Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Alimentatie echilibrata

Mai multe studii au raportat efecte adverse ale zaharului alb si ale siropului de porumb cu fructoza.

Mai multe studii au raportat efecte adverse ale zaharului alb si ale siropului de porumb cu fructoza asupra sanatatii noastre. Deci, cu ce ar trebui sa le inlocuim?

Unele zaharuri cum ar fi mierea si siropul de agave sau mai multa fructoza. Fructoza este mai dulce decat glucoza si sucroza, de aceea poate fi necesara o cantitate mai mica pentru a obtine un nivel similar de dulce fata de zaharul alb. Mierea si siropurile au, de asemenea, un continut mai mare de apa. Astfel, continutul de zahar este mai mic decat greutatea echivalenta a zaharului alb.

Datorita diferitelor niveluri de prelucrare si rafinare, zaharurile care sunt mai putin procesate si rafinate tind sa aiba un continut mai mare de minerale si compusi care dau plantelor culoarea lor. Acesti compusi s-au dovedit a creste capacitatea antioxidanta, care reduce daunele celulare din organism care cauzeaza cateva boli cronice.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în Medlife.ro. Sunteți autorul articolului? Credit foto Pixabay.com

Îți mai recomandăm:

Zaharul, in cantitatile in care este consumat astazi in tarile industrializate, este toxina ce sta la baza multor afectiuni. Citește mai mult...

***

Noua metoda consta in constientizarea cantitatii de mancare pe care o consumi si inregistrarea ei intr-un jurnal.  Găsește-ți motivația!

Beneficiile consumului de grapefruit

Beneficiile consumului de grapefruit


Publicat în Wikifood.ro

Grapefruit-ul este o sursa bogata de vitamina C, o sursa buna de fibre.

Grapefruit-ul este o sursa bogata de vitamina C, o sursa buna de fibre si lupta impotriva cancerului avand in compozitie fitonutrienti, precum licopen si limonoide. Sucul de grapefruit are o activitate antioxidanta mare in comparatie cu sucurile altor fructe.

Atunci cand cumperi grapefruit, alege fructele care sunt grele raportat la dimensiunea lor si evita pe cele care au pete moi pe ele. Daca intentionezi sa consumi fructele in termen de o saptamana, le poti tine pe masa din bucatarie. In caz contrar, fructele intregi se vor pastra timp de doua-trei saptamani numai in frigider.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Grepfrutul are in compozitie si vitamina A, apa, in proportie de 90%, calciu, fosfor, potasiu, B1, B2, B5 si fier.  Citește mai mult...

“Anii 30” (30-39 ani) sunt ideali pentru a cimenta obiceiurile care te vor ajuta să atingi împlinirea personală și profesională pentru tot restul vieții.  Găsește-ți motivația!

Specialiştii germani în nutriţie recomandă un consum de fructe uscate ce nu trebuie să depăşească 25 de grame pe zi.

Fructele uscate sunt considerate adevărate surse de sănătate. Pentru că numărul caloriilor pe care le conţin este mare, specialiştii germani în nutriţie recomandă un consum ce nu trebuie să depăşească 25 de grame pe zi.

Iată care sunt cele mai cunoscute fructe uscate pe care te sfătuim să le consumi crude.

Caju - Ingrediente: acizi graşi nesaturaţi, proteine, vitamina B, magneziu, potasiu şi fier. Efecte asupra sănătăţii: prevenirea bolilor de inimă şi circulatorii. Consolidarea sistemului imunitar şi nervos, creşte puterea creierului. Calorii pentru 100 de grame: 572 (crud), 594 (prăjit).

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Caju sau alunele de caju sunt fructe mai puţin cunoscute în ţara noastră, cu toate că acestea au un conţinut ridicat de cupru, de acizi graşi nesaturaţi, de magneziu şi fosfor. Citește mai mult...

Pentru a-ti da seama care e tipul siluetei tale, exista doua indicii: greutatea la nastere si... felul cum plutesti in apa. Găsește-ți motivația!