Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Alimentatie echilibrata

Combinarea corectă a alimentelor

Publicat în Adevarul.ro
Combinarea corectă a alimentelor

Modul în care combinăm corect alimentele trebuie să se bazeze pe câteva principii de bază.

Legumele bogate în vitamine, minerale, antioxidanţi precum salata verde, varza, fasolea verde, morcovul, ceapa, usturoiul se asociază bine cu alimente proteice (carne, ouă, peşte). Excepţie fac legumele bogate în amidon, de exemplu cartoful, care nu vor fi combinate cu proteine de origine animală.

Leguminoasele (mazăre, fasole uscată, soia, mazăre, năut, linte) pot fi combinate cu amidonoase (făină, pâine, orez, paste făinoase, cartofi, porumb), împreună crescând valoarea biologică a proteinelor.

O altă combinare corectă a alimentelor este cea a grăsimilor cu verdeţuri, deoarece sărurile minerale uşurează descompunerea grăsimilor.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Adevarul.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay

Îți mai recomandăm:

Analizand fiziologia digestiei rezulta ca un factor important pentru o prelucrare optima a alimentelor este reprezentat de modul in care asociem categoriile de alimente. Citește mai mult...

***

Cititi mereu ambalajul alimentelor intrucat este foarte important sa stiti cate calorii contine alimentul respectiv pentru a sti cum, cand si cat sa consumati.  Găsește-ți motivația!

Cand limitam cantitatea de mancare, organismul ne "convinge" sa mancam.

Atunci cand limitam brusc cantitatea de mancare, organismul produce mai multa grelina, hormon al foamei, ce ne "convinge" sa mancam mai mult, sustin nutritionistii. Bauturile calde, proteinele, cartofii, uleiul de masline si grapefruitul sunt cateva dintre alimentele care creeaza senzatia de satietate rapid si taie pofta de mancare pentru o perioada mai mare de timp.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Ouale, ciocolata neagra, branza, portocalele si cartofii creeaza senzatia de satietate.  Citește mai mult...

Principalele 5 motivari atunci cand vine vorba de pierderea kilogramelor. Găsește-ți motivația!

Victoria și Florin Cojocariu produc roșii al căror gust a devenit celebru

Victoria și Florin Cojocariu, ea − pictoriță, el − om de marketing, s-au mutat în 2009 din București într-un sat de pe malurile Mostiștei, un afluent al Dunării. Se numește Gurbănești, e lângă Lehliu Gară și face parte din județul Călărași.

Strada pe care locuiesc a primit un nume doar la doi ani după venirea lor. Deși era singura neasfaltată din localitate, pentru că se mutaseră acolo trei familii venite de la oraș s-a chemat, cum altfel, strada Orășeanului.

În 2017, cei doi sunt tot la Gurbănești, doar că produc niște roșii al căror gust a devenit celebru printre bucureșteni. 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet. Credit foto Pixabay.com

Îți mai recomandăm:

Poti sa te hranesti exclusiv cu vegetale si sa fii perfect de acord cu organismele modificate genetic.  Citește mai mult...

Personalizarea se refera la adaptarea regimului alimentar la o multime de caracteristici individuale. Găsește-ți motivația!