Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Alimentatie echilibrata

Nu trebuie să te gândeşti la alimentaţia sănătoasă ca fiind ceva complicat, costisitor sau imposibil de urmat pentru tine.

Nu trebuie să te gândeşti la alimentaţia sănătoasă ca fiind ceva complicat, costisitor sau imposibil de urmat pentru tine. Tot secretul constă în a găti simplu şi a consuma cât mai puţine produse procesate din comerţ.

Cum să treci de la o dietă nesănătoasă la una sănătoasă?

În primul rând, reţine că este mai bine să faci această trecere treptat, cu paşi mici pentru a avea succes şi a rămâne pe acest drum. Gustul se educă, astfel că dacă la început nu-ţi va fi uşor să rezişti anumitor tentaţii culinare, vei constata că în timp acestea nu mai sunt atât de ameninţătoare şi poţi să treci pe lângă ele foarte uşor. 

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Eva.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Găteşte alimente diverse, alegând în fiecare săptămână câteva legume pe care să le foloseşti pentru tocăniţe şi supe/ciorbe. Citește mai mult...

***

Societatea de Nutritie Canadiana a facut un studiu prin care arata ca stafidele ar putea reprezenta o alegere buna ca gustare. Găsește-ți motivația!

Anotimpul slabitului

Anotimpul slabitului


Publicat în Formula As

Coacazele negre si afinele sunt bogate in fibre vegetale, ceea ce le recomanda pentru diminuarea poftei de mancare.

Ciresele rosii si negre - sunt primele fructe care apar in an, si totodata, sunt cele mai bune depurative. Au un continut foarte redus de calorii, ajuta la slabitul rapid, prin eliminarea apei din corp, contin pigmenti cu puternic efect antioxidant.

Ridichile de luna - ajuta la slabire, prin eliminarea surplusului de apa si, la unele persoane, prin efectul usor inhibitor asupra poftei de mancare.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Este necesar ca periodic sa facem anumite cure simple de detoxifiere fizica, esentiale pentru un slabit sanatos si durabil. Citește mai mult...

Omul modern a uitat sa manance in functie de necesitati si mananca cu mintea. Găsește-ți motivația!

Pe langa faptul ca suprasolicita stomacul, alimentele bogate in grasimi te fac sa te simti morocanos in dimineata urmatoare.

Carne rosie si alte proteine - La fel ca in cazul consumului de alimente bogate in grasimi, carnea rosie perturba somnul, din cauza faptului ca stomacul incearca sa digere alimentele, cu toate ca functiile vitale sunt scazute.

Consumul regulat de carne rosie inainte de culcare poate deregla sistemul digestiv, la fel ca si carnea de pui sau de porc. Desi proteinele au un rol important in buna functionare a organismului, este indicat sa te limitezi la o portie mica de proteine provenita din consumul de carne de curcan sau iaurt.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Alimentele care aduc somnul sunt cele ce conţin triptofan. Iată câteva alimente pe care trebuie să le mănânci seara pentru un somn liniştit.  Citește mai mult...

Cand suntem incarcati de emotii negative, consumam alimente bogate in calorii. Găsește-ți motivația!