Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Alimentatie echilibrata

Combinatii alimentare sanatoase

Publicat în SfatulMedicului.ro
Combinatii alimentare sanatoase

Exista cateva alimente pe care, daca le consumati impreuna, va bucurati in totalitate de impactul lor nutritiv.

Carnea pe gratar si rozmarinul

Carnea preparata pe gratar este blamata pentru continutul de substante cu potential cancerigen, aparute prin expunerea carnii la temperaturi crescute. Un studiu facut public in anul 2008 a descoperit ca rozmarinul, un condiment cu puternice efecte antioxidante, poate contracara efectele cancerigene ale acestor substante.

Spanacul si lamaia

O alta combinatie alimentara excelenta este cea formata din spanac, o sursa bogata de fier, si lamaia, care furnizeaza din plin vitamina C. Aceasta din urma are rolul de a ajuta organismul sa asimileze mai bine fierul provenit din alimente.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în SfatulMedicului.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Alege gratarul electric sau cel cu vapori de aer in locul focului direct. Citește mai mult...

***

Obiceiurile sănătoase zilnice, chiar și cele aparent banale, cum ar fi un mic dejun hrănitor sau plimbările regulate, contribuie la o bună funcționare a organismului nostru. Găsește-ți motivația!

Rucola nu este la fel de populara pe mesele romanilor ca o salata verde, poate si pentru ca nu este o planta autohtona si pretul ei in supermarketuri nu este chiar mic. Cu toate astea, rucola este atat de sanatoasa, incat ar trebui sa se afle pe mesele noastre macar o data pe saptamana.

In combinatie cu 2 linguri de ulei de masline, o lingura de parmezan ras, sare si putin suc de lamaie, rucola se transforma intr-o adevarata delicatesa, excelenta pentru stimularea digestiei si pentru energizarea organismului.

Datorita fitochimicalelor si nutrientilor pe care ii contine, rucola este o planta recomandata in curele de detoxifiere si in cele de slabire, ea ajutand la eliminarea toxinelor din organism, la accelerarea digestiei si la controlarea senzatiei de satietate. 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Cronodieta a fost inventată în 1992 de către doi italini specialişti în nutriţie şi se bazează pe principiul ca alimentele sunt asimilate diferit in anumite momente ale zilei. Citește mai mult...

Vrei sa slabesti? Gandeste-te bine de ce anume iti doresti acest lucru si ce urmeaza dupa ce termini dieta.  Găsește-ți motivația!

Persoanele care obisnuiesc sa manance la micul dejun sunt mai binedispuse si au mai mult chef de viata.

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Minnesota demonstreaza ca adolescentii care nu obisnuiesc sa sara peste micul dejun urmeaza o dieta mai sanatoasa si sunt mai activi in timpul adolescentei.

"Desi majoritatea persoanelor care doresc sa slabeasca cred ca sarind peste micul dejun vor reusi sa acumuleze mai putine calorii, rezultatul cercetarilor arata contrariul. Consumand alimente sanatoase la micul dejun vei reusi sa eviti consumul de alimente nesanatoase de la ore nepotrivite, cum ar fi acele mese bogate luate la ore tarzii", declara medicul Dianne Neumark-Sztainer de la Universitatea din Minnesota.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Daca ii asiguri organismului nutrientii de care are nevoie, cu siguranta iti vei incepe ziua cu mai multa energie. Citește mai mult...

Sunt alimentele dietetice optiunea potrivita pentru sanatatea ta? Găsește-ți motivația!