Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Alimentatie echilibrata

Combinarea corectă a alimentelor

Publicat în Adevarul.ro
Combinarea corectă a alimentelor

Modul în care combinăm corect alimentele trebuie să se bazeze pe câteva principii de bază.

Legumele bogate în vitamine, minerale, antioxidanţi precum salata verde, varza, fasolea verde, morcovul, ceapa, usturoiul se asociază bine cu alimente proteice (carne, ouă, peşte). Excepţie fac legumele bogate în amidon, de exemplu cartoful, care nu vor fi combinate cu proteine de origine animală.

Leguminoasele (mazăre, fasole uscată, soia, mazăre, năut, linte) pot fi combinate cu amidonoase (făină, pâine, orez, paste făinoase, cartofi, porumb), împreună crescând valoarea biologică a proteinelor.

O altă combinare corectă a alimentelor este cea a grăsimilor cu verdeţuri, deoarece sărurile minerale uşurează descompunerea grăsimilor.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Adevarul.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay

Îți mai recomandăm:

Legumele fara amidon pot fi combinate atat cu proteine, cat si cu carbohidrati.  Citește mai mult...

***

Maria Anderson s-a alaturat unui club care a ajutat-o sa isi controleze alimentatia. Găsește-ți motivația!

Specialistul în nutriţie lector dr. Lygia Alexandrescu ne oferă astăzi formula unei diete echilibrate.

Specialistul în nutriţie lector dr. Lygia Alexandrescu ne oferă astăzi formula unei diete echilibrate, gândită astfel încât să acopere toate cerintele nutritionale:

50-55% glucide (carbohidrati) - furnizează energie pentru desfăşurarea activităţilor fizice şi calmează senzaţia de foame; 30-35% lipide (grăsimi) - ar trebui să provină din carne de pui sau de curcan, peşte, lactate degresate partial, ulei de măsline sau alune şi seminţe crude; excesul de grăsimi poate duce la hipercolesterolemie.

Urmareste-o pe Dr. Lygia Alexandrescu pe Facebook.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Peste 80 la sută dintre cei care se adresează unui nutriţionist au urmat cel puţin o dietă de înfometare cu ajutorul căreia au slăbit. Citește mai mult...

Dr. Oz spune că există anumite simptome care pot să anunţe o intoleranţă la gluten, cum ar fi: balonarea. Găsește-ți motivația!

3 deserturi care nu ingrasa

3 deserturi care nu ingrasa


Publicat în Femeia

Cine nu-si doreste sa se rasfete la sfarsitul mesei cu un desert savuros?

Branza de vaci cu banane si scortisoara - Daca te-ai saturat sa mananci cereale integrale atunci poti incerca aceasta gustare energizanta la micul dejun. Ai nevoie de trei linguri cu branza de vaci, o jumatate de banana, o lingurita de miere si doua-trei prafuri de scortisoara.

Le amesteci bine si le servesti cu o rondea de orez expandat. Deasupra mai poti pune doua-trei nuci macinate. Acest desert este satios si-ti ofera o parte din necesarul zilnic de calciu si magneziu. In plus, scortisoara accelereaza arderea grasimilor, echilibreaza nivelul glicemiei si este cel mai bun antioxidant natural.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Daca esti la dieta trebuie sa ai grija ce mananci pentru a nu-ti compromite silueta. Citește mai mult...

Persoanele pesimiste si preocupate de propriile defecte sunt mai motivate sa slabeasca. Găsește-ți motivația!