Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Alimentatie echilibrata

Combinarea corectă a alimentelor

Publicat în Adevarul.ro
Combinarea corectă a alimentelor

Modul în care combinăm corect alimentele trebuie să se bazeze pe câteva principii de bază.

Legumele bogate în vitamine, minerale, antioxidanţi precum salata verde, varza, fasolea verde, morcovul, ceapa, usturoiul se asociază bine cu alimente proteice (carne, ouă, peşte). Excepţie fac legumele bogate în amidon, de exemplu cartoful, care nu vor fi combinate cu proteine de origine animală.

Leguminoasele (mazăre, fasole uscată, soia, mazăre, năut, linte) pot fi combinate cu amidonoase (făină, pâine, orez, paste făinoase, cartofi, porumb), împreună crescând valoarea biologică a proteinelor.

O altă combinare corectă a alimentelor este cea a grăsimilor cu verdeţuri, deoarece sărurile minerale uşurează descompunerea grăsimilor.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Adevarul.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay

Îți mai recomandăm:

Legumele fara amidon pot fi combinate atat cu proteine, cat si cu carbohidrati.  Citește mai mult...

***

Te-ai gandit vreodata la importanta optimismului atunci cand ai inceput o dieta? Găsește-ți motivația!

De decenii intregi, expertii in medicina au dezbatut aprins beneficiile si pericolele dietelor prea bogate in proteine, asa cum este faimoasa dieta Atkins.

Dupa efectuarea de numeroase teste clinice de evaluare acestor tipuri de regimuri alimentare, cercetatorii, medicii nutritionisti si consultantii in nutritie confirma ipotezele celor care critica de ani buni principiile dietelor bazate pe proteine, care ar creste riscul dezvoltarii mai multor probleme de sanatate:

  • Problemele cardiace si ale colesterolului
  • Afectiunile renale
  • Carentele nutritive
  • Predispozitia la osteoporoza
  • Riscul crescut de cancer
  • Leziunile organelor interne
  • Scurtarea duratei de viata

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Sunt afectate femeile in varsta, care urmeaza diete hiperproteice, de tipul Atkins. Citește mai mult...

Nutritionistii recomanda consumul zilnic deoarece sunt usor de de digerat si nutritive. Găsește-ți motivația!

Ovazul, ideal pentru micul dejun

Ovazul, ideal pentru micul dejun


Publicat în Dietetik.ro

Ovazul este un aliment ideal la micul dejun, pentru ca fara sa aiba exces de calorii iti asigura energie pentru pima parte a zilei.

Ovazul, mai ales cel integral, este foarte bogat in fibre ceea ce contribuie la buna mentinere a tranzitului intestinal si la o constanta detoxifiere, daca consumi in fiecare zi o portie de ovaz. In 200 de grame de ovaz sunt aproape patru grame de fibre, adica ceva mai mult de 20 % din doza zilnica recomandata.

In 200 de grame de ovaz sunt 140 de calorii, ceea ce este pe buna dreptate extraordinar, scrie whFood.

Gustul ovazului, care aduce cu cel al alunelor, dar despre care unii spun ca este sec si fad este imediat pus in evidenta daca este combinat cu lapte, iaurt si fructe proaspete. Rar ceva mai bun pentru micul dejun decat iaurt, fulgi de ovaz si o banana, totul aromatizat cu o lingurita de scortisoara sau fulgi de migdale.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Nu-ti fie teama sa consumi avocado, deoarece contine grasimi bune care sunt esentiale pentru corpul tau. Citește mai mult...

Iată ce te-ar putea ajuta să-ți dezvolți capacitatea de a te motiva să ieși la o nouă alergare.  Găsește-ți motivația!