Radio spacer line
Pornim Happy Radio...
Login

Alimentatie » Alimentatie echilibrata

Puţini dintre noi se gândesc la faptul că un produs rafinat a fost secat de toţi nutrienţii.

Alimentele de bază, adică făina, zahărul şi uleiul, trec prin numeroase procese chimice înainte de a ajunge pe masa noastră. Puţini dintre noi se gândesc însă că un produs rafinat a fost secat de toţi nutrienţii. Iar pe lângă faptul că acestea nu ne mai hrănesc, ne pot face mult rău.

Începem cu pâinea. Este nelipsită de la orice masă, iar majoritatea românilor o aleg pe cea albă. Că să înţelegeţi de ce nu este sănătoasă trebuie să ştiţi care este procesul prin care bobul de grâu este transformat în făină albă.

Dr. Cristina Niţă, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice: „Procesul de rafinare presupune îndepărtarea părţii celei mai sănătoase din bobul de grâu sau din orice cereală şi rămâne doar partea care conţine cele mai puţine substanţe nutritive. Deci practic prin procesul de rafinare se îndepărtează fibrele, se îndepărtează cea mai mare cantitate de vitamine.”

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Digi24.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay.com

~
~

Îți mai recomandăm:

Eliminand aceste 5 pseudoalimente elimini practic cele mai importante surse de toxine, calorii goale si chiar cheltuieli inutile. Citește mai mult...

***

A slabi nu este deloc usor si daca mergem pe premiza “trebuie sa slabesc”, automat facem ca toata munca sa para mai grea si mai urata. Găsește-ți motivația!

Daca mancati in oras, luati o lingurita de lapte praf si lasati-l sa se topeasca in gura. Acesta contine o substanta numita albumina, care taie pofta de mancare.

Beti apa cu gheata, in timpul mesei. Astfel, se dilueaza sucurile gastrice si nu veti mai face excese culinare sau de bauturi alcoolice.

Evitati combinatia dulce-sarat, deoarece creste pofta de mancare.

Beti dimineata, pe stomacul gol, un pahar cu apa, in care ati adaugat o lingurita de otet de mere. Are efect diuretic, ajuta organismul sa elimine toxinele si intensifica arderile metabolice.

Inlaturati grasimea, cand preparati supe sau sosuri.

Mestecati bine. Ajutati astfel formarea boluluialimentar si veti avea o buna digestie. Nu va veti simti balonati, iar starea de satietate se mentine.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Multi oameni confunda senzatia de foame cu cea de sete si mananca prea mult, desi nu ar trebui decat sa se hidrateze.  Citește mai mult...

Sushi, dressing-urile degresate si sucurile dietetice sunt cateva dintre capcanele care iti pot periclita serios silueta.  Găsește-ți motivația!

Migdalele sunt ideale pentru a-ti mentine cantitatea de zahar din sange la cote optime.

Este cat se poate de adevarat ca merele te mentin slab, asa cum arata si autorii unui studiu de la Universitatea Penn State. Subiectii care au mancat cate un mar inainte de o masa ce continea paste au ingerat in total mai putine calorii. Datorita fibrelor, ei s-au saturat mai repede si au mancat mai putin, iar antioxidantii din mar au prevenit sindromul metabolic, care ajuta la depozitarea grasimii pe burta.

Un sfert de ceasca de branza cu mucegai ofera 14 grame de proteine pentru doar 81 de calorii. Studiile arata ca proteinele iti scad pofta de mancare si, astfel, vei slabi fara sa simti ca faci vreun efort. Femeile urmarite in cadrul unui sudiu de la Univeristatea Purdue, din Indiana, care isi luau peste 30 la suta din caloriile zilnice din proteine, aveau in mod clar un corp mai suplu si un metabolism mai rapid.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Indiferent de soiul lor, ardeii iuti ajuta la cresterea ritmului metabolismului si a circulatiei, reducand si poftele alimentare. Citește mai mult...

Dr. Damian este nutritionist sportiv si acorda un interviu postului Radio Romania Actualitati. Găsește-ți motivația!