Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Alimentatie echilibrata

Cele mai bune alimente anti-îmbătrânire

Publicat în ClickSanatate.ro
Cele mai bune alimente anti-îmbătrânire

Iată un top al celor mai eficiente alimente anti-îmbătrânire!

Afinele și fructele de pădure, în general, sunt considerate campioane la categoria substanțe antioxidante datorită cantității mari de vitamina C pe care o conțin.

Somonul este și el bogat în acizi grași Omega-3, fier, calciu, potasiu, vitaminele D și E. Consumat cel puțin de două ori pe săptămână, somonul previne apariția hormonilor de stres.

Ceaiul verde, susțin cercetătorii, încetineşte procesul de îmbătrânire şi îmbunătăţeşte structura ADN-ului. Îl poţi consuma atât cald, cât şi rece.

Vinul roşu este bogat în antioxidanţi, iar substanţele conţinute ajută la buna funcţionare a creierului şi a inimii.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în ClickSanatate.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay

Îți mai recomandăm:

Iată care sunt acestea și în ce alimente se găsesc! Citește mai mult...

***

Cand suntem incarcati de emotii negative, consumam alimente bogate in calorii. Găsește-ți motivația!

Orice femeie trece printr-un moment în care renunță la dietă de pofta unei prăjituri zemoase, pline de ciocolată sau o masă copioasă cu alimente pe care în mod normal n-ar trebui să le combini.

Liniștește-te, s-a întâmplat doar o dată

În medie ai nevoie de 3.500 de calorii ca să te îngrași cu jumătate de kilogram, iar o masă de răsfăț cu alimente interzise probabil nu va face o diferență prea mare. Este normal să te pierzi atunci când ții o dietă, însă este important să nu renunți doar pentru că ai făcut un pas greșit.

Nu renunța la dietă

Prea multe femei renunță cu totul la curele de slăbire după ce au mâncat o dată prea mult. Te simți învinsă sau că te-ai păcălit singură, dar acest mod de gândire nu este deloc sănătos și, în plus, te întoarce la obiceiurile rele.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Parfumate si zemoase, perele sunt desertul tomnatec ideal si satisfac cu usurinta orice pofta de dulce. Citește mai mult...

Dacă ești pofticioasă, nu scapi de mama, soacra, mătușa și bunica, ține minte sfaturile nutriționistului Mihaela Bilic. Găsește-ți motivația!

Din meniul zilnic nu trebuie sa lipseasca mazarea, fasolea boabe, lintea, ciupercile si soia.

Pentru ca trecerea la mancarea de post sa nu fie grea pentru organism, specialistii recomanda acomodarea treptata.

,,Celor care obisnuiesc sa manance in mod regulat carne si produse de origine animala le este indicat sa consume produse de post macar de doua ori pe saptamana inainte de inceperea aceastei perioade. Tubul digestiv se poate adapta la cantitatea crescuta de fibre si se evita astfel aparitia balonarii sau a durerilor abdominale”, ne explica Corina Zugravu, medic nutritionist. Organismul se va ,,elibera” treptat de toxine.

,,Din meniul zilnic nu trebuie sa lipseasca mazarea, fasolea boabe, lintea, ciupercile si soia”, afirma nutritionistul Adrian Copcea.

Grasimile nesaturate necesare organismului le putem lua din nuci, migdale ori din ulei de in, rapita sau de floarea-soarelui.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Pentru ca trecerea la mâncarea de post să nu fie grea pentru organism, specialiştii recomandă acomodarea treptată. Citește mai mult...

Ţi-ai propus să mergi la sala de fitness mai des ca să scapi de durerile de spate, să slăbeşti şi să ai un corp tonifiat? Este perfect, însă ţine cont de câteva sfaturi înainte de a te apuca de treabă pentru a nu te suprasolicita din prima.  Găsește-ți motivația!