nutrienţii.

Alimentele de bază, adică făina, zahărul şi uleiul, trec prin numeroase procese chimice înainte de a ajunge pe masa noastră. Puţini dintre noi se gândesc însă că un produs rafinat a fost secat de toţi nutrienţii. Iar pe lângă faptul că acestea nu ne mai hrănesc, ne pot face mult rău.

Începem cu pâinea. Este nelipsită de la orice masă, iar majoritatea românilor o aleg pe cea albă. Că să înţelegeţi de ce nu este sănătoasă trebuie să ştiţi care este procesul prin care bobul de grâu este transformat în făină albă.

Dr. Cristina Niţă, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice: „Procesul de rafinare presupune îndepărtarea părţii celei mai sănătoase din bobul de grâu sau din orice cereală şi rămâne doar partea care conţine cele mai puţine substanţe nutritive. Deci practic prin procesul de rafinare se îndepărtează fibrele, se îndepărtează cea mai mare cantitate de vitamine.”

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Digi24.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay.com

~
~

Îți mai recomandăm:

Eliminand aceste 5 pseudoalimente elimini practic cele mai importante surse de toxine, calorii goale si chiar cheltuieli inutile. Citește mai mult...

***

Dr. Bilic: Painea alba are un indice glicemic ridicat si este realizata din faina rafinata, de aceea trebuie evitata. Găsește-ți motivația!

Beneficiile consumului de smochine

Beneficiile consumului de smochine


Publicat în Wikifood.ro

Adauga smochine proaspete sau uscate in cerealele de la micul dejun pentru a creste aportul de fibre.

Pe langa faptul ca smochinele sunt delicioase, ele sunt extrem de hranitoare. Smochinele sunt o sursa bogata de fibre, betacaroten, potasiu, calciu, antioxidanti, benzaldehida, care este un important agent anticancerigen, enzima ficina care ajuta la digestie si flovonoizi. Doar o portie de smochine, insemnand 3-5 bucati, indiferent ca sunt proaspete sau uscate, furnizeaza aproximativ 4 grame de fibre, fiind astfel o modalitate simpla de a creste aportul zilnic de fibre.

Adauga smochine proaspete sau uscate in cerealele de la micul dejun pentru a creste aportul de fibre. Serveste smochine uscate ca si gustare deoarece reprezinta o sursa rapida de energie.

Adauga smochine proaspete in salata verde pentru mai mult gust. Serveste smochine cu branzeturi - combinatie excelenta, in special cu branza de capra si pune smochine in deserturi pentru un gust deosebit.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Smochinele pot fi consumate in curele de slabire, cu conditia sa fie excluse celelalte surse de carbohidrati. Citește mai mult...

Muzica are efecte terapeutice Găsește-ți motivația!

Te-ai saturat de salatele banale si anoste – salata verde, rosii, cruditati, varza?

Exista o multime de salate, pe care nutritionistii ni le recomanda intr-o dieta. Le-am adunat pe toate, la un loc, pentru voi.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Sa nu uitam de abdomenele tonifiate care sunt expuse pe plaja. Deci, ce mancam? Citește mai mult...

Vă oferim câteva argumente care v-ar putea convinge să faceți o schimbare în viața dumneavoastră: Găsește-ți motivația!