Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Fructe

Aceste fructe dulci şi colorate se numără printre fructele cu cel mai scăzut conţinut de calorii.

Ciresele se numără printre fructele cu cel mai scăzut conţinut de calorii, dar sunt în acelaşi timp surse preţioase de substanţe nutritive, vitamine şi minerale de care organismul are nevoie pentru a funcţiona în parametrii normali. De asemenea, cireşele pot înlocui cu succes ciocolata, bomboanele şi dulciurile rafinate, fiind alegeri inspirate la orice oră din zi, fie că e dimineaţă, prânz ori seară.

Vitamina A din compoziţia cireşelor este excelentă pentru piele deoarece conţine mult betacaroten, nutrient necesar pentru un sistem imunitar puternic şi o piele strălucitoare. Cireşele conţin până la de 20 de ori mai mult betacaroten decât căpşunele sau afinele. Cireşele conţin peste 75% apă, trăsătură care le face ideale în curele de slăbire, deoarece au puţine calorii, previn deshidratarea, conferă senzaţia de saţietate, graţie fibrelor solubile din compoziţie, şi scad nivelul de colesterol negativ din organism.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Ce se intampla doctore? Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Iata care sunt beneficiile cireselor si ce e cu viermii de care toti ne ferim. Citește mai mult...

***

Această soluţie este total contraindicată de specialişti, deoarece face ravagii în organism şi se pot ajunge la probleme foarte grave.  Găsește-ți motivația!

Pepenele galben, fructul verii

Pepenele galben, fructul verii


Publicat în Dietetik.ro

Pepenele galben este unul din cele mai hidratante fructe, este bogat in minerale, vitamine si zaharuri excelente in dieta de vara.

Daca pepenele rosu poate fi foarte bine consumat asa cum este, pepenele galben poate fi folosit, datorita texturi mai consitente si in altfel de preparate. Iata cateva exemple care dovedesc ca pepenele este fructul verii.

Bogat in vitamina A, C, in minerale – potasiu, fier, magneziu si seleniu, pepenele galben poate fi adaugat in cateva combinatii gustoase si inedite.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Pepenele galben contine 90% apa si zaharuri in proportie de 9-10%.  Citește mai mult...

Există câteva alimente care au rolul de a te apăra de kilogramele în plus, datorită faptului că nu mai pofteşti la diverse produse nesănătoase.  Găsește-ți motivația!

In sezonul rece nu trebuie sa cadem prada mancarurile grase daca vrem sa aratam bine toata toamna si iarna.

In sezonul rece suntem predispusi la ingrasare. Dincolo de faptul ca apar in alimentatie mancarurile mai grase, temperaturile scazute de toamna si mai ales cele de iarna ne fac sa devenim tot mai sedentari. Dar putem contracara toate acestea mancand sanatos, pentru a trece prin sezonul rece aratand bine si a intampina primavara cu o silueta de invidiat.

Morcovii, prazul, dovleacul, usturoiul, broccoli, varza sunt produse ideale pentru a ne mentine o sanatate de fier in sezonul rece, cand suntem tot mai expusi racelilor si gripei. Mai mult, ele ne pot ajuta sa obtinem o silueta de invidiat.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Iată ce alimente nu trebuie să lipsească din dieta ta pe tot sezonul rece si care sunt beneficiile acestora. Citește mai mult...

Ciocolata, carnea de porc, fructele si orezul nu ingrasa daca sunt combinate corect. Găsește-ți motivația!