Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Carbohidrati

Dieta Ramadan: De ce ar trebui să consumi carbohidrati la cină şi nu în timpul zilei.

O nouă dietă, inspirată de Ramadan, luna din calendarul islamic dedicată postului, demontează mitul potrivit căruia consumul de carbohidraţi în timpul serii este cel mai periculos pentru siluetă, sugerând că o porţie de paste la sfârşitul zilei are printre beneficii reducerea riscului de diabet şi de boli cardiace.

O echipă de cercetători de la Universitatea Ebraică din Ierusalim a realizat studiul după analizarea dietelor musulmanilor din perioada Ramadan, când oamenii ţin post în timpul zilei şi mănâncă la cină mese bogate în carbohidraţi, scrie Daily Mail. Sursă bună de energie, clasa carbohidraţilor include pastele integrale, pâinea, orezul şi boabele de fasole.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Mediafax.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Cori Gramescu, demonteaza mitul conform caruia daca faci sute de abdomene zilnic scapi de grasimea de pe burta.  Citește mai mult...

***

Traim intr-o societate care considera ca un corp suplu este o imagine a frumusetii.  Găsește-ți motivația!

Untul si uleiul pot să fie înlocuite foarte uşor în preparatele pe care le faci la cuptor.

Untul si uleiul pot să fie înlocuite foarte usor în preparatele pe care le faci la cuptor. Acest lucru te va ajuta să tii post mai usor fără să poftesti la diverse prăjituri, dar si sa slabesti.

Avocado, bananele sau semintele de in sunt doar cateva dintre alternativele pe care le poti folosi atunci cand vrei să prepari tot felul de blaturi, fursecuri sau briose la cuptor. Nu ai nevoie nici de unt si nici de ulei pentru ca aluatul să iasa perfect, iar in plus vei putea gusta din preparate în zilele în care ti-ai propus să tii post. Mai mult, numărul caloriilor va fi mult redus, astfel că nu îti vor sabota cura de slabire.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Găteşte alimente diverse, alegând în fiecare săptămână câteva legume pe care să le foloseşti pentru tocăniţe şi supe/ciorbe. Citește mai mult...

Scrie-ti scopurile iar succesul va veni garantat! In realitate, scrisul pe hartie te ajuta doar la caligrafie. Găsește-ți motivația!

Chiar dacă au fost asociate cu creşterea colesterolului multă vreme, cele mai recente cercetări arată că dacă sunt consumate în cantităţi normale, ouăle nu dăunează deloc inimii.

O persoană sănătoasă poate să consume săptămânal între 2 şi 5 ouă, provenite de la găini crescute în aer liber şi hrănite ecologic. Cea mai bună metodă de preparare a ouălor este prin fierberea lor, însă păstrând gălbenuşul moale. 

Ce efecte benefice aduce consumul de ouă?

1. Protejează sistemul nervos

2. Previn apariţia cancerului şi a bolilor de inimă

3. Protejează ochii de boli

4. Te ajută să rezişti tentaţiilor culinare

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Proteinele din albus au o valoare biologica inalta si contin toti aminoacizii esentiali necesari organismului. Citește mai mult...

Noua metoda consta in constientizarea cantitatii de mancare pe care o consumi si inregistrarea ei intr-un jurnal.  Găsește-ți motivația!