Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Fibre

Cele mai puternice alimente care ard grăsimile

Publicat în Ce se intampla doctore?
Cele mai puternice alimente care ard grăsimile

Alimentele bogate în proteine necesită arderi intense pentru a fi digerate.

Carnea şi leguminoasele în special sunt cel mai bun exemplu de acest fel. Bogate în proteine, procesarea lor necesită o rezervă mare de energie din partea organismului care, în cele din urmă, ajunge să ardă grăsimi pentru a săvârşi digestia. În plus, proteinele sunt deosebit de benefice musculaturii. Cele mai bune alegeri de acest fel sunt carnea de porc, vită, curcan (mare atenţie, carnea trebuie să fie cât mai slabă, fără bucăţi de grăsime sau aspect marmorat), somon, ton, sardine, năut.

Alimente care cresc temperatura corpului şi rata metabolică. Când temperatura corpului creşte, rata metabolică creşte şi ea automat, ajungându-se astfel la un consum caloric crescut. Anumite alimente au capacitatea de a crea căldură, datorită compoziţiei chimice care dă gustul caracteristic ardeilor iuţi (Habaneros, Cayenne Chili, Jalapenos), usturoiului, cepei.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Ce se intampla doctore? Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

In general, cu cat masa musculara este mai mare si cea a grasimii mai mic, cu atat rata metabolismului este mai mare. Citește mai mult...

***

Programul de detoxifiere de doua zile se bazeaza pe consumul de preparate usoare care stimuleaza digestia si buna functionare a organelor. Găsește-ți motivația!

Produsele preparatele din carne si, apoi, procesate sunt bune la gust... dar atat.

Produsele preparatele din carne si, apoi, procesate sunt bune la gust... dar atat. Mezelurile sunt cele mai nocive alimente!

O privire mai atenta pe etichete va dezvalui o serie de aditivi care nu ar trebui sa existe in compozita lor. Cum ar fi: nitrati de sodiu, antioxidanti, E-uri, potentiatori de gust si de culoare, conservanti, coloranti sintetici, agenti de afumare. De aici gustul bun, dar si riscul de intoleranta alimentara sau intoxicatii. Cat despre membrana comestibila care ar trebui sa inveleasca produsele, ea este inlocuita cu ambalaje de plastic.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Parizerul contine 80% slanina si sorici de porc, 10% carne de pasare dezosata mecanic.  Citește mai mult...

Ştiai că pe lângă cauzele fiziologice ale durerilor, există întotdeauna și cauze emoționale? Găsește-ți motivația!

Meniul unei zile de post

Meniul unei zile de post


Publicat în Ziare.com

Iata ce trebuie sa includa meniurile din perioada postului.

Persoanele care vor sa tina post, atat pentru curatenia sufleteasca, cat si pentru cea trupeasca, stiu ca in aceasta perioada este interzis sa se atinga de carne, branza si oua. Meniul zilnic insa, trebuie sa fie cat mai variat pentru ca astfel corpul sa-si primeasca necesarul de energie din toate grupele de nutrienti. Iata ce trebuie sa includa meniurile din perioada postului.

Grasimile de care organismul are zilnic nevoie sunt cele vegetale, prezente in uleiul de floarea soarelui sau cel de masline, dar si in nuci, alune, seminte de in, dovleac, floarea soarelui. Trebuie stiut ca rosiile si morcovii se consuma intotdeauna cu putin ulei. Proteinele se gasesc in fasole si ciuperci, produse care pot inlocui carnea, in naut, nuci si seminte. Lipsa carnii din meniul zilnic poate duce la carente de vitamina B12, esentiala pentru functionarea creierului si a sistemului nervos.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Conditia esentiala pentru a te simti bine este ca postul sa fie tinut corect, adica sa se consume alimente sanatoase. Citește mai mult...

Multi barbati incep un program de exercitii fara sa planuiasca si sa analizeze prea mult. Găsește-ți motivația!