Radio spacer line
Pornim Happy Radio...
Login

Alimentatie » Alimentatie echilibrata

Puţini dintre noi se gândesc la faptul că un produs rafinat a fost secat de toţi nutrienţii.

Alimentele de bază, adică făina, zahărul şi uleiul, trec prin numeroase procese chimice înainte de a ajunge pe masa noastră. Puţini dintre noi se gândesc însă că un produs rafinat a fost secat de toţi nutrienţii. Iar pe lângă faptul că acestea nu ne mai hrănesc, ne pot face mult rău.

Începem cu pâinea. Este nelipsită de la orice masă, iar majoritatea românilor o aleg pe cea albă. Că să înţelegeţi de ce nu este sănătoasă trebuie să ştiţi care este procesul prin care bobul de grâu este transformat în făină albă.

Dr. Cristina Niţă, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice: „Procesul de rafinare presupune îndepărtarea părţii celei mai sănătoase din bobul de grâu sau din orice cereală şi rămâne doar partea care conţine cele mai puţine substanţe nutritive. Deci practic prin procesul de rafinare se îndepărtează fibrele, se îndepărtează cea mai mare cantitate de vitamine.”

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Digi24.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay.com

~
~

Îți mai recomandăm:

Eliminand aceste 5 pseudoalimente elimini practic cele mai importante surse de toxine, calorii goale si chiar cheltuieli inutile. Citește mai mult...

***

Nu numai cafeaua, ceaiul verde, ceaiul negru sau băuturile energizante reuşesc să te scoată din moleşeala de după prânz. Găsește-ți motivația!

Alimente cu buline

Alimente cu buline


Publicat în HotNews.ro

Bulina verde marcheaza un produs alimentar sanatos, care nu prezinta vreun risc pentru sanatate.

Senatul a adoptat un proiect de lege care prevede inscriptionarea etichetelor produselor alimentare cu buline rosii, portocalii sau verzi, dupa gradul de risc asupra sanatatii.

Bulina verde marcheaza un produs alimentar sanatos, care nu prezinta vreun risc pentru sanatate.

Bulina portocalie semnalizeaza ca produsul respectiv trebuie consumat cu moderatie, in timp ce bulina rosie atentioneaza ca produsul alimentar in cauza contine substante sau aditivi alimentari care pot avea efecte daunatoare asupra sanatatii.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Nu s-a se puna la punct un sistem coerent de “notare” a profilului nutritional al unui element. Citește mai mult...

Cand vine vorba de inspiratie si de motivatie in timp ce te afli la sala sau faci miscare in aer liber, ai nevoie ca dialogul tau interior sa dea rezultatele scontate.  Găsește-ți motivația!

De ce e bine sa mancam cartofi

De ce e bine sa mancam cartofi


Publicat în Ziare.com

Sanatos si hranitor, cartoful are in compozitie amidon, glucoza, acid folic, vitaminele B1, B6, C si K, si minerale, ca potasiu, fosfor, magneziu.

Cartoful este nutritiv si delicios si compozitia sa bogata in nutrienti aduce multe beneficii organismului.

Pentru ca sunt ieftini, sanatosi, hranitori si cu putine calorii, cartofii se gasesc si se gatesc in toate bucatariile lumii. Un cartof de marime medie, fiert in coaja, mancat zilnic, protejeaza inima. Cartofii nu contin grasimi si deci nici colesterol.

Despre cartofi s-a spus adesea ca ingrasa. Nutritionistii neaga acest lucru si spun ca nu cartofii dauneaza siluetei ci felul cum acestia sunt gatiti: cartofi prajiti sau piure cu mult unt. Mancat lacom si in exces, orice aliment ingrasa.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Un cartof de marime medie ofera aproximativ 45% din valoarea zilnica de vitamina C. Citește mai mult...

Adelina Pestritu are un regim alimentar format doar din banane si iaurt. Găsește-ți motivația!