Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Gustari

Ceea ce mâncăm pe parcursul zilei nu ne influenţează numai sănătatea, inclusiv greutatea, ci şi productivitatea la locul de muncă.

Migdale

Sursă de proteine şi grăsimi sănătoase, migdalele ostoiesc foamea şi sunt gustoase. Conţin nutrienţi esenţiali pentru organismul uman şi au cel mai ridicat conţinut de proteine şi fibre comparativ cu alte tipuri de nuci. Migdalele sunt bogate în vitamina E şi conţin grăsimi monosaturate care ajută la reglarea nivelului colesterolului bun.

Fructe proaspete

Pline de vitamine şi minerale, fructele proaspete reprezintă varianta mult mai sănătoasă pentru satisfacerea nevoii de dulce. De asemenea, conţin o mulţime de antioxidanţi necesari pentru „clădirea“ unui sistem imunitar mai puternic.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Adevarul. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Micul dejun şi masa de prânz ar trebui să fie cele mai consistente mese din zi. Citește mai mult...

***

Exista o metoda usoara de a zdruncina obiceiurile “NEGATIVE”. Imaginatia. Găsește-ți motivația!

Fructele uscate par o sursă la fel de bună de vitamine şi minerale ca şi varianta lor proaspătă.

Oamenii preferă varianta deshidratată a fructelor, fie din lipsa fructului proaspăt, fie pentru că un fruct uscat este mult mai dulce, fiind considerat un desert sănătos. Însă trebuie să avem mare grijă, fructele uscate sunt şi de două-trei ori mai pline de calorii decât cele obişnuite.

Fructele deshidratate au devenit un adevărat desert în preajma sărbătorilor de iarnă. Cine nu ştie gustul smochinelor, al caiselor şi chiar al prunelor uscate? Sunt mai dulci, sunt mai sănătoase mai ales în timpul anotimpului rece când nu prea mâncăm fructe şi legume proaspete şi sunt o alegere plăcută în timpul unei zile nesfârşite de şcoală sau de serviciu în care ne gândim doar la Crăciunul care va veni şi la petrecerea de Revelion.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Sportul este o modalitate excelentă de a fi mereu în formă, de a slăbi și a avea un tonus de zile mari, dar hai să recunoaștem, câte dintre noi chiar mergem de 3 ori pe săptămână la sală sau facem 30 de minute de exerciții fizice pe zi? Citește mai mult...

Preferi omleta simpla sau sandviciul cu sunca? Găsește-ți motivația!

Principii nutritive

Principii nutritive


Publicat în Timpul

Folositor pentru organism este asocierea alimentelor consumate, cel putin la mesele principale.

Proteinele, lipidele si glucidele din alimente asigura aportul caloric necesar organismului pentru dezvoltare normala si intretinerea vietii. Conform datelor comitetului de experti ai O.M.S. pentru o alimentatie buna, cantitatea de calorii adusa organismului prin alimente trebuie sa scada cu varsta, astfel: cu 3% pentru fiecare 10 ani intre 25-45 ani, cu 7,5% la fiecare 10 ani intre 45-65 ani si cu 10% peste 65 ani, astfel ca intre 65 si 70 ani un barbat are nevoie de cca. 2400 calorii/zi iar o femeie de 2100 calorii/zi.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Nu este usor sa treci de la teorie la practica in “jungla” caloriilor. Citește mai mult...

De multe ori pacientii imi cer “trucuri” ca sa lupte cu foamea si sa slabeasca mai repede. Găsește-ți motivația!