Radio spacer line
Logo small
Pornim Happy Radio...

Alimentatie » Alimentatie echilibrata

Ce se ascunde în spatele poftelor culinare

Publicat în ClickPentruFemei.ro
Ce se ascunde în spatele poftelor culinare

Îți este poftă în mod constant să mănânci anumite alimente? Poate fi modul prin care organismul îți semnalează că are nevoie de unele substanțe nutritive.

Ai poftă de brânză? Înseamnă că organismul tău are o deficiență de acizi grași esențiali sau de calciu. Așadar, este bine să mănânci mai des semințe precum cele de dovleac, de floarea soarelui sau de susan, precum și nuci, alune și migdale. Pentru a acoperi nevoia de calciu consumă broccoli, legume proaspete și muștar. Tot aceste alimente trebuie să le consumi și dacă la masă bei un pahar, sau mai multe, de suc acidulat.

Nu poți să reziști unei porții de paste sau în fața produselor de patiserie? S-ar putea să ai o carență de crom. Refă echilibrul organismului prin consumul de salată verde, ceapă, roșii, scorțișoară, struguri și mere.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet Publicat în ClickPentruFemei.ro. Sunteți autorul articolului?

Îți mai recomandăm:

Pentru a scapa de pofta de dulciuri trebuie sa elimini brusc din dieta orice produs care contine zahar. Citește mai mult...

***

Dr. Bilic: Painea alba are un indice glicemic ridicat si este realizata din faina rafinata, de aceea trebuie evitata. Găsește-ți motivația!

Un mar de dimensiuni medii contine patru grame de fibre, iar un mar mare are cinci grame de fibre.

Sarbatorile de iarna aproape au trecut, iar multi dintre noi au acumulat cateva kilograme dupa mesele indestulate. Numai ca meniul trebuie schimbat, pentru a scapa de excesul de greutate.

O cana de fasole verde are patru grame de fibre, plus o doza sanatoasa de vitamina C.

Un cartof copt de marime medie, cu tot cu coaja, are cinci grame de fibre si doar 103 calorii. In acelasi timp, este bogat in vitamina A (care imbunatateste vederea), vitamina C, potasiu, vitamina E, fier, magneziu, beta-caroten si luteina.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Trei sferturi de ceasca de afine proaspete are 62 de calorii si 16 grame de carbohidrati. Citește mai mult...

Ştiai că pe lângă cauzele fiziologice ale durerilor, există întotdeauna și cauze emoționale? Găsește-ți motivația!

Ce alegem: Pepene verde sau galben?

Ce alegem: Pepene verde sau galben?


Publicat în Libertatea

Pepenele galben contine 90% apa si zaharuri in proportie de 9-10%.

Pepenele galben este bogat in vitaminele A, C, B3, B6, in potasiu. Pepenele verde este inrudit cu castravetele si dovleacul. Are o mare concentratie de apa, 92%, de aceea hidrateaza foarte bine organismul.

In plus, contine 8% zahar si cantitati importante de saruri hidratante: calciu, magneziu, potasiu si sodiu. Enzimele si acizii organici continuti mai ales in apropierea cojii au efecte de dezintoxicare puternica.

Acest articol este un rezumat. Citește articolul complet.

Îți mai recomandăm:

Pepenele galben este unul din cele mai hidratante fructe, este bogat in minerale, vitamine si zaharuri excelente in dieta de vara.  Citește mai mult...

Daca decizi sa urmezi aceleasi principii alimentare sanatoase alaturi de partener, sansele de reusita cresc foarte mult.  Găsește-ți motivația!